SAK palkitsi SSO:laisen Marjukka Turusen Vuoden duunari -palkinnolla


02.05.2023

Rikala Bar&Grill:ssä työskentelevälle Marjukka Turuselle ojennettiin Turun kauppatorilla, vappumarssin yhteydessä Vuoden duunari -palkinto. Alueellinen Vuoden duunari -palkinto on uusi, ja valinnoista vastasivat SAK:n aluetoimikunnat sekä alue- ja järjestöasiantuntijat.

– Palkinnosta tuli positiivisesti hämmentynyt olo. Olin lounaalla, kun Ville Roslakka SAK:lta soitti ja kertoi valinnasta. Melkein itkuhan siinä tuli! Olen tästä todella otettu. Se, että olen ylpeä ammatistani, näkyy ja kuuluu ulospäin. Kaikki työ on arvokasta, sen olen oppinut isovanhemmiltani ja vanhemmiltani. Meillä jokaisella on oma roolimme, ja meitä jokaista tarvitaan, jotta palvelu pelaa”,  kuvaili Marjukka tuntemuksiaan.

Palkinnot jaetaan jokaisella SAK:n toiminta-alueella samoilla kriteereillä

Palkittavan tulee olla
• Luotettava työtoveri
• Innostava työyhteisön jäsen, joka omalla toiminnallaan tuo mukanaan uutta ja raikasta työyhteisön keskuuteen
• Näkyy persoonallaan myös työyhteisön ulkopuolella, esim. harrastustoiminnassa ja puhuu työelämäasioista myös työyhteisön ulkopuolella
• On ammatistaan ylpeä ja tuo sitä myös rohkeasti esille 

SAK:n Salon paikallisjärjestön puheenjohtaja Sanna Pihakivi ehdotti Marjukkaa Vuoden duunariksi.
Kun tapaa Marjukan, eli Maijun, kohtaa ihmisen, joka hymyilee, katsoo silmiin ja aloittaa heti keskustelun mitä kuuluu? Lisäksi hän aidosti kuuntelee ja välittää siitä, mitä kenellekin kuuluu. Maiju on luonteeltaan ystävällinen, rauhallinen ja todella helposti lähestyttävä. Työkaverit pitävät Maijua tunnollisena, luotettavana ja sovittelevana. Hän on puolueeton ja pohtii kaikkia näkökulmia ja heijastumia työelämään. Tästä syystä myös esimiesten on ollut Maijun kanssa helppo toimia yhteistyössä.
Maijuun on yhteydessä yhä monet vanhatkin työkaverit ympäri Suomea, koska hänelle on helppo kertoa asioita, hän kuuntelee sekä pohtii ratkaisuvaihtoehtoja. Maiju on aina ollut kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista ja rohkeasti ottanut asioita puheeksi niin työyhteisössä kuin kavereiden parissa. Maijulle on luontevaa lähteä puhumaan vaikeistakin asioista, koski se sitten työasioita, päätöksentekoa tai ihmisoikeuksia.
Maiju ansaitsee nousta vuoden duunariksi kaikkia ymmärtävänä ja kuuntelevana työelämän ja yhteiskunnan kehittäjänä, joka saa omalla innostuksellaan muutkin mukaan. Nuoreksi ihmiseksi hän omii hyvin valveutuneen ja kunnioittavan tavan toimia erilaisten ihmisten keskuudessa. Ja harvoin tapaa omasta ammatistaan yhtä ylpeää työntekijää, jonka suusta ei kertaakaan ole kuultu, että olisi vaihtamassa alaa, Pihakivi kuvailee.