Pieniä hyviä tekoja oman seudun onneksi


23.09.2022

Pienillä arjen valinnoilla saamme yhdessä ihmeitä aikaan. Me SSO:lla ajattelemme, että meillä on pienen yrityksen sydän, mutta ison yrityksen vastuu. Siksi olemme paikallisesti vahvasti mukana myös energiansäästötalkoissa.

Viiden viimeisen vuoden aikana olemme investoineet 15 miljoonaa fiksuun energian käyttöön. Kylmäkalusteet ovat osa isompaa teknistä järjestelmää, joka mahdollistaa kylmäkalusteiden sisälämpötilojen säädöt. Kylmälaitosten optimoinnilla säädämme kylmäkoneiden käyntitehokkuutta ja otamme kylmälaitteista syntyvän lämmön talteen sekä lämmitämme sillä kiinteistöjen sisätiloja.

Kun laskemme asteen verran kauppojemme lämpötiloja, saavutamme jopa viiden prosentin laskun lämmitysenergian kulutuksessa. Kylmä puolestaan pysyy siellä missä pitääkin, koska kylmäkaapeissamme on ovet. Sähkösyöpöistä kylmäkalusteista olemme jo lähes kokonaan luopuneet.

Suurimman osan kauppojemme valaistuksesta hoitavat jo ledit. Leditys toki jatkuu vielä ja valaistusta himmentämällä säästämme sähköä. Samalla voimme jatkossakin turvata edullisen ostoskorin.

Meillä kahvikupillinen keitetään auringon voimalla ja lisäksi tempaamme tuulesta energiaa. Kaikki käyttämämme sähkölähteet ovat jo siis nyt uusiutuvista lähteistä ja täysin päästöttömiä.

Talkoissa mukana,
oma osuuskauppasi
SSO