Paikalliset lähituottajat


Löydät valikoimistamme useita paikallisten lähituottajien tuotteita. Mutkatonta ja maistuvaa lähiruokaa. Tutustu ja ihastu!

Tervetuloa lähituottajaksi Suur-Seudun Osuuskauppaan!

Lähde kanssamme yhteistyöhön ja tarjoa tuotteesi kauppoihimme! Anna yhteystietosi ja kerro lisää tuotteistasi vieressä olevalla lomakkeella – odotamme innolla yhteistyötä kanssasi!

Täytä lomake, tule mukaan SSO:n lähituottajaksi.

Hultan tila

Perniöntiellä Tammisaaren ja Salon välissä sijaitsee Hultan tila, jossa on viljelty perunaa jo kuuden vuosikymmenen ajan suomalaisiin koteihin. Tilalla viljellään varhaisperunaa sekä myöhäisempiä lajikkeita. Tilan mentaliteettina on, että tuotetaan puhdasta, terveellistä ja hyvää ruokaa asiakkaille, kertoo tilan isäntä Matti Kipinoinen.

Tutustu tarkemmin

Rinteen luomutila, Kruusila

Salon Kruusilassa sijaitseva Rinteen luomutila on Mikko Jalosen ja hänen perheensä kotitila. Vuonna 1994 luomuviljelyyn siirtyneellä tilalla kasvatetaan vihanneksia, kuten kurkkua ja tomaattia sekä kesäisin mansikkaa ja hernettä. Tilan päätuote on kuitenkin tilalta sekä torilla myytävät kukkaset.

Tutustu tarkemmin

Bonne Juomat Oy

Lohjan seutu on tunnettu omenoistaan, mutta myös niiden sekä muiden hedelmien ja marjojen soseuttamisesta ja mehustamisesta. Bonne Juomat on kodikkaan kokoinen lohjalainen yritys, joka valmistaa lisäaineettomia mehuja, soseita sekä välipalajuomia hedelmistä ja marjoista.

Tutustu tarkemmin

Leipomo J. W. Virtanen, Lohja

Lohjalla toimiva Leipomo J. W. Virtanen Oy on perustettu jo vuonna 1920 ja se on pääkaupunkiseudun vanhimpia leipomoita. Se tunnetaan maukkaiden tuotteidensa lisäksi joustavasta palvelustaan. Valikoimasta löytyy paljon valmiiksi täytettyjä tuotteita, kuten sämpylöitä sekä pakasteita ja esinostatettuja tuotteita. Lisäksi löytyy toki myös kestosuosikkeja, kuten Berliininmunkit.

Tutustu tarkemmin

United Gypsies Brewery

United Gypsies Brewery on lohjalainen vuonna 1996 perustettu pienpanimo, joka tarjoaa kaikille olutta rakastaville tasa-arvoisen mahdollisuuden tulla kehittämään ja kaupallistamaan oma olutideansa. Lisäksi United Gypsies Brewery valmistaa omalla nimellään laajan valikoiman erilaisia oluita ja siidereitä.

Tutustu tarkemmin

Marjajaloste Meritalo Oy

Meritalo on perheyritys, joka on valmistanut korkealaatuisia hilloja ja mehuja suomalaisista raaka-aineista Salon Ylönkylässä jo vuodesta 1995. Lisäksi Lepola-brändin alla valmistetaan suomalaisista omenoista limonadeja ja siidereitä. Raaka-aineet tulevat pääsääntöisesti lähialueilta, villimarjat Pohjois- ja Itä-Suomesta. Aito maku suomalaisesta luonnosta ja korkea laatu – siinä Meritalo-tuotteiden tunnusmerkistö.

Tutustu tarkemmin

Talvisillan tähkä ja trekooli, Vähä-Hirvelä Somero

Somerolta, Häntälän notkojen reunalta, löytyy Talvisillan tähkä ja trekooli, joka tuottaa nimensä mukaisesti ruokaa pellolta ja kasvihuoneista. -Viljelemme leipäviljaa, mallasohraa, öljy- ja valkuaiskasveja sekä kauraa tilamme pelloilla. Lisäksi kasvihuoneissamme kasvaa erilaisia kurkkuja sekä luomutomaatteja, luettelevat tilan pitäjät Kaisa ja Juha Vasama-Kakko.

