Prisma Halikko tuottaa ja säästää sähköä – aurinkopaneelit kytkettiin päälle


18.09.2018

Suur-Seudun Osuuskauppa SSO:ssa otetaan seuraavia askeleita kohti uusiutuvia energianlähteitä, kun Halikon Prisman aurinkopaneelit kytkettiin päälle. Paneelit tuottavat sähköä kiinteistön omaan käyttöön.

 
 
– Prisman katolle on asennettu kesän aikana yli 1400 paneelia, joiden vuosituotanto vastaa jopa 85 omakotitalon vuosittaista kulutusta. Vaihtoehtoisesti tuotannolla voisi ajaa jopa 7 miljoonaa kilometriä sähköautoa, laskeskelee SSO:n kiinteistötoimen päällikkö Ismo Louhi.
 
Myös Prisma Nummelan katolle asennetaan aurinkopaneelit loppuvuoden aikana. Asennukset ovat osa S-ryhmän mittavaa aurinkosähköhanketta, jossa noin 40 toimipaikan katolle rakentuu lähes huomaamaton aurinkovoimala.
 
– Haluamme, että käyttämämme sähkö on tuotettu ilmaston kannalta kestävästi ja mahdollisimman kustannustehokkaasti. Nyt käyttöönotettujen aurinkopaneelien tuottamalla sähköllä vähennämme Halikon Prisman hiilidioksidipäästöjä jopa 243 tuhatta kiloa vuodessa, kertoo Louhi.
 
Tällä hetkellä reilu puolet S-ryhmän toimipaikkojen kuluttamasta sähköstä on ryhmän itse tuottamaa tuulivoimaa. Uudet aurinkovoimalat tukevat ryhmän tavoitetta tuottaa 80 prosenttia kuluttamastaan sähköstä omalla uusiutuvalla energialla vuoteen 2025 mennessä. Lisäksi hankkeen myötä S-ryhmästä tulee Suomen suurin aurinkosähkön tuottaja ja käyttäjä.
 

Energiaa säästetään yksinkertaisilla ratkaisuilla

 
Kaupan toimijat ovat vapaaehtoisilla toimenpiteillään edelläkävijöitä energiansäästössä. SSO:n myymälöissä ei ole tehty taikatemppuja vaan yksinkertaisia ratkaisuja, joilla parannetaan energiatehokkuutta.
 
– Hyviä esimerkkejä ovat muun muassa led-valaistus, ovelliset kylmäkaapit ja uudet kylmälaitteet. Teknologian kehitys tukee säästötoimenpiteitämme vuosi vuodelta enemmän. Näillä ratkaisuilla voimme tarjota entistä parempaa palvelua ja hyötyä asiakkaillemme sekä vähentää ympäristön kuormitusta, kertoo Louhi.