Uusi monitoimikenttä Metsolan koululle Lohjalle


20.09.2017

Lohjalle avataan uusi lähiliikuntapaikka torstaina 21. syyskuuta. Kenttä sijaitsee Metsolan koulun pihalla.

Osuuskauppojen ja Suomen Palloliiton sekä kuntien yhteistyön tavoitteena on rakentaa sata monitoimikenttää suomalaisten alakoulujen pihoille ja tänä vuonna rakennetaan 17 Ässäkenttää ympäri Suomen. Vuoden lopussa kenttiä on yhteensä 80 ja Lohjan Metsolan koulun kenttä on järjestysnumeroltaan 80. sekä Suur-Seudun Osuuskauppa SSO:n alueen kuudes.

SSO:n toimitusjohtaja Esko Jääskeläinen korostaa monitoimikenttien olevan merkittävä asia osuuskaupan toimialueen asiakasomistajille.

– Haluamme edistää alueemme asiakasomistajaperheiden hyvinvointia tukemalla liikuntaharrastuksia erityisesti lasten ja nuorten keskuudessa. Koulujen pihoilla sijaitsevat monitoimikentät toimivat virkistys- ja harrastuspaikkoina sekä kouluaikana että vapaa-ajalla. Kentät ovat kaikkien lasten käytettävissä edellyttämättä liikuntaseurojen jäsenyyttä, Jääskeläinen sanoo.

Kunnat päättävät lähiliikuntaan tarkoitettujen kenttien rakentamisesta itsenäisesti ja rahoittavat rakentamisen normaalin käytäntönsä mukaisesti liikuntapaikkojen ja koulujen pihojen rahoituksesta. SSO:n panos hankkeessa on myös merkittävä – monitoimikenttä on 10 000 euron tukisummalla yksi SSO:n tämän vuoden suurimmista yksittäisistä avustuksista.

– Koululle monitoimikentän saaminen on hieno lisä Metsolan koulun pihassa olevan lähiliikuntapaikan virikkeisiin. Kenttä on kovalla käytöllä koulupäivien aikana sekä iltaisin. Kentällä saa loistavat pelit, niin alle kouluikäiset kuin nuoretkin. Muunneltavuuden ansiosta kentällä voi pelata jalka- ja koripalloa sekä lentopalloa. Tärkein anti on, että lapset ja nuoret liikkuvat kavereiden kanssa ja pitävät pallopeleissä hauskaa, kertoo Lohjan Metsolan koulun rehtori Satu-Kristiina Hautamäki.

– Liikunnallisen aktiivisuuden lisääminen edellyttää korkeatasoisia liikuntapaikkoja lähellä kuntalaisia. Juuri tämän kaltaista aktiivista yhteistyötä järjestöjen, kuntien ja elinkeinoelämän välillä tarvitaan, jotta saadaan aikaan kiinnostavia ja toimivia liikuntapaikkoja, toteaa Uudenmaan piirin piirijohtaja Matti Räisänen Suomen Palloliitosta.

Lisätietoja:
•    SSO, markkinointi- ja viestintäpäällikkö Anu Karppinen, p. 044 7705 365
•    Suomen Palloliitto, Uudenmaan piirin piirijohtaja Matti Räisänen p. 050-5223696
•    Lohjan Metsolan koulu, rehtori Satu-Kristiina Hautamäki, p. 040 866 8726