Kotiseudun parhaat

01.06.2021

Löydät valikoimistamme useita kotiseutumme parhaita, paikallisten lähituottajien tuotteita. Mutkatonta ja maistuvaa lähiruokaa. Tutustu ja ihastu!

Päivitämme tälle sivulle jatkuvasti lisää kotiseutumme parhaita.

Birkkalan Speltti, Suomusjärvi

Birkkalan Speltti tila on erikoistunut luomuspeltin tuotantoon jo yli 20 vuoden ajan. Tilalla viljellään luontoa kunnioittaen. Spelttituotteet ovat aitoa, alkuperäistä spelttiä. Birkkalan luomuspelttituotteita esim. spelttijauhoja ja -korppuja löydät useista toimipaikoistamme.

Östanåboden Hollsten, Västanfjärd

Laatua aurinkoisesta saaristosta. Marjojen viljelyä Västanfjärdissa, kauniilla Kemiönsaarella. Saaristo-olot takaavat muuta maata huomattavasti enemmän aurinkopäiviä, mikä auttaa meitä saavuttamaan korkeat maku- ja laatuvaatimuksemme.

Hortiherttuan Puutarha, Karjalohja

Hortiherttuan puutarhassa kasvaa tuoretta, terveellistä ja turvallista lähiruokaa alueen herkkusuille mm. tomaatteja, kurkkuja, salaatteja ja yrttejä. Kaikki tuotteet viljellään, poimitaan ja pakataan käsityönä, jolloin tuotteiden laatu pysyy korkealuokkaisena. Tutustu Hortiherttuan tuotteisiin myymälöissämme Lohjan seudulla tai poikkea tilalla ostoksilla.

Isotalo Heikki, Salo

Porkkanaa suoraan pellolta kauppaan. Heikki ja Katariina Isotalon maatalousyritys on ollut toiminnassa vuodesta 1986, jona aikana tilalla on viljelty useita eri juureksia ja kasveja. Tänä päivänä tilan toiminta on keskittynyt porkkana viljelyyn ja myyntiin.

Kallelan tila, Perniö

Kallelan tilan tuoreet ja puhtaat vihannekset kasvavat tilan viljavilla pelloilla Perniössä Varsinais-Suomessa. Tilan pitkät vihanneskasvatuksen perinteet ja vankka asiantuntemus takaavat vastuullisesti tuotetun, laadukkaan ja maistuvan sadon. Tilalla on viljelty kotimaisia kasviksia vuodesta 1980 lähtien. Kehitämme aktiivisesti tuotantoamme ja testaamme vuosittain uusia tuotantoon tulevia vihanneksia. Vihannesten lisäksi viljelemme peltokasveja. Olemme vuosien aikana tuottaneet monipuolisesti erilaisia vihanneksia kuten kaaleja, sokerimaissia, avomaankurkkua ja kurpitsoita. Vihannestuotantomme on sertifioitu, mikä kertoo laadusta ja puhtaudesta. Lisäksi pienennämme aktiivisesti tuotantomme aiheuttamaa ympäristökuormaa ja pidämme huolta työntekijöiden työoloista.

 

Karviaisen tila, Angelniemi

Voima löytyy läheltä! Salon Angelniemeltä tulee oikeaa superruokaa. Karviaisen tilalla viljellään härkäpapua, joka muuntuu moneksi ja sopii moneen ruokaan. Tästä voima-pavusta on saatavilla useita tuotteita aina härkäpapurouheesta, muroihin ja suklaaseen asti. Tähän tuoteperheeseen kannattaa ehdottomasti tutustua.

Meritalo, Ylönkylä

Meritalon tuotteissa maistuu kesä, oletko maistanut? Hillot, mehut ja marjarouheet tulevat läheltä ja tuotteissa käytetään Puhtaasti kotimainen -merkkiä, koska ne ovat perusraaka-aineiden osalta 100 % suomalaisia. Meritalon tuotteita löydät useista SSO:n toimipaikoista.

