Sale Karjalohja: Paikka, jossa ovetkin moikkaa


27.06.2018

Istumme Sale Karjalohjan taukotilassa myymäläpäällikkö Janne Kavoniuksen kanssa ja katselemme vanhoja valokuvia. Päivän aiheena on nykyhetki, jossa Janne ja kumppanit ovat voittaneet Parhaan palvelun tiimi -palkinnon, mutta pieni historiapläjäys on toki aina paikallaan.  

 – Sale Karjalohja on ollut näillä sijoillaan 17 vuotta. Vanha kauppa sijaitsi tuossa parinsadan metrin päässä. Silloin kun aloitin täällä, uutta myymälää rakennettiin. Pari kuukautta mentiin kahden kaupan välillä, kun hyllytettiin uutta ja myytiin loppuun vanhan myymälän tavaraa, Janne muistelee.  

 – Joskus ammoisina aikoina SSO:n henkilöstöjuhlat olivat sellaisia, että sinne kutsuttiin kaikki ja siellä palkittiin ihmisiä. Muistan, että silloin mekin mietimme, että voitetaankohan me koskaan mitään.  

 Ja tulihan se päivä sieltä vihdoin. Sale Karjalohja valittiin Parhaan palvelun tiimiksi 2017. Sitä juhlittiin railakkaasti. Nyt kunniakirja sekä pokaali komeilevat yksikön aulassa omalla hyllyllään. Ne ovat paikkansa ansainneet.  

Tehotiimi esittelyssä 

Pyydän myymäläpäällikkö Jannea esittelemään tiiminsä, josta osa on jutuntekohetkellä työntouhussa, osa lomalla tai vapaalla.   

– Tero on hirveän positiivinen ja aktiivinen superasiakaspalvelija. Ehdotin Teroa vuoden positiivisimmaksi SSO:laiseksi, koska se palkinto olisi sopinut hänelle kuin nenä päähän.  

– Jarkko on yksikön kakkonen, joka pitää langat käsissään minun poissa ollessani. Hän on hiljainen ja tehokas puurtaja, joka on aidosti kiinnostunut kaupan alasta. Jarkko ei hirveästi tuo itseään esille, mutta jättäisi jälkeensä valtavan aukon, jos karkaisi täältä johonkin toisaalle.  

– Emmi puolestaan on monen asiakkaan suosikki. Hän kova tekemään ja varsinkin kesäkiireissä saattaa nähdä hänen painavan hommia oikeasti juoksujalkaa.  

– Johanna liittyi porukaan viime kesänä, ja on ollut mainio lisäys meidän tiimiin. Hänellä on nimittäin uskomaton taito pitää paikat siistinä ja järjestyksessä. Kyllähän me kaikki siivoamme yksikössä vuorollamme, mutta Johannalla on todellista silmää siisteydelle ja järjestykselle.  

– Satu on jengin juniori, joka on tuonut tiimiin iloisuutta ja positiivisuutta. Hänen kanssaan on kenen tahansa kiva olla töissä.  

– Mervi puolestaan on jengin konkari, jonka kokemus näkyy pitkälle ja joka hoitaa tilanteen kuin tilanteen hienosti kotiin.  

Lopuksi pyydän Jannea kehumaan itseään, mutta se ei kuulemma oikein onnistu.  

–Esimiehenä yritän tietenkin pitää hyvää yhteishenkeä yllä ja kehittää näitä tyyppejä parhaani mukaan, Janne kertoo. On hienoa, että meillä tehdään täällä asiat omalla rennolla tyylillä. Lunkia menoa ihmettelevät välillä ekstraajatkin. Meillä on hirveän hyvä flow, ja se näkyy myös tehoissa. Kun töissä on kivaa, tekeminenkin sujuu.  

Samassa paikalle tupsahtaa Tero, jonka ensimmäinen kysymys on, joko pääsee kuvaan hymyilemään. Ja mikäs siinä on lomalaisen virnistellessä.  

– Minunkin mielestäni meillä on täällä hyvä meininki. Viime aikoina myös tiedonkulku on mennyt koko ajan parempaan suuntaan, Tero kehuu.  

Vuoronvaihdon aika alkaa olla käsillä, kun kello lähestyy kahta. Iltavuoroon saapuvat Mervi ja Jarkko, joka ihmettelee, miksi työpaikan ovi on alkanut puhua – kuulemma kertomalla olevansa auki.  Tero toteaa, että täällä on niin sosiaalista, että ovetkin moikkaa.  

Myös Mervi kertoo pitävänsä työpaikan hyvästä hengestä. 

– Hyvän ilmapiirin tuntee heti, kun astuu ovesta sisään. Siitä tulee kiitosta myös asiakkailta.  

Taukohuoneeseen tupsahtaa seuraavana Johanna, jolta kysyn, haluaisiko hän kehaista itseään tai työkavereitaan, parhaan palvelun tiimissä kun kerran on.  

– Minä olen paras ja niin on muutkin, nauraa Johanna. Eipä sitä sen tyhjentävämmin voikaan sanoa.  

Mökkiläiset ja kesätyöntekijät tekevät kesäkaupan 

Janne kertoo, että kaupan hyvä meininki on paitsi heidän, myös mukavien asiakkaiden ansiota. Monet kesäasukkaat tulevat tervehtimään ja halaamaan keväällä mökille saapuessaan ja monesti huikkaavat kiitokset syksyllä lähtiessään.  

Kesä tuo tullessaan myös kesätyöntekijöitä, joita tänä vuonna odotetaan kuin kuuta nousevaa. Jannen mukaan tämän kesän tiimistä on tulossa todella hyvä.  

– Saamme täksi kesäksi neljä kesätyöntekijää ja kolme S-kesis -harjoittelijaa. Tällä kertaa meillä kävi sellainen tuuri, että kaikki kesätyöntekijät ovat olleet meillä töissä aikaisemminkin ja tiedämme, että sieltä on tulossa ihan mahtavia tyyppejä töihin, Janne kehaisee.  

–Tänä vuonna saimme aiempaa enemmän kesätyöhakemuksia. Luulen, että tämä parhaan palvelun tiimin palkinto saattoi jopa vähän auttaa asiassa, koska kerroimme asiasta tosi avoimesti ja ylpeänä esimerkiksi sosiaalisessa mediassa ja kaupalla. 

– Ja kyllä meitä palkinnosta onniteltiinkin. Tosin paikalliseen tapaan se tehtiin hieman kuittaillen, naurahtaa Janne.  

kirjoittaja: Netta Vuorinen