SSO:lle haki ennätysmäärä kesätyöntekijöitä ”Mahdollistamme kesätyöpaikan reilulle neljällesadalle nuorelle”


06.03.2023

Suur-Seudun Osuuskauppa SSO:n kesätöihin haki tänä keväänä yhteensä 2375 nuorta, joka on reilut 500 hakijaa enemmän kuin viime vuonna. SSO työllistää kesällä 2023 noin 400 nuorta. Kesätyöpaikoista noin puolet on yli 18-vuotiaille ja puolet S-Kesiksille eli 15­–17-vuotiaille. Haku kesätöihin päättyi helmikuun 26. Jokainen hakija saa tiedon valinnasta 14.4. mennessä.

Kesätyö on tärkeä kokemus nuorille, silloin otetaan ensiaskeleita elämänmittaiselle työuralle.
− Ykköstavoitteemme on tarjota nuorille myönteisiä työkokemuksia ja monipuolisia palvelualan tehtäviä SSO:ssa, kertoo SSO:n henkilöstöjohtaja Hanna Somersalo.

Nuoret työllistyvät matkailu- ja ravitsemus-, liikennekauppa- ja polttoneste- sekä päivittäis- ja käyttötavarakaupan toimialoille.
– Kaupan ala on silta työelämään. Monet meillä nyt työskentelevistä ovat hyvän kesätyökokemuksen myötä saaneet kipinän lähteä opiskelemaan alaa ja hakeutuneet meille myöhemmin töihin, toteaa Somersalo.

Yhdessä tekeminen tuo varmuutta tekemiseen ja iloa työpäivään

SSO:lla kenenkään ei tarvitse pärjätä yksin, eikä kenenkään tarvitse olla seppä syntyessään. Jokainen opastetaan alkuun, annetaan aikaa harjoitella sekä tulla kohdatuksi omana itsenään.
– Huolehdimme, että kaikki perehdytetään huolella yritykseen, työympäristöön sekä työtehtäviin ja kesätyöntekijät pääsevät nopeasti osaksi toimipaikan hyvää työporukkaa, Somersalo kertoo.

SSO:n marketkaupassa ja liikennekaupassa työskentelee neljä valmentajaa, joiden päätyönä on perehdyttää uudet työntekijät tehtäviinsä. Nämä valmentajat toimivat yksiköiden esihenkilöiden tukena myös kesätyöntekijöiden perehdytyksissä.

Kesätyöntekijöille Suur-Seudun Osuuskaupan asiakasomistajuus

SSO:n tarjoaa täysi-ikäisille kesätyöntekijöille lahjaksi Suur-Seudun Osuuskauppa SSO:n jäsenyyden. Asiakasomistajana kesätyöntekijät saavat S-Etukortin ja voivat kerätä Bonuksia nykyiseen talouteen tai itselleen.

SSO on myös tänä vuonna mukana Vastuullinen Kesäduuni 2023 –kampanjassa.