Yhdistysten esittely

Tutustu Kannustajat-ohjelmassa mukana oleviin yhdistyksiin ja katso mihin he käyttäisivät saamansa tuen.

Kannustajat-ohjelmassa mukana 51 paikallista yhdistystä

SSO:n Kannustajat-ohjelman kautta jaettava 15 000 euron tukipotti jaetaan lokakuussa 2022 järjestettävän Kannustajat-äänestyksen avulla, jossa sinä, SSO:n asiakasomistajana, pääset äänestämään Kannustajissa mukana olevaa yhdistystä, jolle haluaisit tuen kohdistuvan. Äänestyksessä on mukana ohjelmaan mukaan ilmoittautuneet ja hakukriteerit täyttävät yhdistykset. Äänestystuloksen perusteella 15 000 euron tukipotti jaetaan korkeintaan 18:lle eniten ääniä saaneelle yhdistykselle. Alueellisuutta pidetään silmällä osuuskaupan asiakasomistajamäärän suhteessa: kolmannes tuettavista yhteisöistä on Lohjalta, kolmannes Salosta ja loput muualta SSO:n alueen kunnista.

 

Miten pääset äänestämään suosikkiyhdistystäsi?
Äänestyslinkki lähetetään sähköpostitse 17.-19.10. välisenä aikana kaikille niille SSO:n täysi-ikäisille asiakasomistajille ja asiakasomistajatalouteen kuuluville henkilöille, joiden sähköpostiosoite on päivitettynä S-ryhmän asiakasomistaja- ja asiakasrekisteriin 9.10.2022 mennessä (äänestyslinkkiä ei voida lähettää asiakkaalle, joka on kieltänyt tutkimuskyselyjen lähettämisen). Voit tarkistaa ja päivittää sähköiset yhteystietosi kätevästi S-mobiilissa tai kirjautumalla Omalle S-kanavalle. 

 

Tutustu oman alueesi yhdistyksiin:

Lohja

Salo

Muut kunnat ( Karkkila, Kemiönsaari, Koski Tl, Marttila, Somero ja Vihti) 

 

 

 

Lohja

Akroteam Lohja ry

kuvaus tuen käyttökohde lisätietoja
Akroteam Lohja on akrobatiavoimisteluun erikoistunut voimisteluseura, jossa on tällä hetkellä noin 90 jäsentä.
Seuralla on harrasteryhmiä lapsille ja nuorille, sekä perheryhmä pienimmille yhdessä aikuisen kanssa.
Seuran kilpavoimistelijat ovat saavuttaneen kansallisissa kilpailuissa lukuisia palkintoja, mm. palkintosijoituksia lajin SM-kilpailuissa 2021 ja 2022. Suomen Voimisteluliitto on valinnut seuran voimistelijoita maajoukkuerinkiin, sekä edustamaan Suomea lajin EM-kilpailuissa.
Akroteam työllistää kokeneiden valmentajien lisäksi useita nuoria. Polku voimistelijasta valmentajaksi toimii - aktiiviharrastuksen päättyessä on nuorilla mahdollisuus jatkaa lajin parissa valmennusroolissa.
Tavoitteenamme on tuottaa iloa ja elämyksiä voimistelun, tanssin ja liikkumisen parissa, aina harrastetasolta kansainväliselle huipulle saakka.
Seuralla on suunnitteilla Akroteamin päivä - tapahtuma.
Tapahtuma, joka kokoaa yhteen voimistelijoita perheineen.
Ohjelmassa monipuolisesti yhteisöllistä tekemistä osallistuville. Ohjattuja toimintapisteitä, joilta löytyy tekemistä jokaiselle - akroilua, sirkustemppuilua, erilaisia työpajoja, nuorille neuvoja monipuolisesta ruokavaliosta ja vanhemmille vinkkejä kuinka tukea lasten- ja nuorten liikuntaharrastusta.
Tapahtuma toteutettaisiin yhdessä ulkopuolisten ammattilaisten ja vierailevien osaajien kanssa.
Akroteamin päivä on ollut suunnitteilla, mutta rahoitus avoinna.
SSO Kannustajat -tuki olisi tervetullut päivän toteutuksen kustannuksiin.

