Surisevat pörriäispellot ilahduttavat meitä myös tänä kesänä!


05.07.2023

Viime vuoden tapaan SSO ja LähiTapiola Etelä kylvivät surisevat pörriäispellot Salon Halikkoon ja Vihdin Nummelaan kesäkuun alussa. Pellot ovat kooltaan noin puolen hehtaarin suuruisia ja kesän sääoloista riippuen, kukintaa päästään ihastelemaan noin heinäkuun puolivälin jälkeen, kun kesäkuun kuivuus on hieman hidastanut itämistä. Ihastelun lisäksi kukkia saa toki myös poimia vapaasti, mutta toiveena on, että pellot pidettäisi siistinä kaikille poimijoille.

Paikallisten viljelijöiden (Antti Vasama, Salo ja Niko Ahlqvist, Vihti) pelloille kylvetty maisemointiseos on nimeltään Hellekesä, ja se sisältää mm. ruiskaunokkia, silkkiunikkoa ja kehäkukkaa. Nämä lajit ovat pörriäisten mieleen ja ne varmistavat, että kukinta kestää mahdollisimman pitkään.

Pieniä hyviä tekoja ympäristölle

Luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen on tärkeää ja sen ylläpitämiseen me kaikki voimme vaikuttaa jokapäiväisillä valinnoillamme. Pienetkin alueet, jossa monimuotoisuutta edistetään, ovat tärkeitä.

Pörriäispellot sijaitsevat Salon Halikossa Elmerannantien ja Isohärjänkadun kulmassa, sekä Vihdin Nummelassa Härköilänsyrjällä Porintien ja Härköiläntien välissä.