ABC Piihovin sähköautonlataustarjonta laajeni entisestään -Tesla avasi oman suurteholatausasemansa Piihoviin


29.09.2023

ABC Piihovin sähköautonlataustarjonta laajeni entisestään -Tesla avasi oman suurteholatausasemansa Piihoviin

Vilkkaasti liikennöidyn ykköstien varrelta löytyvän ABC Piihovin sähköautonlataustarjonta kasvoi entisestään, kun Tesla avasi oman suurteholatausasemansa ABC:lle 28.9. Teslan latausaseman avauksen jälkeen ABC Piihovi tarjoaa sujuvaa matkantekoa sähköautoileville asiakkaille 19 latauspisteellä.

Tammikuussa 2023 avattiin SSO:n alueen ensimmäinen ABC-latausasema juuri ABC Piihoviin ja tämän jälkeen verkostoa laajennettiin Sale Saukkolaan, ABC Lohjalle ja Sale Hiidensalmelle. ABC Piihovin suurteholatausasema palvelee sähköautoilijoita huippunopealla 600 kilowatin kokonaisteholla ja kuudella suuritehoisella CCS-latauspaikalla. Kuten muillakin ABC-latauksen teho- ja suurteholatauspisteillä, myös ABC Piihovilla latausteho jaetaan dynaamisesti latauspaikkojen välillä.

ABC- latausasemalla maksaminen tapahtuu helppokäyttöisellä ABC-mobiili -sovelluksella, jonka voi ladata puhelimen sovelluskaupasta. ABC:n monipuolisista palveluista nauttiessa aika ei taatusti tule pitkäksi lataamisen valmistumista odotellessa ja ABC mobiilista voi helposti seurata myös lataamisen edistymistä vaikkapa ruokailun tai kahvittelun lomassa.

-ABC-mobiili toimii nimenomaan ABC-latausasemilla ja se on saanut kiitosta toimintavarmuudestaan ja selkeydestään. SSO:n ABC- asemilta löytyy myös eri yhteistyökumppaneiden kanssa toteutettuja latausasemia, joissa lataaminen tapahtuu heidän omilla sovelluksillaan, kertoo toimialajohtaja Heikki Vottonen.

Suur-Seudun Osuuskaupan suunnitelmissa on lisätä ABC-latausasemien määrää myös tulevaisuudessa. -Vastuullisuus on yksi arvoistamme ja tuemme päästötöntä liikennettä laajentamalla ABC-latausasemien tarjontaa SSO:n alueella vielä lisää tämän ja tulevien vuosien aikana mm. S-marketteihin ja Prismoihin, lisää Vottonen ja jatkaa ”ABC-latausverkosto kasvaa jatkuvasti useamman osuuskaupan alueella ja ajantasaisen tiedon latausverkostosta voi tarkistaa esimerkiksi ABC-mobiilista tai ABC-lataajat Facebook-ryhmästä. ”

Lisätietoja: Toimialajohtaja Heikki Vottonen p. 044 3205 600