SSO:n Salon viljasiiloihin muraali


29.08.2018

Kolmannen kerran järjestettävä valtakunnallinen UPEA-taidefestivaali toteuttaa tänä vuonna useita pysyviä taideteoksia kaupunkeihin ympäri Suomen. Julkisen taiteen ja taiteilijoiden tunnettuuden parantamista tavoittelevan festivaalin järjestää Upeart-taidekollektiivi. UPEA18 järjestetään 1.-30.9. Tänä vuonna myös SSO pääsi osalliseksi festivaaliin.

Salon kaupunki oli aktiivinen hankkeen osalta ja Salo saa tänä vuonna jopa kaksi valtakunnalliseen hankkeeseen kuuluvaa muraalia: Salon poliisiasemalle sekä SSO:n viljasiiloihin.
 
Viljasiilojen maalauksen toteuttaa italialainen huippuluokan taiteilija Fabio Petani, jonka töille on tunnusomaista erilaisten viivojen, muotojen ja volyymin muodostama epäsymmetrinen harmonia. Tätä kiehtovaa ilmaisua taiteilija täydentää sointuvalla värimaailmalla. Petanin taiteellinen tyyli on jännittävä yhdistelmä abstraktia ja esittävää taidetta.
 
Kasvistosta ja luonnosta inspiroituvan Petanin töitä on nähtävissä eri puolilla taiteilijan kotimaata Italiaa sekä lukuisissa Euroopan kaupungeissa. Petanin taidetta voi nähdä monenlaisilla alustoilla, kuten kerrostalojen päätyseinissä, linja-autojen kyljissä sekä teollisuusalueilla. 
 
Seuraa UPEA18-taidefestivaalia Upeartin somekanavissa sekä nettisivuilla www.upeart.com, FB: @Upeart ja tägeillä #UPEA18, #upeart