SSO vastaa tulevaisuuden haasteisiin uudistetulla strategialla


31.08.2016

Suur-Seudun Osuuskauppa SSO on päivittänyt strategiaansa vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin. SSO suunnittelee nyt uudistetun mallin mukaisia organisaatiomuutoksia ja aloittaa asiaa koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Suunnitelmat voivat johtaa enimmillään 100 henkilötyövuoden vähenemiseen.

 
 
Uudistuksen taustalla on muun muassa kaupan alalla edelleen käynnissä oleva vuosikymmenten suurin murros. Kilpailu on Suomessa kansainvälistä ja kiristyvää kaikilla toimialoilla, ja verkon kautta globaali tarjonta on helposti suomalaisten kuluttajien ulottuvilla. Kauppaa mullistaa voimakkaasti digitalisoituminen. Suomen taloustilanne on ollut yleisesti heikko, mutta merkittävien rakennemuutosten myötä se on näkynyt erityisen vahvasti SSO:n toiminta-alueella. 
 
Ruoan hintojen laskeminen on ollut pitkäkestoinen strateginen linjaus, jonka tiukka kulukuuri ja omasta osuudesta tinkiminen ovat mahdollistaneet. 
– SSO:ssa kulukuuri ja toiminnan tehostaminen aloitettiin jo vuonna 2013. Tehtyjen toimenpiteiden ansiosta olemme tuloksellisesti pärjänneet kohtalaisesti. Tänä vuonna tehostamisessa ei kuitenkaan ole onnistuttu aivan yhtä hyvin kuin parina aiempana vuotena, kertoo SSO:n toimitusjohtaja Esko Jääskeläinen. 
 
– SSO:ssa on ollut jo pidempään muutamia kannattamattomia yksiköitä, joiden tulevaisuutta täytyy nyt tarkastella. Tähän asti olemme eläneet niin sanotusti ”viisaasti nuukaillen”, mutta nyt on tulevaisuuden kannalta järkevämpää tehdä perustavampaa laatua oleva uudistus. Vain siten pääsemme mahdollisimman nopeasti uudelle kehityspolulle, ja pystymme panostamaan digitaalisten ja muiden asiakaslähtöisten palveluratkaisujen kehittämiseen, Jääskeläinen linjaa.
 
– Valitettavasti uudistamisella voi olla myös henkilöstövaikutuksia. SSO suunnittelee useiden toimintojensa lopettamista tai muokkaamista sekä organisaatiorakenteen muutosta, jolla voi olla toteutuessaan vaikutuksia henkilöstön määrään, tehtävänkuviin ja palkkaukseen. Irtisanomiset pyrimme pitämään minimissään, Jääskeläinen painottaa.
 
Yhteistoimintaneuvottelut koskevat kaikkia SSO:ssa työskenteleviä pois lukien autokaupat ja kampaamo. Neuvottelut eivät koske SSO:n tytäryhtiöitä PP-auto Oy:tä ja Lohjan Autokeskus Oy:tä tai Halikon Prisman parturi-kampaamoa. Tavoitteena on, että uudistusta koskevat suunnitelmat ovat valmiita lokakuun loppuun mennessä.
 

Liitteet: