Asiamiehelle

Asiamieheksi vaaleihin

Suur-Seudun Osuuskaupan osuuskauppavaaleissa noudatetaan suoraa henkilövaalia. Suorassa henkilövaalissa ehdokkaat kootaan yhteen ehdokaslistaan, joka on laadittu ehdokasilmoitusten perusteella. Ehdokkaat ilmoittautuvat ehdokasilmoituksen laatijalle eli asiamiehelle. Ehdokkaan läpipääsyyn vaikuttavat vain ehdokkaan henkilökohtaisesti saamat äänet. Edustajistoon valitaan jäsenalueelta 50 eniten ääniä saanutta ehdokasta äänimääräjärjestyksessä.

Kuka voi toimia ehdokkaan asiamiehenä?

Voit ryhtyä ehdokkaan asiamieheksi tai asiamiehen varamieheksi osuuskauppavaaleissa, mikäli

  • olet SSO:n asiakasomistaja ja sinut on hyväksytty SSO:n asiakasomistajaksi 31.12.2023 mennessä.
  • asut SSO:n toimialueella.
  • olet täyttänyt 15 vuotta ennen vaalivuoden alkua (31.12.2023 mennessä).

Ehdokasasettelu 8.–31.1.2024

Ehdokasasettelu tapahtuu sähköisesti. Vähintään kaksi jäsenalueella asuvaa äänioikeutettua jäsentä (ehdokasilmoituksen laatijat) ovat oikeutettuja esittämään jäsenalueellaan asuvan ehdokkaansa/ehdokkaidensa ottamista ehdokkaaksi ilmoittamalla siitä kirjallisesti S-vaalilautakunnalle ennen ehdokasasetteluajan päättymistä. Ehdokasilmoituksen laatijoista yksi on nimettävä asiamieheksi ja yksi asiamiehen varamieheksi.

Linkki sähköiseen ehdokasasettelujärjestelmään avautuu tällä sivulla ehdokasasettelun alkaessa 8.1.2024 klo 00:00 ja sulkeutuu ehdokasasettelun päättyessä 31.1.2024 klo 16.

  • Asiamies laatii ehdokasilmoituksen kirjautumalla ehdokasasettelujärjestelmään käyttäen vahvaa tunnistautumista* (verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne).
  • Asiamies kutsuu itselleen vara-asiamiehen sekä ehdokkaat ehdokasilmoitukselle. Kutsuakseen ehdokkaan ehdokasilmoitukselle asiamiehellä tulee olla tiedossa ehdokkaan jäsennumero (1233 + kuusi seuraavaa numeroa) sekä sähköpostiosoite. Ehdokasasettelujärjestelmä lähettää kaikille ehdokasilmoitukselle lisätyille henkilöille ilmoituksen sähköpostiin.
  • Sähköpostiviestin vastaanottajan tulee kirjautua ehdokasasettelujärjestelmään käyttäen vahvaa tunnistautumista, täydentää pyydetyt yhteystiedot sekä hyväksyä tai hylätä saamansa kutsu ryhtyä ehdokkaaksi (tai asiamiehen varamieheksi) ennen ehdokasasettelujärjestelmän sulkeutumista. ​
  • Ehdokaslistan asiamiehen sekä asiamiehen varamiehen on vahvistettava valmis ehdokaslista järjestelmässä 31.1. klo 16.00 mennessä, jolloin ehdokasasettelu päättyy ja järjestelmä sulkeutuu.​
  • Ehdokkaita on oltava yhdellä ilmoituksella vähintään yksi ja enintään 100.
  • Asiamies ja asiamiehen varamies eivät voi lähteä itse ehdolle SSO:n vaaleissa ja asiamiehenä tai tämän varamiehenä voi olla vain yhdellä ehdokasilmoituksella.

*) Vahvan tunnistautumisen avulla järjestelmä tarkistaa, että henkilö on vaalikelpoinen, eikä henkilöä ole vielä lisätty toiselle ehdokasilmoitukselle.​

 

Kysyttävää vaaleista?

Ota yhteyttä sso.vaalit@sok.fi