Nyt tehdään uusista #paikallistoiveista totta – äänestäminen Suur-Seudun Osuuskaupan edustajistovaaleissa alkaa


12.03.2020

Osuuskauppa näkyy jo nyt monella tavalla asiakasomistajiensa arjessa. Mitä muuta osuuskaupan asiakasomistajat odottavat omalta kaupaltaan? Miten SSO voisi läntisen Uudenmaan ja Salon seutukunnan osalta tehdä yhdessä asiakasomistajiensa kanssa omasta kotiseudustamme paremman paikan elää? Se selviää nyt, kun äänestys edustajiston vaaleissa alkaa.

”Suur-Seudun Osuuskauppa on paikallisten ihmisten omistama yritys, jonka päätöksentekoon asiakasomistajamme voivat ottaa monella tapaa osaa. Joka neljäs vuosi valittavan edustajiston roolina on toimia ennen kaikkea linkkinä asiakkaiden ja osuuskaupan välillä sekä huolehtia siitä, että osuuskaupan palveluita ja etuja kehitetään omistajien toiveita kuunnellen”, toimitusjohtaja Tapio Finér kertoo. 

 

Ehdokasasettelun yhteydessä kaikki ehdokkaat ovat saaneet kertoa omia paikallistoiveitaan, eli niitä ajatuksia, joita he valituksi tullessaan haluaisivat edistää. Myös muut osuuskaupan asiakasomistajat ovat saaneet esittää omia paikallistoiveitaan evästykseksi tuleville osuuskauppapäättäjille. 

 

”Saimme ehdokasasettelun yhteydessä asiakkailtamme satoja paikallistoiveita pienemmistä tuotetoiveista aina Kauppakassi -palveluun asti. Laaja innostus ja ehdotusten kirjo kertovat siitä, että osuuskaupalla nähdään olevan tärkeä rooli koko alueen kehityksessä. Näin haluamme itsekin nähdä, että asia on. Osuuskaupalla on hienot mahdollisuudet olla oman kotiseudun muutosmoottori ja tehdä yhteistyössä asiakkaiden kanssa tästä parempaa paikkaa elää”, Finér sanoo.

 

Vaaleissa yli 100 ehdokasta

 

Suur-Seudun Osuuskaupan edustajistovaalien ehdokasasettelu päättyi 31.3. Ehdokkaita vaaleissa on 140.

 

”Olemme iloisia, että vaikuttaminen kiinnostaa selkeästi ja jäsenemme ovat lähteneet aktiivisesti ehdokkaaksi. Kannustamme kaikkia jäseniämme käyttämään aktiivisesti myös äänioikeuttaan”, Finér sanoo.

 

Vaaleissa voi äänestää joko sähköisesti tai postitse 16.-31.3. Vaaleissa voi äänestää jokainen vähintään 15-vuotias osuuskaupan jäsen, joka on hyväksytty jäseneksi viimeistään 31.12.2019.

 

”Halusimme toimia myös äänestyksen osalta vastuullisesti ja asiakkaitamme kuunnellen. Sähköistä äänestysmahdollisuutta toivottiin paljon ja sen toteuttaminen oli lähtökohta. Halusimme myös minimoida turhan paperin määrän: emme postittaneet postivaaliaineistoa automaattisesti kaikille vaan sen pystyi saamaan useammista eri kanavista. Vielä äänestyksen aikaankin on mahdollista noutaa aineisto 26.3. mennessä SSO:n Prismoista ja S-market Plazasta. Näin osoitamme vastuullisuutta: käytämme asiakasomistajiemme rahoja vastuullisesti ja samalla säästämme luontoa”, jatkaa Finér. 

 

SSO:n edustajisto valitaan suoralla vaalitavalla, eli ehdokkaan läpipääsyyn vaikuttaa vain ehdokkaan itsensä saama äänimäärä.

 

Äänestysohjeisiin ja ehdokkaisiin voi tutustua osuuskaupan vaalisivuilla

www.osuuskauppavaalit.fi/sso

 

Lisätietoja: 

SSO:n toimitusjohtaja Tapio Finér, p. 040 540 2006

www.osuuskauppavaalit.fi/sso

Äänestämään pääset tästä