Uusi monitoimikenttä Nummelaan


22.08.2018

Nummelan koululle avattiin torstaina 23.8. klo 9 uusi lähiliikuntapaikka.

 Osuuskauppojen ja Suomen Palloliiton sekä kuntien yhteistyön tavoitteena on rakentaa sata monitoimikenttää suomalaisten alakoulujen pihoille ja tänä vuonna rakennetaan 20 Ässäkenttää ympäri Suomen. Vuoden lopussa kenttiä on yhteensä 100 ja Nummelan koulun kenttä on järjestysnumeroltaan 89. sekä Suur-Seudun Osuuskauppa SSO:n alueen seitsemäs.
 
Ässäkentän nimeksi tuli 3 tähden areena.
 
SSO:n toimitusjohtaja Esko Jääskeläinen korostaa monitoimikenttien olevan merkittävä asia osuuskaupan toimialueen asiakasomistajille. 
 
– Haluamme edistää alueemme asiakasomistajaperheiden hyvinvointia tukemalla liikuntaharrastuksia erityisesti lasten ja nuorten keskuudessa. Koulujen pihoilla sijaitsevat monitoimikentät toimivat virkistys- ja harrastuspaikkoina sekä kouluaikana että vapaa-ajalla. Kentät ovat kaikkien lasten käytettävissä edellyttämättä liikuntaseurojen jäsenyyttä, Jääskeläinen sanoo.
 
Kunnat päättävät lähiliikuntaan tarkoitettujen kenttien rakentamisesta itsenäisesti ja rahoittavat rakentamisen normaalin käytäntönsä mukaisesti liikuntapaikkojen ja koulujen pihojen rahoituksesta. SSO:n panos hankkeessa on myös merkittävä – monitoimikenttä on 10 000 euron tukisummalla yksi SSO:n tämän vuoden suurimmista yksittäisistä avustuksista. Syyskuun alussa avataan vielä toinen monitoimikenttä Saloon, Toijan koululle. 
 
– Monitoimikentän valmistuminen Nummelan koulu piha-alueen välittömään läheisyyteen mahdollistaa entistä paremmin koulun välituntipelit ja liikuntatuntien järjestämisen. Alueesta muodostuu toivottavasti positiivisen vapaa-ajan vieton keskus Nummelan koulun ja kirjaston välille, kertoo Nummelan koulun rehtori Tuomo Mäkitalo.
 
– Liikunnallisen aktiivisuuden lisääminen edellyttää korkeatasoisia liikuntapaikkoja lähellä kuntalaisia. Juuri tämän kaltaista aktiivista yhteistyötä järjestöjen, kuntien ja elinkeinoelämän välillä tarvitaan, jotta saadaan aikaan kiinnostavia ja toimivia liikuntapaikkoja, toteaa Uudenmaan piirin piirijohtaja Matti Räisänen Suomen Palloliitosta.
 
Lisätietoja:
SSO, markkinointi- ja viestintäpäällikkö Anu Karppinen, p. 044 7705 365
Suomen Palloliitto, Uudenmaan piirin piirijohtaja Matti Räisänen p. 050 5223696
Nummelan koulu, rehtori Tuomo Mäkitalo p. 050 599 2560