Paulan Puutarha, Angelniemi

Paula Achrénin Paulan Puutarhalla viljellään omenoita jo kolmannessa polvessa. Satokausi alkaa yleensä elokuussa ja omenoita löytyy Prisma Halikosta ja S-market Plaza Salon hevi -tiskeiltä aina jouluun asti. Tilalla jatkojalostetaan omenoista myös pastöroitua omenamehua, jota löytyy meidän lähiruoka -hyllyistä kätevissä hanapakkauksissa ympäri vuoden. Näitä herkkuja kannattaa kokeilla ja käydä vaikka piipahtamassa tilan omalla siideripuodilla.

Rannikko Esa, Halikko

Esa Rannikon perheyritys sijaitsee Halikon jokilaaksossa, jossa hän työskentelee vaimonsa ja kesällä parhaimmillaan jopa 150 työntekijän kanssa. Rannikon puutarha toimittaa Prismoihin ja S-marketeihin mansikkaa ja vadelmaa, mustaherukkaa, karviaista, pensasmustikkaa, hernettä, vesimelonia, kurpitsoja, kesäkurpitsaa ja avomaankurkkua.

Talvisillan tähkä ja trekooli, Vähä-Hirvelä Somero

Talvisillan tähkä ja trekooli toimii Somerolla Talvisillan kylässä. Nimi koostuu tilan päätuotteista. Päätuotteina ovat pellolla kasvavat kasvit ja maukkaat vihannekset. Luomulandian makeat luomukirsikkatomaatit sekä Someron kurkun rapsakat kurkut ovat lähiruokaa, joiden maut ovat vertaansa vailla. Lisäksi meiltä löytyy mansikkaa, vadelmaa ja karviaisia. Tuoreus ja maku ovat meille tärkeitä.

Tiensuun Puutarha, Pitkäjärvi Somero

Tiensuun puutarha on Someron Pitkäjärvellä sijaitseva perheyritys. Viljelemme punaista ja oranssia tomaattia lähialueen kaupoille. Toimintamme tavoitteena tuottaa tuoretta ja laadukasta lähiruokaa ympäristöä ja luontoa kunnioittaen. Kasvihuoneet lämpiävät kotimaisella uusiutuvalla bioenergialla ja tomaatit saavat makunsa luonnonvalosta.

Vaanelan puutarha, Perniö

Tavoitteenamme on viljellä puhdasta, laadukasta ja hyvänmakuista lähiruokaa ympäristötekijät huomioiden. Vaanelan puutarha sijaitsee Salossa, Teijon kansallispuiston vieressä. Viljelemme ympäri vuoden kookkaita salaatteja sekä kevätsipulia. Kesäkautena valikoimiimme kuuluu myös makeat karkkitomaatit, avomaankurkku, mansikka, vadelma ja raparperi. Tuotteemme viljellään suomalaisessa turvemullassa, jossa ne kasvavat maukkaiksi. Vihannekset toimitetaan tuoreina suoraan kauppoihin kierrätettävissä muovilaatikoissa. Kasvihuoneemme lämpiävät kotimaisella bioenergialla ja puutarhamme on IP-sertifioitu sekä Laatutarha-auditoitu.

Varpion Puutarha, Orimattila

Varpion Puutarha on Orimattilassa toimiva perheyritys. Tuoreessa ja monipuolisessa vihannesvalikoimassa on tällä hetkellä reilut 40 tuotetta. Mukana on laaja valikoima yrttejä, salaatteja, kurkkua ja tomaattia. Puutarha on perustettu alun perin Lohjalle vuonna 1970 ja Orimattilassa on viljelty vuodesta 1987. Kuljetamme tuotteet itse suoraan lähiseudun kauppoihin. Lajikevalinnoissa ja viljelytavassa on panostettu satomäärien sijasta makuun. Kaikki värikkäät herkkumme kerätään ja pakataan käsityönä.

Vihannestila Ahlqvist, Perniö

Viljelemme nippusipulia, avomaankurkkua, perunaa ja vesimelonia.