Tutustu tarkemmin

Kirakan tila

Perniön Ylönkylässä, Kirakan tilalla, valmistetaan savukalkkunaa omassa palvaamossa. Leikkaaminen, suolaus, palvaus, pakkaaminen ja pakastaminen – kaikki tehdään tilalla. Kirakan tila panostaa vastuulliseen yritystoimintaan: kalkkunat saavat kasvaa vapaana tilavassa hallissa, jossa niitä ruokitaan oman tilan viljasta myllytetyllä rehuseoksella.

Tutustu tarkemmin

Lehtonen & Suominen Mty

Mistä onkaan Rikala Bar&Grill:n listalta löytyvä Madeira-viinissä haudutettu karitsanniska lähtöisin, entä maukas lammasmakkara? No ei kovinkaan kaukaa, nimittäin Perttelistä, Lehtonen & Suominen maatalousyhtymästä. Markku Suomisen ja Janne Lehtosen vuonna 1991 perustama maatalousyhtymän päätuotteita ovat juurekset kuten palsternakka, raitajuuri, keltajuuri, valkojuuri, lanttu ja punajuuri. Sekä tietenkin Markun vaimo Jennin tuottama karitsanliha.

Tutustu tarkemmin

Varpion puutarha, Orimattila

Varpion Puutarha on Orimattilassa toimiva kasvihuonevihanneksiin keskittynyt perheyritys. Tuoreessa ja monipuolisessa vihannesvalikoimassa on tällä hetkellä laaja valikoima yrttejä, salaatteja, kurkkua ja tomaattia. Lajikevalinnoissa ja viljelytavassa on panostettu satomäärien sijasta makuun. "Laatu tarkoittaa meille runsautta, hyvää makua, viimeisteltyjä ja ympäristöystävällisiä pakkauksia sekä vuorovaikutusta asiakkaan ja kuluttajan kanssa", tiivistää yrittäjä Tuukka Varpio. Varpion Puutarhalta käsityönä kerätyt kasvikset toimitetaan kauppoihin parhaimmillaan parin tunnin sisään sadonkorjuusta, joten kasvikset saavat rauhassa kypsyä pakkaamiseen saakka. Varpion Puutarhan herkkuja löydät mm. S-market Tynninharjulta, S-market Lohesta sekä Lempolan S-marketista.

Tutustu tarkemmin

Peuravaaran Puutarha Oy, Sauvo

Sauvossa, laajojen peltoalueiden keskellä, sijaitsee tomaatteihin ja erikoistomaatteihin keskittyvä Peuravaaran Puutarha Oy, jossa ympäristöarvot on nostettu viljelyn keskiöön. Tomaattien lisäksi tilalla viljellään paprikaa sekä kurkkua. Näitä luonnonvalolla viljeltyjä vihanneksia löytyy mm. Kemiön S-marketista huhtikuusta marraskuun loppuun.

Tutustu tarkemmin

Rannikon puutarha, Halikko

Halikossa, Rannikon puutarhalla riittää lääniä, missä viljellä avomaan vihanneksia ja marjoja. Avomaalla viljellään reilun 200 hehtaarin alueella, kokonaispinta-alan ollessa 250 hehtaaria. Kasvihuonepinta-alaakin on 9000 neliön verran. -Kun perheemme aloitti viljelyn, meillä oli tilaa noin 2,5 hehtaaria. Siitä on tultu pitkä matka eteenpäin. Minulla oli täällä jo kuusivuotiaana pikkupoikana ensimmäinen kurkkuviljelmä vuonna -87, Rannikon puutarhan toisen polven yrittäjä Esa Rannikko muistelee.

