Henkilöstöosaaja auttaa muita onnistumaan


08.08.2022

Kun henkilöstöasiantuntija Heli Jauhanen palkittiin Suur-Seudun Osuuskauppa SSO:n Parhaan palvelun toteuttajan kunniamaininnalla, perusteluissa korostettiin hänen pitkää uraansa ja rooliaan avaintekijänä monissa erilaisissa tehtävissä.

Kesätöissä silloisen Salon Seudun Osuuskaupan Suomusjärven myymälässä vuonna 1986 aloittanut Heli on nähnyt kaupan toimintaa monesta vinkkelistä. Vuodesta 1994 yhtäjaksoisesti osuuskaupassa työskennellyt nainen on tehnyt töitä niin kaupan kassalla kuin lihaosastolla, toiminut vuorovastaavana ja tuoteryhmävastaavana, tehnyt töitä asiakasomistajapalveluissa ja ollut mukana avaamassa S-Pankkia Plazaan.

Heli toimi useita vuosia luottamusmiehenä ja on nykyisin osuuskaupan yhteyshenkilö työterveyteen päin. Henkilöstöön, sen hyvinvointiin, työssä jaksamiseen ja perehdyttämiseen, liittyvät asiat ovat lähellä sydäntä.
– Nykyisessä toimessani henkilöstöasiantuntijana minulla on ilo työskennellä juuri näiden asioiden parissa. Työ, jossa saa tehdä hyvin monenlaisia asioita, on palkitsevaa, hän sanoo.

Pian valmis tradenomi

”Heli on hengenrakentaja ja aina valmis auttamaan”, työkaverit sanovat. Omaa työryhmäänsä hän kuvailee pieneksi, tiiviiksi ja ammattitaitoiseksi porukaksi, jonka kanssa on mukava tehdä töitä.
– Toimiva henkilöstöhallinto on ihan kaikkien etu. Tehtävämme on miettiä ja toteuttaa monenlaisia asioita liiketoiminnalle valmiiksi niin, ettei siellä tarvitse olla HR-asioiden syväosaajia. Meidän roolimme on tukea, ohjata ja kehittää, Heli määrittelee.

Parhaillaan Heli viimeistelee töiden ohella tradenomin tutkintoon kuuluvaa lopputyötään. Hän kertoo olevansa myös erittäin nopea ja ahkera lukija, joka saattaa parhaimmillaan ahmia useita kirjoja päivässä. Lempilukemista ovat dekkarit.

Kotijoukkoihin kuuluvat aviomies, kolme lasta ja ragdoll-rotuinen kissa. Kyseinen rotu tiedetään kookkaaksi ja erittäin sosiaaliseksi. Ei siis ihme, että Heli kuvailee kissaansa sanomalla sen olevan ”kymmenen kiloa täynnä rakkautta!”