Noutokansaa hellitään – Suur-Seudun Osuuskauppa SSO otti käyttöön suositun myymälänoudon Prisma Halikossa


01.12.2023

Maailmalla on yleistä tilata verkkokauppatilaukset kotiin, mutta suomalaiset ovat noutokansaa. Nyt Suur-Seudun Osuuskauppa on avannut Prisma Halikkoon verkkokauppatilausten noutolokerot, joista ostokset voi noutaa 12 tunnin kuluttua tilauksesta. Tavoitteena on laajentaa myymälänouto myöhemmin kaikkiin osuuskaupan Prismoihin.

Myymälänouto on Prisman verkkokaupan uusi toimitustapa, jossa asiakas valitsee ja maksaa tuotteet verkossa ja noutaa tuotteet myymälästä viimeistään 12 tunnin kuluttua tilauksesta. Tavoitteena on lyhentää toimitusaikaa tulevaisuudessa jopa pariin tuntiin.

Myymälänouto on markkinassa nyt kovassa huudossa:

– Myymälänouto on asiakkaille maksuton, nopea ja luotettava vaihtoehto, eivätkä paketit uudelleenohjaudu eri toimipaikkaan. Odotamme myymälänoudon kipuavan verkkokaupan suosituimmaksi toimitustavaksi, SSO:n Prismojen johtaja Panu Kärjes.

Myymälänouto on myös ekologinen toimitustapa, sillä tuotteita ei juurikaan pakata vaan esimerkiksi pahvilaatikossa oleva tuote tai paistinpannu laitetaan noutolokeroon sellaisenaan.

Kun ostokset ovat noudettavissa, saa asiakas nouto-ohjeet tekstiviestillä. Noudon takaraja on kolme päivää. Myymälänoudon lisäksi asiakas voi joko noutaa tuotteen myymälästä itse, varata tuotteen puhelimella tai tilata tuotteet postitse.

NOUTO SOPII SUOMALAISTEN ARKEEN

Prisman myymälänoutoa pilotoitiin S-ryhmässä viime kesänä ja tulosten perusteella nouto on suomalaisille mieluinen toimitustapa ja vaikuttaa sopivan suomalaisten arkeen.

– Ostosten nouto ylipäätään sopii suomalaisille, koska sen voi sovittaa omiin aikatauluihin eikä noutaessa tarvitse välttämättä tavata ketään. Vaikuttaa siltä, että olemme melkoisia noutolokerikkorakastajia, Kärjes virnistää.

PRISMOJEN HENKILÖKUNNALLE MYYMÄLÄNOUTO TUO VAIHTELUA TYÖTEHTÄVIIN

– Meidän työporukkamme on uudistuksesta innoissaan ja myymälänoutoa on harjoiteltu niin, että kaikki osaavat myymälänoutotilauksen vaiheet alusta loppuun. Keräilyn avuksi kehitetty työkalu tuo tekemiseen myös pelillistä elementtiä, Kärjes kertoo.

Tavoitteena on, että myöhemmin myymälänoutolokerikot löytyvät kaikista Suur-Seudun Osuuskaupan Prismoista.

Lisätietoja: SSO:n Prismojen johtaja Panu Kärjes p. 044 3205 606