Mene Etusivulle
8.5.2020

BLOGI

Tuoretta, laadukasta ja paikallista

Mitä lähempää ruoka myymälään tulee, sitä pienempi on sen hiilijalanjälki. Suosimalla paikallisia tuotteitaedistämme oman toimialueemme hyvinvointia.SSO:llaon yli 100 paikallista toimittajaa, joiden tuotteita löytyy niin osuuskaupan marketeista, ravintoloista kuin liikennemyymälöistä.Olemme määritelleet paikallisuuden niin, että tuottajatoimiiSSO:nalueellatai 100 kilometrin säteellätoimialueen rajalta,ryhmäpäällikköSari Danielssonkertoo.Suurin tuoteryhmä ovat vihannekset, mutta paljon löytyy myösleipomotuotteita, kalaa,mehuja, hunajaa, kahvia ja säilykkeitä.Lähiruuan kiistaton valtti on sen tuoreus. Matka pellolta myymälään ja edelleen ruokapöytään on lyhyt, ja uutta myytävää saadaan jopa päivittäin.Paikallisen ruuan suosiminen on meille arvojemme mukaista toimintaa oman toimialueemme hyväksi ja tuottajien työllistämistä, mutta samalla se on kannattavaa liiketoimintaa. Lähiruuan suosion kasvu näkyy asiakasomistajien ostoskorissa, Sari kertoo.Yhdessä tai kaikissa myymälöissäJosviljelijähaluaavaikkapa porkkanansaSSO:nvalikoimiin, kuinka hänen tulee menetellä?Kannattaa olla yhteydessä lähimmän toimipaikan päällikkööntai suoraanSSO:nhankintaan.Kun sopimus toimittajan jaSSO:nvälillä on allekirjoitettu, tuotteet avataan osuuskaupan järjestelmiin ja niiden myynti voidaan aloittaa, Sari Danielsson selvittää.Tie on auki kaikenkokoisille tavarantoimittajille. Pienimpien tuotteitalöytyy useinvain yhdestäSSO:nmyymälästä, kun taas suuremmilla on mahdollisuus päästä vaikkapa kaikkiin myymälöihin tai jopa valtakunnallisen ketjunvalikoimiin, jolloin markkina-alueena on koko Suomi. Viime mainitussa tapauksessa jakelu tapahtuu S-ryhmän logistiikkakeskuksen Inex Partnersin kautta.Haluamme ja tarvitsemme jatkuvasti lisää uusia lähituottajia täydentämään valikoimiamme. Kannattaa siis ottaa rohkeasti yhteyttä, Sari kannustaa. kirjoittaja: Pälvi Salo / Viestintäsalot Oy

KATEGORIAT

  • Uutisia