Perinteikäs mehu- ja sosevalmistaja ponnistaa Lohjalta


26.06.2023

Lohjan seutu on tunnettu omenoistaan, mutta myös niiden sekä muiden hedelmien ja marjojen soseuttamisesta ja mehustamisesta. Bonne Juomat on kodikkaan kokoinen lohjalainen yritys, joka valmistaa lisäaineettomia mehuja, soseita sekä välipalajuomia hedelmistä ja marjoista. Valikoimaan kuuluu myös pakattua Lohjanharjun lähdevettä. Toiminta alkoi vuonna 1998 ammattikeittiöille tarkoitetuilla mehuilla, mutta nykyään Bonnen tuotteet ovat tuttu näky myös SSO:n kauppojen hyllyillä.

Ari Maijanen on pitkän linjan kaupan alan ammattilainen. Kokemusta on kertynyt päivittäistavarakaupasta ja aiemmin hän on toiminut alalla niin toimitusjohtajana kuin osto- ja ketjujohtajanakin isoissa toimijoissa. Bonnella hän aloitti kaupallisena johtajana tammikuussa 2022. Arin toimenkuvaan kuuluvat myynnin ja markkinoinnin johtaminen sekä kumppaniyhteistyön kehittäminen.

– Ihan opiskelijasta asti olen työskennellyt kaupan alalla elintarvikkeiden parissa. Olin sapattivapaalla, kun Bonnella avautui mielenkiintoinen mahdollisuus, johon tartuin, Ari kertoo.

Suomessa tuotetuille, laadukkaille ja puhtaille elintarvikkeille on tilausta – niin meillä kuin muuallakin.

– Pyrimme valmistamaan tuotteemme niin, että ne eivät sisällä mitään ylimääräistä. Lisäaineita käytämme vain, kun niiden käytölle on selvät perusteet. Tuotteemme ovat 99-prosenttisesti lisäaineettomia ja lisäksi vegaanisia. Näen suomalaisessa puhtaudessa erinomaisen mahdollisuuden kaltaisellemme perinteikkäälle mehu- ja sosevalmistajalle niin Suomen kuin kansainvälisilläkin markkinoilla.

Puhtaita raaka-aineita, lohjalaista osaamista ja korkeaa laatua

Kotimaisuus ja lähiruokatuotanto ovat oleellinen ja kasvava osa Suomen marja-, hedelmä- ja juuressoseiden markkinajohtajan asemassa olevan Bonnen toimintaa.Valtaosa tuotteista valmistetaan Lohjan aseman alueella sijaitsevassa tuotantolaitoksessa. Bonne on yrityksenä pysynyt uskollisena alkuperäiselle toimintamallilleen. Bonnella on muun muassa Avainlippu- ja Hyvää Suomesta -merkit käytössään.

– Olemme läsnä vähittäiskaupassa kuluttajille omilla tuotteillamme ja toisaalta foodservice-tukkukaupan puolella. Toimitamme mehuja, smoothieita ja soseita muun muassa laitoskeittiöihin, ravintoloihin ja kahviloihin. Tuotteidemme raaka-aineet tulevat ympäri maailmaa, mutta tärkeä mehujemme ainesosa, vesi, on Lohjanharjun ainutlaatuista lähdevettä. Kotimaisuus on meille ennen kaikkea puhtaita raaka-aineita, lohjalaista osaamista ja korkeaa laatua.

 “Lohjalaisuus on meille tärkeä arvo.”

Reilut parikymmentä ihmistä työllistävän Bonnen henkilökunta on pääsääntöisesti Lohjan seudulta. Vuosien varrella on useasti viritelty yhteistyötä paikallisten toimijoiden, esimerkiksi omenanviljelijöiden ja muiden kumppaneiden, kanssa.

– Pyrimme kaikessa toiminnassamme hyödyntämään lähiseudun yrityksiä aina mahdollisuuksien mukaan. Lohjalaisuus on meille tärkeä arvo, samoin että olemme kotimainen paikallinen toimija ja pk-yritys. Teemmekin yhteistyötä muiden pk-yritysten kanssa. Meillä on myös sopimusvalmistusta ja tuotekehitysyhteistyötä eri alojen toimijoiden kanssa, Ari luettelee.

Bonnen löydät SSO:n kaupoista

Bonnen hedelmä- ja marjasoseet löytyvät kaupassa tavallisesti hillo- tai hedelmäsäilykkeet -hyllyistä. S-ryhmän kaupoista soseemme löytyvät samasta hyllyvälistä kuin hedelmäsäilykkeet. Bonnen tuotteet ovat läsnä myös ABC-liikenneasemilla.

– Meillä on jo vuosia ollut hyvä yhteistyö S-ryhmän ja SSO:n kanssa. Säännöllinen yhteydenpito usealla eri tasolla pitää homman vireänä. Pyritään aina yhdessä etsimään ratkaisuja ilahduttaa asiakkaita, Ari Maijanen päättää.

 

Bonne Juomat Oy, Mäntynummentie 8, 08500 Lohja as.