Rikalan keittiön sydän


30.09.2021

Rikala Bar & Grillin keittiömestari Mari Holma toteuttaa parasta palvelua huolehtimalla siitä, että ruoka on huippuhyvää ja hommat keittiön ja salin välillä sujuvat saumattomasti.

Marilla on pitkä kokemus niin ravintola-alan ammattilaisena kuin esimiehenä. Ennen SSO:ta, jossa tulee kesäkuussa täyteen kolme vuotta, hän on työskennellyt sekä yrittäjänä että yksityisen palveluksessa. HOK-Elannossa vietettyjen vuosien aikana syntyi hyvä käsitys S-ryhmästä työnantajana. Esimiehenä Mari pyrkii olemaan reilu ja tasapuolinen. – Olen luonteeltani semmoinen innostaja ja kannustan aina kaikkia kokeilemaan jotain uutta, Mari sanoo.

Keittiö ja sali yhtä porukkaa

Nyt korona-aikana uudet ideat ovatkin tulleet tarpeeseen. Monesti suunnitelmia on jouduttu muuttamaan lennosta. – Onneksi mulla on loistava tiimi, joka lähtee helposti mukaan uusiin juttuihin, hän kiittelee. Henkilökunta puolestaan kehuu esimiestään siitä, että keittiön ja salin väki kokee olevansa yhtä porukkaa. Molemmissa halutaan ennen muuta varmistaa asiakkaiden tyytyväisyys niin palvelun kuin ruoan puolesta. Vaikka kokeista on tänä päivänä suoranaista pulaa, Rikalaan on onnistuttu saamaan ammattitaitoista väkeä. Marin mukaan tästä on kiittäminen niin SSO:n hyvää työnantajamainetta kuin sitä, että osuuskaupassa työllistetään säännöllisesti niin kesätyöntekijöitä kuin harjoittelijoita. Osa heistä kouliintuu vakituisiksi työntekijöiksi.

Lähiruokaa tarjolle

Rikala Bar & Grill on uniikkiravintola, jossa ruokalistat suunnitellaan itse alusta loppuun. Asiakkailtaan se saa jatkuvasti erittäin hyvää palautetta. Monesti asiakkaat huikkaavat myös kiitokset keittiöön ravintolasta poistuessaan. Se lämmittää aina mieltä. Marin johdolla ruokalistalle on nostettu paljon paikallisten tuottajien tuotteita ja raaka-aineita. – Ihmiset arvostavat lähiruokaa. On hyvää palvelua, että tuomme sitä tarjolle ja kerromme, mistä ruoka lautaselle on tullut, Mari miettii. Yksi hänen omista ”lemppareistaan” on tuorepasta, joka saadaan Rikalaan Paimiosta Egget Pastaamo -nimisestä yrityksestä. Siellä pasta valmistetaan käsityönä täysin suomalaisista raaka-aineista. Mari kertoo olevansa innokas kokki ja kova kokeilija myös vapaa-ajallaan. Ensimmäiseksi uudet reseptit ”joutuu” testaamaan oma perhe. Erityisen mielellään hän kattaa pöytään tuoretta kalaa.

 

Teksti: Pälvi Salo ja Kimmo Salo Kuva: Petteri Kitti