Tutustu tarkemmin

Paulan puutarha, Angelniemi

Paula Achrénin puutarhalla Salon Angelniemellä, viljellään omenoita reilulla 7 hehtaarin alalla. Lajikekirjo on laaja – ensimmäiset kesäomenat poimitaan yleensä jo heinäkuun lopulla ja viimeiset talviomenat poimitaan syys-lokakuun vaihteessa. Omenoiden lisäksi tilalla viljellään raparperia tukkumyyntiin. -Omenoita toimitamme lähialueen kaupoille kaksi kertaa viikossa ja yleensä omenat riittävät joulukuun puoleenväliin, kertoo kolmannen polven omenanviljelijä Paula Achrén.

Tutustu tarkemmin

Kallelan tila, Perniö

Vuonna 1980 aloittaneella Kallelan tilalla, eteläisessä Perniössä, viljellään noin 47 hehtaaria maata, joista vihannesmaata on 25 hehtaaria ja lopuilla viljellään peltokasveja. Tilalla tuotetaan lehtikaalia, varsiparsakaaleja, kukkakaaleja, sokerimaissia, myskikurpitsoja ja hokkaidokurpitsoja.

Tutustu tarkemmin

Heikki ja Katariina Isotalo

Rekijoen kylässä, entisessä Kiikalan kunnassa Salossa, ovat Heikki ja Katariina Isotalo pitäneet porkkanatilaa jo vuodesta 1987. Porkkanaa viljellään reilun 12 hehtaarina alalla, ja yrityksen motto on: Pellolta suoraan kauppaan.

Tutustu tarkemmin

Birkkalan speltti, Suomusjärvi

Birkkalan Speltti tila on erikoistunut luomuspeltin tuotantoon jo yli 20 vuoden ajan. Tilalla viljellään luontoa kunnioittaen. Spelttituotteet ovat aitoa, alkuperäistä spelttiä. Birkkalan luomuspelttituotteita esim. spelttijauhoja ja -korppuja löydät useista toimipaikoistamme.

Tutustu tarkemmin

Hortiherttuan puutarha, Karjalohja

Hortiherttuan puutarhassa kasvaa tuoretta, terveellistä ja turvallista lähiruokaa alueen herkkusuille mm. tomaatteja, kurkkuja, salaatteja ja yrttejä. Kaikki tuotteet viljellään, poimitaan ja pakataan käsityönä, jolloin tuotteiden laatu pysyy korkealuokkaisena. Tutustu Hortiherttuan tuotteisiin myymälöissämme Lohjan seudulla tai poikkea tilalla ostoksilla.

Karviaisen tila, Angelniemi

Salon Angelniemeltä tulee oikeaa superruokaa. Karviaisen tilalla viljellään härkäpapua, joka muuntuu moneksi ja sopii moneen ruokaan. Tästä voima-pavusta on saatavilla useita tuotteita aina härkäpapurouheesta, muroihin ja suklaaseen asti. Tähän tuoteperheeseen kannattaa ehdottomasti tutustua.

Östanåboden Hollsten, Västanfjärd

Marjojen viljelyä Västanfjärdissa, kauniilla Kemiönsaarella. Saaristo-olot takaavat muuta maata huomattavasti enemmän aurinkopäiviä, mikä auttaa meitä saavuttamaan korkeat maku- ja laatuvaatimuksemme.

Vaanelan puutarha, Perniö

Tavoitteenamme on viljellä puhdasta, laadukasta ja hyvänmakuista lähiruokaa ympäristötekijät huomioiden. Vaanelan puutarha sijaitsee Salossa, Teijon kansallispuiston vieressä. Viljelemme ympäri vuoden kookkaita salaatteja sekä kevätsipulia. Kesäkautena valikoimiimme kuuluu myös makeat karkkitomaatit, avomaankurkku, mansikka, vadelma ja raparperi. Tuotteemme viljellään suomalaisessa turvemullassa, jossa ne kasvavat maukkaiksi. Vihannekset toimitetaan tuoreina suoraan kauppoihin kierrätettävissä muovilaatikoissa. Kasvihuoneemme lämpiävät kotimaisella bioenergialla ja puutarhamme on IP-sertifioitu sekä Laatutarha-auditoitu.

 

Vihannestila Ahlqvist, Perniö

Viljelemme nippusipulia, avomaankurkkua, perunaa ja vesimelonia.