Kesätyönhaku oli myös tänä vuonna vilkasta – täysi-ikäisten hakijoiden määrä kasvoi viime vuodesta


10.05.2024

Suur-Seudun Osuuskauppa SSO:n kesätyönhaku toteutettiin tällä kertaa kahdessa eri osassa, eriyttäen 15–17-vuotiaat S-kesikset ja täysi-ikäiset kesätyönhakijat omiin hakuajankohtiinsa. Kesätöihin haki tänä vuonna yhteensä 2392 nuorta, joka ylittää viime vuoden hakijamäärän. SSO työllistää tänä vuonna noin 400 nuorta eri toimialoillaan.  

SSO:n kesätyönhaku oli tänäkin vuonna erittäin suosittu ja hakemuksia vastaanotettiin runsaasti. Eniten hakemuksia saapui 15–17-vuotiaiden S-kesisten kesätyöpaikkoihin, yli 1600 kappaletta. Täysi-ikäisten hakijoiden joukko kasvoi viime vuodesta, kun hakemuksia saapui lähes 700 kappaletta. S-kesisten ja täysi-ikäisten haku oli jaettu kahteen eri ajankohtaan, ja tämä koettiin toimivana ratkaisuna aina hakemusten käsittelystä haastattelujen aikatauluttamiseen. Jokainen hakemuksensa lähettänyt 15–17-vuotias S-kesis sai myös kutsun videohaastatteluun, jossa sai mahdollisuuden kertoa itsestään lisää, kartuttaen samalla kokemustaan työnhakuprosessista. Kaikki täysi-ikäiset taas kutsuttiin pikahaastattelutapahtumaan, eli Kesädeiteille.  

Kesätyö on monelle nuorelle ensi askel työelämään, ja sen mukanaan tuomat kokemukset ovat tärkeitä tulevaisuuden työuran kannalta.  

– Meidän tärkein tavoitteemme on onnistua luomaan jokaiselle meillä työskentelevälle nuorelle positiivisia kokemuksia vaihtelevissa ja monipuolisissa palvelualan tehtävissä, kertoo SSO:n henkilöstöjohtaja Hanna Somersalo. 

SSO:lle kesätöihin valitut nuoret työskentelevät matkailu- ja ravitsemus-, liikennekauppa- ja polttoneste- sekä päivittäis- ja käyttötavarakaupan toimialoilla.  

– Kaupan ala kartuttaa erittäin monipuolista ja hyödyllistä työkokemusta, ja moni nuori onkin kesätöiden jälkeen jäänyt meille SSO:lle töihin. Positiiviset kokemukset kesätöistä ovat innostaneet opiskelemaan alaa ja myös opiskelujen jälkeen moni on palannut SSO:lle, Somersalo jatkaa. 

Hyvä perehdytys on kaiken perusta  

SSO:lla on jo pitkään panostettu perehdyttämiseen, ja sen merkitys on tunnistettu myös kesätyöntekijöiden onnistuneen kesätyökokemuksen syntymisessä.  

– Meillä huolehditaan siitä, että kenenkään ei tarvitse pärjätä yksin. Meistä on tärkeää, että jokainen saa aikaa harjoitella, jokainen saa opastusta sekä se, että jokainen saa olla oma itsensä työyhteisössään. Niin työympäristö, työtehtävät kuin itse yrityskin tulevat kaikille tutuksi. Meillä työskentelee neljä valmentajaa market- ja liikennekaupassa, jotka ovat yksiköiden esihenkilöiden tukena myös kesätyöntekijöiden perehdytyksessä ja pitävät huolen, että kesätöiden alku sujuu mutkattomasti, sanoo Somersalo.  

Lahjaksi asiakasomistajuus, unohtamatta tuntuvia henkilökuntaetuja  

Myös tulevana kesänätäysi-ikäisetkesätyöntekijät saavat lahjaksi Suur-Seudun Osuuskaupan jäsenyyden. Asiakasomistajana kesätyöntekijät saavat S-Etukortin ja voivat kerätä Bonuksia nykyiseen talouteensa tai itselleen. Kesätyöntekijätja S-kesiksetpääsevät myös nauttimaan S-Ryhmän tuntuvista henkilökuntaeduista työsuhteensa ajan.Lisää henkilökuntaeduista voit lukea osoitteesta: sso.fi/toihinmeille/henkilostoedut/