Kiitos sinulle asiakasomistaja – SSO:n Kannustajat-ohjelman kautta jaettiin tänä vuonna 60 000 € tukea paikallisten lasten ja nuorten harrastus-ja hyvinvointia edistävään toimintaan


27.12.2023

Suur-Seudun Osuuskauppa SSO:n Kannustajat-ohjelmaan ilmoittautui tänä vuonna mukaan 116 paikallista seuraa tai yhdistystä, joista asiakasomistajat valitsivat tuen saajiksi mm. Angelniemen Ankkuri ry:n ja Salon Omaishoitajat ry:n Salosta, Sammatin VPK:n ja Järnefeltin yhtenäiskoulun vanhemmat ry:n Lohjalta sekä Vihdin kuvataidekoulun Vihdistä. Kannustajat-ohjelman kautta on jaettu tukea syksystä 2022 alkaen jo 75 000 euroa lasten ja nuorten hyväksi. 

SSO:n asiakasomistajat ovat jo syksystä 2022 saaneet Kannustajat-haussa äänestää, kenelle mukaan ilmoittautuneista Osuuskauppa on jakanut Kannustajat-ohjelman tukipotin. Äänestämään ovat päässeet kaikki ne asiakasomistajat, jotka ovat ilmoittaneet omiin asiakastietoihinsa sähköpostiosoitteen, eivätkä ole kieltäneet tutkimuskyselyiden lähettämistä. Ääniä on annettu joka kerta runsaasti, yhteensä lähes 20 000 kpl.

SSO:n Kannustajat-ohjelman kautta paikallisilla, lasten ja nuorten harrastus- ja hyvinvointia edistävän toiminnan parissa toimivilla yhdistyksillä ja seuroilla on mahdollisuus hakea matalalla kynnyksellä tukea toimintaansa.

–Kannustajat-ohjelman vastaanotto yhdistysten ja asiakasomistajien keskuudessa on ollut ilahduttavan positiivinen ja asiakasomistajat ovat kokeneet aidosti voivansa vaikuttaa oman alueensa lasten ja nuorten hyvinvointiin. On ollut myös hienoa nähdä, miten yhdistykset ovat aktivoituneet hakemaan mukaan ohjelmaan läpi toimialueemme, kertoo SSO:n asiakkuus – ja viestintäpäällikkö Anu Karppinen.

Yksi tänä syksynä Kannustajat-ohjelman kautta tukea saanut yhdistys on Lohjalainen Järnefeltin yhtenäiskoulun vanhemmat ry.  Yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja, Kristiina Kuutti kertoo yhdistyksen ilahtuneen suuresti saamastaan äänimäärästä ja tuesta. Kannustajat-tuen avulla koulun oppilaat saavat opetuksen tueksi suunniteltuja keskittymisen ja rauhoittumisen nepsy-apuvälineitä. ”Lämmin kiitos kaikille äänensä meille antaneille”, sanoo Kuutti ihastuneena ja jatkaa ”sydämellinen kiitos Järtsin vanhemmilta”.

Myös Vihdin kuvataidekoulu oli yksi yhdistyksistä, jotka asiakasomistajat äänestivät tuen saajaksi syksyllä 2023. –Vihdin kuvataidekoululla kuultiin riemunkiljahduksia, kun saimme tiedon äänestystuloksesta, kertoo rehtori Liisa Pöllänen kuvataidekoulusta. Tuntui tosi hyvältä, että niin monet halusivat antaa äänensä meille ja tukea siten lasten ja nuorten kuvataideharrastusta. Pölläsen mukaan saatu tuki ohjautuu tehokkaasti suoraan lasten ja nuorten hyväksi vapaaoppilaspaikkojen muodossa.

Kannustajat-ohjelma jatkuu ensi vuonna 60 000 euron tukipotilla

Kannustajat-ohjelma jatkuu myös ensi vuonna ja kevään haku alkaa tammikuussa. 30 000 euron tukipotit jaetaan huhti- ja marraskuussa. Ohjelmaan voivat hakea mukaan kaikki hakukriteetit täyttävät, toimialueella lasten ja nuorten harrastustoimintaa sekä hyvinvointia edistävän toiminnan parissa työtä tekevät seurat, harrastusyhdistykset, kulttuuritoimijat sekä avustus- ja hyväntekeväisyysjärjestöt.

Lisää Kannustajat-ohjelmasta löydät täältä.

Lisätietoja: Asiakkuus-ja viestintäpäällikkö Anu Karppinen p. 044 770 5365

Vihdin kuvataidekoulu