Lautaselle itse tehtyä lähiruokaa


08.06.2018

– Kaikkea ei ”kotoota” saa, mutta pääraaka-aineet pyrimme aina hankkimaan kotimaisilta tuottajilta. Uskomme vilpittömästi, että tämä meille tärkeä arvo on myös asiakkaillemme merkityksellinen, asiakkuuspäällikkö Elina Pakkanen toteaa.

SSO:n ravintoloissa on jo pitkään valmistettu ruokaa asiakkaille alusta asti itse.
– Tästä haluamme nyt viestiä entistä selkeämmin ja kertoa, kuinka ruoka lautaselle päätyy ja mitä sen eteen tehdään. 

Tiedämme, mistä ruoka tulee 

Porkkanaa Perttelistä ja lanttua Laitilasta. Rikala Bar&Grillin keittiössä vuoropäälliköt Karoliina Niemelä ja Oskari Tulonen lisäävät kotimaisen pihvihärän kylkeen lähiseudun vihanneksia.  

– Veitsien pitää olla terävät ja laitteiden kunnossa, siitä kaikki lähtee, Oskari sanoo.

Hyvää pitää olla myös töiden organisoinnin, sillä päivän mittaan kaupungin ykköshotellin ravintolan on taivuttava moneksi. 

– Tarjoamme aamiaista, lounasta ja illallista niin saliin kuin kokoustiloihin. Erilaiset tapahtumat, kuten häät, sekä kesäisin toimiva iso terassi vaativat omat ruokailujärjestelynsä. Pientä naposteltavaa pitää olla tarjolla vielä yökerhossakin, Karoliina toteaa.

Asiakkaat ovat tänä päivänä hyvin kiinnostuneita ruoan alkuperästä ja valmistustavoista.  

–Jos tarjoilija ei jokaista yksityiskohtaa muistaisikaan, meiltä keittiöstä tieto kyllä löytyy, vuoropäälliköt vakuuttavat. 

Kevennetään kesää kohti 

Pihvit ovat Rikalassa kestosuosikkeja, mutta kun kesää kohden mennään, listalle tulee myös kevyempiä kausiherkkuja voimistuvaa kasvisruokabuumia unohtamatta.  

– Ruokalistamme uudistuu parin vuoden välein. Teemme jatkuvaa tuotekehitystyötä ja seuraamme ajan trendejä. Erikoisruokavaliot huomioimme jatkuvasti, esimerkkinä vaikkapa maukkaat kaurakermaan valmistetut valkosipuliperunamme, Karoliina ja Oskari kertovat.   

Tutustu Rikalan Bar&Grillin ja muiden SSOravintoloiden kesäherkkuihin Raflaamossa! 

 

kirjoittaja: Kimmo ja Pälvi Salo / Viestintäsalot Oy