Sokoksen salainen ase


13.06.2022

 ”Ole niin positiivinen, että negatiiviset ihmiset eivät halua olla lähelläsi”, siteeraa Jonna Sivill englanninkielistä sanontaa. Lause voisi hyvin olla hänen mottonsa.

SSO:n vuoden positiivisimmaksi työntekijäksi valittu Jonna tulee työkavereiden mukaan töihin aina hyvällä tuulella ja levittää iloa ympärilleen. Asiakkaat hän kohtaa mahtavalla palveluasenteella. Sokoksen salaiseksi aseeksikin häntä kehutaan.

–  Erityisen mukavalta tunnustus tuntuu siksi, että sen ovat antaneet omat työkaverit, hän tuumaa. Kiittävää palautetta tulee säännöllisesti myös asiakkailta, jotka tunnistavat Jonnan myös somepostauksista.

Jonna on työskennellyt Sokoksessa kosmetiikkamyyjänä reilut kaksi ja puoli vuotta. Parturi-kampaajan koulutuksen saanut nainen iloitsee kovasti Sokokselle alkuvuodesta avatusta pienestä kauneushoitolasta.

– Työni on valtavan monipuolista. Voin myydä yhdelle asiakkaalle rintaliivit, toiselle puvun, kolmannelle ihanan tuoksun ja siirtyä hoitolan puolelle laittamaan ripsiä ja kulmia. Pystyn siis tuottamaan ihmisille iloa ja hyvää mieltä monin tavoin.

Jonnalla itsellään on hymy herkässä. Häntä kuvaillaan moniosaajaksi, joka pärjää kaikissa tilanteissa.

Töissä hän esiintyy roolinsa mukaisesti aina huoliteltuna, mutta kotona Kiskossa korkkarit vaihtuvat lantsareihin ja asiakaspalvelutyö vanhan maatilan hoitoon. Pihapiirissä huomiota vaativat kaksi suomenhevosta, pari lammasta ja joukko kanoja.

– Ei me niitä lampaita syödä ja kanoistakin vain niiden munat, Jonna nauraa.

– Tämä on meille sellainen elämäntapa, kuten 1700-luvulta peräisin olevan hirsitalon ylläpitokin.