Työnkuvaukset eri toimipaikoissa


Mitä kesätyöntekijän ja S-kesiksen päivään kuuluu?

SSO:n toimipaikoissa voit työskennellä kesällä esimerkiksi myyjänä, liikennemyymälätyöntekijänä, kokkina, tarjoilijana tai parturi-kampaajana. Tutustu kesätyötehtäviimme alta:

Myyjänä voit toimia monessa eri toimipaikassa, joissa jokaisessa työnkuva on hieman erilainen. Yleensä myyjän työt sisältävät esimerkiksi asiakaspalvelua- ja myyntiä, tuotteiden hyllytystä ja esillepanoa, kuorman purkua, vastuullista rahankäsittelyä, hävikin- ja saatavuudenhallintaa sekä myymälän siisteydestä huolehtimista. Myyjänä sinulla on kuitenkin yksi tehtävä ylitse muiden - nimittäin asiakkaiden huomioiminen. Siksi meille on tärkeää, että asiakaspalvelu on sinulle aidosti sydämen asia.

Meillä reipas ja asiakaslähtöinen asenne on se, mikä ratkaisee. Aikaisempaa kokemusta myyjän tehtäviin emme vaadi, sillä me perehdytämme tehtäviin. Kokin sekä parturi-kampaajan tehtävissä edellytetään alan opintoja.

   

 

 

 

S-market ja Sale

 

S-marketissa ja Salessa pääset kehittymään todelliseksi kaupan moniosaajaksi, sillä pääset ottamaan monipuolisesti kaupan työtehtäviä haltuun. Jos työskentelet S-kesiksenä (15 – 17 -vuotiaat) työpäiväsi koostuvat pääasiassa asiakaskohtaamisisista, kuormien purkamisesta ja hyllyttämisestä. Kesätyöntekijänä (18v - ) pääset työskentelemään edellisten lisäksi kassalla. Tällöin tehtäviin kuuluu myös huolellista rahankäsittelyä sekä joissain toimipaikoissamme veikkauspalveluiden myyntiä tai Postin palveluita.

Kurkista Salen ja S-marketin kesätyöntekijöiden kokemuksia videoilta.

 

 

Prisma

Prismassa täysi-ikäiset kesätyöntekijämme pääsevät työskentelemään joko kassalla, päivittäistavaraosastolla (pt) tai käyttötavaraosastolla (kt). Pt-osastolla myyjän työ painottuu kuormanpurkuun, hyllytykseen sekä asiakaspalveluun, kun taas kassaosaston myyjät keskittyvät palvelemaan asiakkaitamme joko pikakassoilla tai kassalinjastoissa. S-kesiksemme työskentelevät pääsääntöisesti pt-osastolla, sillä kassankäyttö on alaikäisillä rajoitetumpaa.

Prismojemme käyttötavaraosastoille palkkaamme kesäisin vain muutaman kesätyöntekijän. Kt-osaston myyjällä tulee olla harrastuneisuutta tai koulutusta, joka liittyy osastolla myytäviin tuotteisiin kuten muotiin, viihteeseen ja kodintekniikkaan, rakentamiseen ja remontoitiin, puutarhaan ja pihaan tai urheilutuotteisiin.

Katso videolta, miltä näyttää kesätyöntekijämme päivä Prismassa.

 

 

Sokos

Sokoksen myyjät pääsevät työskentelemään vaihtelevissa tehtävissä. Esillepanojen toteutukset, kuorman purku, asiakaspalvelu sekä kassatyö ovat kesätyöntekijöille ja S-kesiksille päivittäisiä tehtäviä. Työssä korostuvat visuaalisuus, trenditietoisuus sekä alan koulutus tai harrastuneisuus. Kauneudenhoitoon ja kosmetiikkaan keskittyvän Emotion-myymälämme sekä Sokoksen kauneusosaston myyjän tehtävässä kosmetologin koulutus on eduksi.

Kurkista tarkemmin, miltä Sokoksen kesätyöntekijän päivä näyttää.

Liikennemyymälät


Kesätöissä liikennemyymälätyöntekijänä päiväsi eivät taatusti ole samanlaisia. Päiviisi kuuluu salin siisteydestä huolehtimista, vitriinituotteiden ja noutopöydän täydentämistä, hyllytystä, pöytiin tarjoilua sekä tietenkin asiakaspalvelua. Täysi-ikäiset kesätyöntekijämme pääsevät työskentelemään myös kassalla. Lisäksi Hesburgerin tai keittiön tehtävät voivat kuulua työhösi, osaamisesi ja mielenkiintosi mukaan.

Tutustu tarkemmin liikennemyymälätyöntekijän kesätyöhön videolta.

 

 

Parturi-kampaamot


Kartuta arvokasta kokemusta ja kehitä osaamistasi kesätöissä SSO:n Prisma parturi-kampaamossa.  Tehtävässä pääset osana ammattitaitoista tiimiämme tarjoamaan asiakkaillemme monipuolisesti kampaamopalveluita. Parturi-kampaajan työtehtävässä tarvitset innostuneisuutta, oma-aloitteisuutta sekä positiivista asennetta työhön. On myös tärkeää, että olet kiinnostunut alan trendeistä. Voit olla hiusalan opiskelija tai jo valmistunut parturi-kampaajaksi, meiltä saat varmasti lisäoppia.

 

Ravintolat ja kahvilat

Kokki: Meillä voit työskennellä kesäkokkina niin ravintoloissa kuin liikennemyymälöissäkin. Toimipaikasta riippuen osaamista tarvitaan niin á la carte-, burger-, vitriini- kuin lounastuotteiden valmistuksessa. Voit hakea meille kesätöihin kokiksi, mikäli opiskelet kokiksi tai olet jo valmistunut. Huomaathan, että useissa keittiöissämme puhutaan englantia, joten englannin kielen perusosaaminen on tärkeää.

Tarjoilija ja ravintolatyöntekijä: Tarjoilijana/ravintolatyöntekijänä tehtäviisi kuuluu asiakaspalvelu, ravintolan siisteydestä huolehtiminen, astiahuolto ja kassatyöskentely. Täysi-ikäiset kesätyöntekijämme voivat työskennellä anniskeluravintoloissa sekä Hesburgerissa. Jos olet alle 18-vuotias, työskentely painottuu Hesburgeriin tai tiskaamiseen ja asiakaspalveluun. Tarjoilijan tehtävässä eduksi katsotaan anniskelu- ja hygieniapassi.

Tutustu tarkemmin tarjoilijan/ravintolatyöntekijän kesätyöhön videolta