Suriseva pörriäispelto tuo kauneutta ja kestävyyttä huomiselle


20.06.2022

Suur-Seudun Osuuskauppa SSO ja LähiTapiola Etelä kylvivät pörriäispellot Salon Halikkoon sekä Vihdin Nummelaan. Noin puolen hehtaarin kokoiset pellot on kylvetty kesäkuun alussa, ja kukinnan odotetaan alkavan heinäkuun puolivälin aikoihin – kesän sääolot huomioiden.

Pellot tuovat silmänruokaa meille, ravintoa pörriäisille

Paikalliset viljelijät Antti Vasama Salossa ja Niko Ahlqvist Vihdissä valitsivat pörriäispelloille tilat omilta mailtaan. Molemmille pelloille pääsee helposti kukkaloistoa ihailemaan ja kukkasia poimimaan. Kukkia saa poimia vapaasti, mutta toiveena on, että pellot pidettäisiin siistinä, jotta kaikki saisivat nauttia niistä. Pelloille on kylvetty HelleKesä maisemointiseosta, joka tuo pörriäisten menuuseen ruiskaunokkia, kesämalvikkia, kesäharsoa, silkkiunikkoa, kesälemmikkiä, kehäkukkaa sekä maloppia. Lajivalinnat varmistavat, että kukinta ja pörriäisten ruokailut kestävät pitkään, ja ohikulkijoille löytyy väriskaalaa useampaan makuun.

Tulevaisuus on meidän tekemä huominen

Meidän tulevaisuutemme on tiukasti sidoksissa siihen, miten kohtelemme ympäröivää luontoamme. Pienetkin alueet, jossa monimuotoisuus pääsee kukoistamaan, ovat tärkeitä. Ihan jokainen meistä vaikuttaa päivittäisillä valinnoillaan ja toiminnallaan siihen, paraneeko vai paheneeko luonnon tilanne.

Yhdessä SSO ja LähiTapiola haluavat tehdä pieniä hyviä tekoja luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi, ja pörriäspelto tuo siihen hienon mahdollisuuden.

–Aina tekojen ei tarvitse olla suuren suuria, mutta yhdessä pienet teot saavat aikaan jotain suurempaa. Aivan kuten pörriäiset – nuo elintärkeät pölyttäjät – tekevät jokainen osansa, että marjat ja vihannekset löytyvät ruokakaupoistamme, SSO:n toimitusjohtaja Tapio Finér

– Haastamme samalla kaikki kotiseutumme asukkaat tutkimaan löytyisikö omalta pihalta paikka, jossa pörriäisystävälliset kukat saisivat kukkia, mainitseeLähiTapiola Etelän toimitusjohtaja Ari Lagerström.

Pörriäispellot sijaitsevat Salon Halikossa Elmerannantien ja Isohärjänkadun kulmassa, sekä Vihdin Nummelassa Härköilänsyrjällä Porintien ja Härköiläntien välissä.