Pieniä hyviä tekoja paikallisesti – Sammatin VPK harjoitteli savusukellusta kiinteistössämme Sammatissa


09.09.2024

Meille on tärkeää edistää toimialueemme hyvinvointia sekä tukea ja mahdollistaa paikallisten seurojen, yhteisöjen ja yhdistysten toimintaa ja tapahtumia. Tällä viikolla saimme tarjota Sammatin VPK:lle mahdollisuuden harjoitella savusukellusta omistamassamme kiinteistössä Sale Sammattia vastapäätä. 

Sammatin VPK on perustettu vuonna 1939 ja hälytysosastoon kuuluu 24 henkilöä. Nuoriso-osastossa VPK:lla on noin parikymmentä jäsentä, joista osa on ollut toiminnassa mukana pienestä asti. Sammatin VPK:n päällikkö Kalle Kaunisvaara kertoo, että varsinkin lapsille ja nuorille VPK-toiminta tarjoaa ensisijaisesti monipuolisen harrastuksen, mutta opettaa myös monia hyödyllisiä taitoja, aina ensiaputaidoista kadonneen etsimiseen maastosta. Samalla kasvavat sosiaaliset taidot, kuten tiimityöskentely ja toisen huomioon ottaminen.  

Savusukellusharjoitus toteutettiin jäljitellen aitoa hälytystehtävää niin, että nuoriso-osastolaiset esittivät rakennukseen jääneitä pelastettavia, ja hälytysosasto suoritti heidän evakuointinsa savun keskeltä, sammuttaen samalla kuvitteellisen tulipalon. – Oli tosi hauskaa esittää pelastettavaa ja odottaa, että sinut haetaan pois. VPK:ssa on parasta se, kun pääsee tekemään erilaisia juttuja kavereiden kanssa, sanoo nuoriso-osastolainen Nea iloisena. Hälytysosastossa vasta pari kuukautta mukana ollut sammattilainen Tiina puolestaan kertoo lähteneensä VPK:n toimintaan mukaan tyttäriensä innoittamana. – Parasta tässä toiminnassa on se, että meillä on tosi hyvä ryhmähenki täällä ja kaikki haluavat auttaa toisiaan, Tiina sanoo.  

– Kiitos SSO:lle tästä mahdollisuudesta käyttää rakennusta harjoituksessa, huikkaa Kaunisvaara, lähtiessään seuraavaksi käymään toteutettua harjoitusta läpi osallistujien kanssa.