Apple Tree Ringette ry

Yhdistyksemme urheilulaji on ringette ja sen lisäksi järjestämme pienille lapsille luistelukoulua. Tavoitteenamme on järjestää toimintaa, joka noudattaa arvojamme: ilopeli, älypeli, yhteispeli sekä pitää harrastaminen mahdollisimman edullisena. Tulevaisuuden suunnitelmana on laajentaa toimintaa kaikenikäisille lapsille ja nuorille, kun Taimiston tekojää valmistuu. Haluamme, tuoda takaisin vanhan ajan meiningin, jossa lapset voivat luistella ja pelata myös omaehtoisesti, matalalla kynnyksellä. Tämä on mahdollista tulevalla tekojäällä. Käyttäisimme summan järjestämällä kolmen kerran maksuttoman luistelukoulun ja ostaisimme tarvittavia välineitä (leluja, mailoja, renkaita), jotta saamme luisteluleikkeihin lisää mielenkiintoa ja monipuolisuutta. www.appletreeringette.fi
Facebook, Instagram (ringettelohja)

FC Länsi-Uusimaa ry

FC Länsi-Uusimaan tavoite on saada mahdollisimman moni juniori jalkapalloharrastuksen pariin, sekä tarjota Lohjan alueen junioreille monipuolista ja laadukasta jalkapallovalmennusta eri ikäluokissa ja tasoryhmissä. Seura käyttäisi tukisumman joukkueiden tarvitsemiin varusteisiin.
facebook: FC Länsi-Uusimaa ry
@fclansiuusimaa

Lohjan Art & Music ry

Teatteri Aploodi / Lohjan Art & Music ry edistää teatteri- ja taideharrastusta, ylläpitää teatteritoimintaa ja teatteritaiteen perusopetusta. Taiteen perusopetus on ensisijaisesti lapsille ja nuorille tarkoitettua tasolta toiselle etenevää opetusta. Taiteen perusopetuksen tavoitteena on luoda kestävää hyvinvointia aidossa kohtaamisessa ja välittävässä ja kunnioittavassa vuorovaikutuksessa.
Lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukeminen draaman ja teatterin keinoin.
Draama tutkitusti edistää lasten ja nuorten tunteiden tunnistamista, osallisuutta, sosiaalisuutta ja itseilmaisua.
Kannustajat-ohjelman kautta mahdollistuisi pienempien ryhmäkokojen ylläpitäminen sekä tuki lasten ja nuorten teatteriesitysten valmistamiselle.

Lohjan koulujen vanhemmat LOKOVA ry

Lohjan koulujen vanhemmat LOKOVA ry tukee Lohjalla UNICEF lapsiystävällinen kuntatoimintaa. Yhdistys tekee yhteistyötä Länsi-Uudenmaan muiden kuntakohtaisten yhdistysten kanssa järjestämällä luentoja hyvinvointialueen tasolla sekä pyrkii kirjoittamaan rakentavia kannanottoja lasten, nuorten ja lapsiperheiden parhaaksi alueella. Yhteistyö suuntautuu varsinkin koko kouluverkoston tukemiseksi, mutta myös siten että hyvinvointia edistäviin harrastuksiin kannustetaan.
Kannanottokilpailun tavoite on rakentavasti kannustaa oppilaskuntia, nuorisovaltuustoja, luokkia ja oppilasryhmiä kirjoittamaan kannanottoa joko opettajan ohjauksella tai itsenäisesti. Kannanotto saa olla suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Sen pitää olla rakentavasti kirjoitettu, tuoda nuorten huolet esille ja myös ehdottaa hyviä toimenpiteitä yhteiskunnassa. Kannanotot voi koskea esimerkiksi nuorisotyötä, lasten- ja nuorten kuuleminen, harrastustoiminta, kesätyömahdollisuuksia, ympäristöhuolia, jaksaminen ja hyvinvointi. Kannanottokilpailu järjestettäisiin riippuen annetun tuen määrästä.
Instagram @lokovary
Facebook @lokova.ry

Lohjan Pelastakaa Lapset ry

Harrastustukea perheille joilla tarvetta ! Tuet jalkapalloon, ratsastukseen, telinevoimisteluun ja kuvakoiluun ym. 20.11 on lasten oikeuksien päivä jossa vois tehdä jotain kivaa lapsille Facebookissa Lohjan pelastakaa lapset ry.

Lohjan Taitoluistelijat ry

Yhdistyksen tavoitteena on edistää luisteluharrastusta tarjoamalla harjoitus- ja valmennusmahdollisuuksia, järjestämällä näytöksiä, kilpailuja ja tapahtumia sekä edistää jäsentensä kuntoa ja terveyttä. Yhdistys jakaa tietoa jääurheilusta ja pyrkii edistämään liikunta- ja terveyskasvatusta kotipaikkakunnallaan. Luisteluharrastus pyritään tekemään mahdolliseksi kaikenikäisille ja -tasoisille tarjoamalla sekä harrastus- että kilpatoimintaa. Tavoitteena on uusia luistelukoulun välineistöä ja harjoituksissa käytettäviä oheismateriaaleja. Näytöksissä voimme palkita luistelijoita, jotka ovat olleet aktiivisia ja reiluja seurakavereita ja urheiluhengen edistäjiä. Sopivan rekvisiitan ja tarvittavan puvustuksen hankkiminen antaa seuralle mahdollisuuden tarjota kauniimpia ja elämyksellisempiä näytöksiä ja tilaisuuksia. https://www.lohjantaitoluistelijat.fi/

