Asiakaspalvelija isolla A:lla


22.06.2022

 ”Todellinen asiakaspalvelun ammattilainen, joka kohtaa kaikki asiakkaat omalla persoonallisella tavallaan. Pelisilmää löytyy tilanteessa kuin tilanteessa.”

Näin luonnehtivat työkaverit liikennemyymälätyöntekijä Ari Gröhniä, jonka ystävällinen, auttavainen ja kohtelias olemus on tullut tutuksi myös tv:stä, ABC Lohjalla kuvatuista Tankkaustarinoista nimittäin.

Kun Ari kuuli saamastaan Parhaan palvelun toteuttajan tunnustuksesta, hän tuumasi, että noinkohan minä olen tuollainen.
– Toki asiakaspalvelu on minulla kovasti lähellä sydäntä, joten lämmittäähän tämä. Eivät ne hyllyssä olevat tavarat minulle puhu, vaan ihmiset, mies toteaa.

Ari tunnetaan asiakaspalvelijana, jolta riittää aikaa kaikille. Usein – tilanteen niin toki salliessa – hän jää juttelemaan asiakkaiden kanssa niitä näitä, ja he lähtevät hymyssä suin jatkamaan matkaa.
– Onpa joku joskus sanonut, että mitä ihmettä, täällähän on puhuva kassa, hän naurahtaa.

Apuaan Ari pyrkii tarjoamaan tilanteessa kuin tilanteessa. Vaikkapa silloin, kun auto on tehnyt tenän ja ABC:lle päässyt kuljettaja miettii ymmällään, miten tästä eteenpäin.
– Jos en muuta osaa, voin ainakin tilata hinausauton. Pääasia on rauhoitella asiakasta ja näyttää, että kyllä tästäkin selvitään.

Liikennemyymälän kasvot

 Ari Gröhnin rakkaus asiakaspalvelutyöhön on peruja liki 30 vuoden takaa, jolloin hän työskenteli silloisessa Osuuskauppa Seudussa ja sen suosituissa ravintoloissa Lohessa ja Rossossa. Sen jälkeen vierähti yhdeksän vuotta Virkkalassa Petteri-nimisessä ravintolassa, josta tie vei sitten ABC Piihoviin. Liikennemyymälöissä on vierähtänyt nyt yhteensä 15 vuotta.

Palataan vielä Tankkaustarinoihin.
– Aluksi kameran läsnäolo jännitti, mutta sitten päätin olla vain oma itseni. Kokemus oli hauska, ja nyt katson reality-sarjoja ihan toisella silmällä, ”asemamme keulakuvaksikin” tituleerattu Ari kertoo.

Kotona hänellä on vaimo, poika ja sijoitustyttö sekä erittäin vahvan paimenvietin omaava koira. Naapurilla on lampaita, jotka Jekku kyllä laittaa järjestykseen.