Tuoretta, laadukasta ja paikallista


08.05.2020

Mitä lähempää ruoka myymälään tulee, sitä pienempi on sen hiilijalanjälki. Suosimalla paikallisia tuotteita edistämme oman toimialueemme hyvinvointia. 

SSO:lla on yli 100 paikallista toimittajaa, joiden tuotteita löytyy niin osuuskaupan marketeista, ravintoloista kuin liikennemyymälöistä.  

– Olemme määritelleet paikallisuuden niin, että tuottaja toimii SSO:n alueella tai 100 kilometrin säteellä toimialueen rajalta, ryhmäpäällikkö Sari Danielsson kertoo. 

Suurin tuoteryhmä ovat vihannekset, mutta paljon löytyy myös leipomotuotteita, kalaa, mehuja, hunajaa, kahvia ja säilykkeitä. Lähiruuan kiistaton valtti on sen tuoreus. Matka pellolta myymälään ja edelleen ruokapöytään on lyhyt, ja uutta myytävää saadaan jopa päivittäin.  

– Paikallisen ruuan suosiminen on meille arvojemme mukaista toimintaa oman toimialueemme hyväksi ja tuottajien työllistämistä, mutta samalla se on kannattavaa liiketoimintaa. Lähiruuan suosion kasvu näkyy asiakasomistajien ostoskorissa, Sari kertoo. 

Yhdessä tai kaikissa myymälöissä 

Jos viljelijä haluaa vaikkapa porkkanansa SSO:n valikoimiin, kuinka hänen tulee menetellä? 

– Kannattaa olla yhteydessä lähimmän toimipaikan päällikköön tai suoraan SSO:n hankintaan. Kun sopimus toimittajan ja SSO:n välillä on allekirjoitettu, tuotteet avataan osuuskaupan järjestelmiin ja niiden myynti voidaan aloittaa, Sari Danielsson selvittää. 

Tie on auki kaikenkokoisille tavarantoimittajille. Pienimpien tuotteita löytyy usein vain yhdestä SSO:n myymälästä, kun taas suuremmilla on mahdollisuus päästä vaikkapa kaikkiin myymälöihin tai jopa valtakunnallisen ketjun valikoimiin, jolloin markkina-alueena on koko Suomi. Viime mainitussa tapauksessa jakelu tapahtuu S-ryhmän logistiikkakeskuksen Inex Partnersin kautta. 

– Haluamme ja tarvitsemme jatkuvasti lisää uusia lähituottajia täydentämään valikoimiamme. Kannattaa siis ottaa rohkeasti yhteyttä, Sari kannustaa. 

kirjoittaja: Pälvi Salo / Viestintäsalot Oy