Opiskelijat mukana johtoryhmässä – Kauppakeskus Lohelle kunniamaininta Vuoden kauppakeskusteko -kilpailussa


04.11.2021

Lohjalla sijaitsevalle Kauppakeskus Lohelle on tänään myönnetty kunniamaininta Vuoden kauppakeskusteko –kilpailussa. Kunniamaininta myönnettiin Laurea-ammattikorkeakoulun kanssa käynnistetystä yhteistyöstä, jossa Laurean opiskelijat ovat mukana Kauppakeskus Lohen johtoryhmässä.

Laurea-ammattikorkeakoulun Lohjan kampus sijaitsee vuonna 2019 avautuneen Kauppakeskus Lohen tiloissa. Kauppakeskus Lohen omistava Suur-Seudun Osuuskauppa SSO ja Laurea ovat tehneet avainkumppaneina tiivistä yhteistyötä, josta kauppakeskuksen johtoryhmä on yksi konkreettinen esimerkki.

Opiskelijoille aitoa kokemusta työelämästä

Vuodesta 2020 lähtien on SSO valinnut kauppakeskuksen johtoryhmään hakemusten ja haastatteluiden perusteella joukon Laurean opiskelijoita. Johtoryhmän tavoitteena on kehittää kauppakeskuksen toimintaa, ja johtoryhmätyöskentelyn myötä opiskelijat suorittavat samalla projektijohtamisen opintojakson.

Kunniamaininnan perusteluissa kiitosta saivat osallistaminen sekä se, että opiskelijat saavat yhteistyöstä kokemusta ja oppia oikeanlaisista työelämän haasteista.
– Onkin hienoa, että saimme tällaista tunnustusta raadilta, jossa on hyvin tunnistettu meidän yhteistyön tavoitteet ja mahdollisuudet. Haluamme lisätä yhteisöllisyyttä ja haluamme olla kauppakeskus, josta paikalliset voivat olla ylpeitä, SSO:n liikepaikkapäällikkö Mika Tolppola kertoo.

Lukukausittain vaihtuva opiskelijatiimi

Kauppakeskus Lohen johtoryhmän työskentelyä ohjaa liikepaikkapäällikkö Tolppola ja Laurean lehtorit tukevat opiskelijoita projektissa. Projektiin osallistuva opiskelijatiimi vaihtuu lukukausittain. Syksyllä 2021 johtoryhmässä on ollut mukana neljä Laurean opiskelijaa.

– On hienoa, että Suomen Kauppakeskusyhdistys arvostaa tulevaisuuteen tähtäävää yhteistyötä kauppakeskuksen ja ammattikorkeakoulun välillä. Meillä on kunnia olla mukana näin merkittävässä projektissa ja kiitämme saamastamme tunnustuksesta, opiskelijat kiittävät.
Kuluvan syksyn aiheena johtoryhmällä on ollut kaupallisuuden kehittäminen ja johtoryhmä muun muassa selvittää kauppakeskus Lohen kilpailijakenttää.

Suomen Kauppakeskus ry:n järjestämän Vuoden kauppakeskusteko -kilpailun tulokset julkistettiin 4.11.2021. Kilpailun avulla Suomen Kauppakeskus ry nostaa esiin positiivisia kauppa- ja palvelukeskuksiin liittyviä tekoja. Samalla halutaan jakaa hyviä käytäntöjä ja kehittää koko toimialaa ja sen palvelukykyä.