SSO:n Lohjan kauppakeskus- hanke etenee


20.06.2017

Vanhan Lohjan Sokos-rakennuksen purku alkaa juhannusviikolla.

SSO:n Lohjan keskustan kauppakeskushankkeen kaksivaiheisen toteutuksen ensimmäinen vaihe alkaa vanhan Sokos-rakennuksen purkutöillä. SSO:n hallitus on myöntänyt luvan vanhan Sokos-rakennuksen purulle ja Jatke Oy aloittaa purkutyöt juhannusviikolla.

– Purkutyöt aloitetaan sisätilojen purkutöillä, jotka kestävät pari viikkoa ja jonka jälkeen aloitetaan rakennuksen purkutyöt. Arvioitu purkuaika on noin kaksi – kolme kuukautta. Purkutöiden aikana tele- ja kaukolämpöyhtiöt tekevät kaapeli- ja kaukolämpösiirtoja. Työmaasta johtuen tehdään myös Suurlohjankadun puolella suojatie- ja jalkakäytävämuutoksia, kertoo SSO:n kiinteistöpäällikkö Ismo Louhi.

– Vuokrausaste on jo tässä vaiheessa hyvä. Maanantaina allekirjoitettiin vuokrasopimus Laurea-ammattikorkeakoulun kanssa. Laurea tuo viidelläsadalla opiskelijallaan lisää asiakasvirtoja toiseen kerrokseen, toteaa vuokralaisneuvotteluja hoitava Tero Lassila Nortecon Oy:stä.

– Olemme erittäin tyytyväisiä tehtyyn sopimukseen. Uudet tilat tarjoavat korkeakoululle erinomaiset ja nykyaikaiset tilat erinomaisella paikalla. Uskomme, että opiskelijat ja henkilöstö viihtyvät uusissa tiloissa keskellä Lohjan palveluita. Merkittävää lisäarvoa tuo se, että nykyisistä hajanaisista ja eri osoitteissa sijaitsevista tiloista päästään yhtenäisiin tiloihin. Vihdoinkin saamme päivitettyä korkeakoulun tilat 2010 – luvulle, kertoo rehtori Jouni Koski Laureasta.

Lohjan ympäristö- ja rakennuslautakunta myönsi kesäkuun alussa SSO:n Lohjan keskustan kauppakeskushankkeelle rakennusluvan. Hankkeen kakkosvaihe eli varsinainen rakentaminen aloitetaan, kun lopullinen investointipäätös on tehty. Mikäli hanke etenee suunnitellusti, kauppakeskus avataan kevättalvella 2019.

Kauppakeskuksen virallinen nimi varmistetaan elokuussa järjestettävällä nimikilpailulla.

Lisätiedot:     
SSO:n toimitusjohtaja Esko Jääskeläinen, puh. 044 7705 700
SSO:n kiinteistötoimen päällikkö Ismo Louhi puh. 044 7705 170
Oy Nortecon Ab, Tero Lassila 0400 768014