SSO lahjoittaa jouluksi terveellistä ruokaa vähävaraisille perheille jopa 10 000 euron arvosta


27.11.2023

Suur-Seudun Osuuskauppa SSO ja ruokakasvatusyritys Venner toteuttavat neljättä kertaa hyväntekeväisyyskampanjan, jossa vähävaraisille perheille jaetaan terveellisiä raaka-aineita sisältäviä Venner-ruokalaatikoita. Annoksiksi laskettuna yhteistyön aikana onkin jaettu jo jopa 18 000 terveellistä ateriaa.

”Tavoitteemme on jakaa jouluksi lähes sata Venner-ruokalaatikkoa paikallisille vähävaraisille perheille, eli raaka-aineet noin 4000 terveelliseen ateria-annokseen. Vähävaraisille perheille toimitettava Venner-ruokalaatikko on sekä kasvisruokakasvatusta että ravitsevaa ruoka-apua. Vaikuttava ja palkittu konsepti perustuu aktiivisen toiminnallisen oppimisen malliin. Apua tarvitsevat perheet löytyvät alueen kuntien sosiaalitoimen kautta, jotka kohdentavat Venner-laatikot kaikkein eniten apua tarvitseville. Venner-ruokalaatikot toimitetaan perheille vielä ennen joulua”, kertoo asiakkuus- ja viestintäpäällikkö Anu Karppinen.

Lunastamalla S-mobiili-sovelluksessa ”Lahjoita ruoka-annos” etukupongin 27.11.–6.12. asiakasomistaja voi aktivoida lahjoituksen, jonka SSO maksaa asiakasomistajan puolesta. SSO lahjoittaa kampanjan avulla ateria-annoksia vähävaraisille perheille enintään 10 000 euron arvosta, joka tarkoittaa jopa noin 4000 ateria-annosta.

”Elinkustannusten nousu haastaa monia, joten ruokalahja on mitä ajankohtaisin lahja tänäkin jouluna. Siksi halusimme auttaa ja haastamme myös asiakasomistajamme jälleen mukaan hyväntekeväisyyskampanjaan. Vastaava lahjoitushaaste toteutettiin asiakasomistajille ensimmäistä kertaa syksyllä 2021, jolloin se aktivoi yli 5000 asiakasomistajaa tekemään lahjoituksen S-mobiili-sovelluksessa ja lahjoittamaan ruoka-annoksen hyvän asian puolesta”, iloitsee Karppinen.

”Pitkäaikainen kumppanuutemme auttaa haastavassa elämäntilanteessa olevia perheitä ravitsevalla ruoalla, mutta se antaa myös mahdollisuuden oppia uusia taloudellisia ruokataitoja, joilla pitää hyvinvoinnista huolta. Yhteistyömme aikana SSO asiakasomistajineen on mahdollistanut jopa noin 18 000 ateria-annosta alueensa lapsiperheille – samalla tietenkin lukemattoman määrän iloa, ja kannustusta perheille. SSO on tärkeä toimija alueensa lapsiperheiden hyvinvoinnin tukemisessa”, toteaa Emilia Järvinen Venneriltä.

Perheet saavat ruoka-aineiden mukana ohjeet reseptivihkona ja -videoina, ja pääsevät näin kokkaamaan kotona yhdessä ja oppimaan uutta perheen kesken. Reseptit ovat helppoja, nopeita ja maistuvia, ja ne on koostettu edullisista ja terveellisistä kasvisraaka-aineista. Perheille tarjotaan siis uutta kokemusta monipuolistaa ruokavaliota ja valmistaa kestävän kehityksen kasvisruokaa edullisesti, ja näin lisätä mahdollisuuksia perheen yhdessä toimimiseen. Kampanja tukee myös S-ryhmän uutta vastuullisuusohjelmaa, joka asettaa tavoitteeksi kasvisten ja kasvispohjaisten ruokien määrän nostamisen 65 prosenttiin kaikesta myydystä ruoasta.

Kampanja käytännössä:

  1. Asiakkaalle maksuttoman lahjoituksen voi tehdä S-mobiilissa 27.11.-6.12.2023.
  2. Avaa S-mobiili puhelimestasi ja valitse Oma kauppa -osio > Edut ja vinkit > Näytä kaikki
  3. Etsi etulistauksesta ’Lahjoita ruoka-annos’ -kuponki tai hae toimipaikkahausta oma lähikauppasi.
  4. Avaa kuponki, napsauta ’Näytä kassalla’ – painiketta, sitten ’Lunasta kuponki’
  5. SSO lahjoittaa lunastettujen kuponkien määrän suhteessa Venner-ruokalaatikoita vähävaraisille perheille enintään 10 000 euron arvosta.

Lisätietoja

SSO, asiakkuus- ja viestintäpäällikkö Anu Karppinen, puh. 044 7705 365
Venner, Emilia Järvinen, puh. 050 560 6086

Venner