Uusi jäsen SSO:n hallintoon – myös hallintoneuvoston puheenjohtaja vaihtui


26.01.2022

SSO:n hallintoneuvoston kokoonpano on muuttunut vuoden alusta alkaen, kun SSO:n edustajisto valitsi uuden jäsenen pois jääneen maanviljelijä Kimmo Koiviston tilalle. Uudeksi hallintoneuvoston jäseneksi on valittu aluepäällikkö, maanviljelijä Matti Hämäläinen.

Kimmo Koiviston poisjäänti merkitsi SSO:n hallintoneuvostolle myös pitkäaikaisen puheenjohtajuuden vaihtumista. Hallintoneuvosto valitsi kokouksessaan uudeksi puheenjohtajaksi rehtori Panu Ruosteen.

”Kimmo ehti toimia SSO:n hallintoneuvoston puheenjohtajana jo Salon Seudun Osuuskaupan ajoista lähtien eli ansiokkaat yli 30 vuotta, joista puheenjohtajana jopa 26 vuotta. Puheenjohtajan vaihdos tarkoittaakin SSO:ssa yhden merkittävän aikakauden päättymistä. Kiitämme Kimmoa lämpimästi kaikista näistä vuosista SSO:n luottamustehtävissä. Kimmo oli puheenjohtajana hyvin pidetty. Hän teki helposti lähestyttävällä persoonallaan hallinnon työskentelystä vuorovaikutteista ja aktiivista”, toteaa SSO:n toimitusjohtaja Tapio Finér.

Talousneuvoksen arvonimen hiljattain saanut Koivisto muistelee lämmöllä vuosia SSO:lla ja S-ryhmässä: ”Näiden vuosien aikana ehdin työskennellä SOK:n osalta viiden eri pääjohtajan aikana ja SSO:lla kolmen eri toimitusjohtajan aikana. Työ on ollut äärimmäisen mielenkiintoista. Näin pitkällä ajanjaksolla sitä ehtii nähdä osuuskaupan kehityksessä montaa eri ajanjaksoa ja toimintakulttuuria. Olen hyvin kiitollinen asiakasomistajille ja hallinnolle luottamuksesta”, toteaa Koivisto.

SSO:n hallintoneuvostoon kuuluu 20 jäsentä, joista kaksi on henkilökunnan edustajia. Hallituksen ja toimitusjohtajan valitsemisen lisäksi hallintoneuvoston tehtävänä on vahvistaa SSO:n strategia, tavoitteet ja vuosittaiset taloudelliset kokonaistavoitteet sekä valvoa hallintoa ja ohjeistaa hallitusta.

 

Lisätiedot:

SSO:n toimitusjohtaja Tapio Finér, p. 040 540 2006
SSO:n hallintoneuvoston puheenjohtaja Kimmo Koivisto, p. 0500 745 033