SSO laajentaa robokuljetustarjontaa – sympaattisia kuljetusrobotteja myös Saloon, Karkkilaan ja Somerolle sekä Lohjalle Perttilään ja Tynninharjulle.


29.04.2024

Suur-Seudun Osuuskauppa SSO aloitti viime vuoden joulukuussa ruoan robokuljetukset Lohjalla Sale Hiidensalmella. Siitä lähtien kuljetusrobotit ovat olleet tuttu näky Lohjan keskustan katukuvassa herättäen ihastusta kulkiessaan. Nyt robokuljetustarjonta laajenee, kun S-market Karkkila, S-market Somero, Salon alueella S-market Tupuri ja Sale Hermanni, sekä Lohjalla Sale Perttilä ja S-market Tynninharju saavat omat kuljetusrobottinsa tiistaina 30.4.2024 klo 10.

Robokuljetusta on käytetty Sale Hiidensalmella ahkerasti sen alkutaipaleesta asti, mikä kannustikin osuuskauppaa laajentamaan palvelua uusille paikkakunnille.

– Olemme iloisia, että voimme laajentaa robokuljetusten tarjontaamme. Onhan tämä ympäristöystävällinen ja innovatiivinen, uudenlainen palvelu. Monet kyllä tunnistavat robotit entuudestaan jo esimerkiksi sosiaalisesta mediasta ja ovathan ne aika sympaattisia ja hauskoja ilmestyksiä katukuvassa, kertoo toimialajohtaja Heikki Vottonen.

– On joka kerta aina yhtä jännittävää, kun avaamme palvelun uuteen kaupunkiin ja pienet robottimme saavat uusia asiakkaita, joilla avautuu mahdollisuus käyttää autonomisia kuljetuspalveluja, sanoo Starship Technologiesin liiketoiminnan kehitysjohtaja Sandra Beaumont.

Asiakkaiden on mahdollista valita päästötön, nopea ja arkea helpottava robokuljetus tilatessaan ostoksensa S-kaupat mobiilisovelluksesta. Robottien toimintasäde on jopa kolme kilometriä toimipaikasta, ja tilaukset tulevat tunnin sisällä asiakkaan luo. Kaupan henkilökunta pakkaa asiakkaan ostokset ja nostaa ne kuljetusrobotin kyytiin. Asiakas voi seurata robotin kulkua sovelluksesta reaaliaikaisesti. Kun robokuljetus on perillä, asiakas saa tästä ilmoituksen puhelimeensa. Kuljetusrobotin kansi aukeaa sovelluksen avulla ja kannen avautuessa alkaa soimaan myös jokin tuttu kappale tai melodia tilaajan iloksi.

Starship Technologies -yrityksen suunnittelemat robotit käyttävät reittien suunnitteluun tekoälyä ja GPS-paikannusta. Robotit kulkevat enimmäkseen jalkakäytäviä pitkin ja ne ylittävät ketterästi myös katuja ja reunakivetyksiä. Robotit tekevät matkaa itsenäisesti, mutta monitorointia ja mahdollisia häiriötilanteita hoitaa aina ihminen. Robotti on varustettu 12:a kameralla sekä ultraäänisensoreilla ja antureilla. Talvisin robot pärjäävät mainiosti myös lumessa kulkiessaan, tosin joskus voivat toki tarvita ulkopuolisten apua matkan jatkamiseen syvemmän lumen sattuessa kohdalle.

Uusia työkavereita odotellaan innolla

SSO:ssa odotellaan uusia työkavereita innolla. – On kyllä hienoa päästä tarjoamaan asiakkaillemme uudenlaista palvelua robokuljetusten muodossa. Robot varmasti herättävät huomiota liikkuessaan ja saavat monille hymyn huulille, sanoo Sale Hermannin myymäläpäällikkö Jorma Mynttinen iloisena.

Starship-robotit ovat kulkeneet miljoonia kilometrejä ja suorittaneet yli kuusi miljoonaa autonomista toimitusta ympäri maailmaa. Ne ylittävät 150 000 tietä päivittäin, mikä tarkoittaa yli kolme tien ylitystä joka sekunti.

Starshipin perustajat ovat Janus Friis (Skypen toinen perustaja) ja Ahti Heinla (Skypen pääarkkitehti), joka toimii myös yhtiön pääjohtajana.

Lisätiedot:

Starshipin puolesta, Harri Kammonen, viestintätoimisto Manifesto, 040 500 1120, harri.kammonen@manifesto.fi
SSO:n toimialajohtaja Heikki Vottonen, p. 044 3205 600 , heikki.vottonen@sok.fi

Starship Technologies mullistaa kuljetuspalvelut autonomisilla roboteilla. Robotit on suunniteltu toimittamaan ruokaa, elintarvikkeita ja paketteja paikallisesti muutamassa minuutissa. Robotit ovat matkustaneet yli 13 miljoonaa kilometriä ja suorittaneet yli 6 miljoonaa autonomista toimitusta eri puolilla maailmaa. Starshipin perustajat ovat Janus Friis (Skypen toinen perustaja) ja Ahti Heinla (Skypen pääarkkitehti), joka toimii myös yhtiön pääjohtajana.
Website: https://www.starship.xyz/follow / starshipdeliveries.com
Facebook: @Starshiptech
Twitter: @Starshiprobots
Instagram: @Starshiprobots