Lohjan Voimistelijat ry

Lohjan Voimistelijat on Lohjalla toimiva voittoa tavoittelematon voimisteluseura, joka tarjoaa liikunnan riemua eri-ikäisille. Toimintaa pyöritetään seuran hallituksessa vapaaehtoisvoimin. Tavoitteenamme on tarjota voimistelua, tanssia ja telinevoimistelua monipuolisesti lapsille ja nuorille. Myös aikuiset voivat liikkua seurassamme tanssillisen voimistelun parissa unohtamatta senioriliikuntaa ja -tanssia. Seuran jäsenet saavat laadukasta liikuntaa edullisella ja kilpailukykyisellä harrastemaksulla. Tavoitteenamme on tarjota kaikille positiivisella asenteella liikunnan iloa ja vahvistaa läpi elämän jatkuvaa liikunnan harrastamista! Lohjan Voimistelijat käyttää tukisumman lasten ja nuorten voimisteluvälineiden hankintaan. Näin vahvistetaan entistä innostavampia, laadukkaita ja monipuolisia tunteja seurassa liikkuville jäsenille. Välineiden avulla tuetaan motoristen perustaitojen oppimista samalla harjoittaen erilaisten välineiden käsittelytaitoja. Lapset ja nuoret saavat uusia, positiivisia kokemuksia liikunnasta välineiden kautta ja he oppivat myös uusia taitoja. Tavoitteena on tarjota positiivisella asenteella liikunnan iloa erilaisille liikkujille! www.lnv.fi
Instagram @lohjanvoimistelijat
Facebook @Lohjanvoimistelijat

Länsi-Uudenmaan Tanssijat ry

Länsi-Uudenmaan tanssijat on vuonna 2016 perustettu voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka tarkoituksena on tarjota tanssin välityksellä iloa ja oppimisen sekä onnistumisen riemua kaikille harrastajille iästä, sukupuolesta, sosiaalisesta asemasta tai taloudellisesta
tilanteesta riippumatta.
Yhdistys tarjoaa sekä pari- että yksintanssitunteja ja opetuksesta huolehtivat yhdistyksen omat, laajasti koulutetut seuratanssiohjaajat. Lisäksi on kulloistenkin
taloudellisten resurssien puitteissa tarjolla erikoiskursseja, joita vetämään kutsutaan vierailevia ohjaajia. Harrastajamäärä on koronan aikana pudonnut melko paljon, mutta edelleen suuri osa tanssijoistamme on eläkeläisiä tai työttömiä. Mm. tämän vuoksi olemme
halunneet pitää tuntihinnat mahdollisimman alhaisina ja siten mahdollistaa harrastamisen kaikille.
Lastenryhmiin saatiin muutama vuosi sitten avustusta. Lapset ryhmään tulivat yhteistyökumppaneiden mm Hopen kautta vapaaoppilaspaikoille. Kurssi oli siis lapsille ilmainen. Kysyntä oli kova ja pian käynnistimme seuran kassassa olleiden varojen puitteissa kaksi eri ikäisille lapsille suunnattua ryhmää. Lasten ryhmissä näkyy selvästi sosiaaliset suhteet ja liikkumisen riemu, sillä ohjaajatytöt ovat nerokkaasti osanneet yhdistää mukaan liikuntaleikkejä sekä muita harjoituksia.
Tarvitsisimme rahoitusta ilmaisten lasten ryhmien pyörittämiseen jatkossakin, koska toiminnalle on selkeä tarve. Kaikki lapset eivät ole mahtuneet ryhmiin tällä hetkellä. Kurssipaikat tultaisiin jakamaan mm. diakoniatyön sekä Hopen kautta vähävaraisille tai muuten tukitoimena liikunnasta hyötyville.
Facaebook Länsi-Uudenmaan Tanssijat ry

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Pusulan paikallisyhdistys ry

MLL:n Pusulan paikallisyhdistys luo yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia perheille, lapsille ja nuorille. Tavoitteena on tuoda toimintaa ja virkistystä lähelle. Tukisumma käytettäisiin osallisuutta ja yhteisöllisyyttä tuovaan tapahtumaan. pusula.mll.fi
Facebook MLL Pusula

Puujärven vesiensuojeluyhdistys ry

Puujärven vesiensuojeluyhdistys ry on alallaan Suomen vanhin. Yhdistys perustettiin heinäkuussa 1967. Yhdistyksen kotipaikka on Karjalohja ja kohdealueena Puujärvi valuma-alueineen. Yhdistys on yleishyödyllinen, voittoa tavoittelematon, luonnonsuojeluun keskittyvä yhdistys, jonka toiminnan tarkoituksena on yleisesti ja erityisesti toiminta-alueensa vesistöjen ja luonnon suojeleminen sekä asukkaiden yleisen viihtyvyyden lisääminen.
Yhdistyksen tarkoitus on edistää vesien- ja luonnonsuojelua toiminta-alueellaan kokoamalla tietoa Puujärven ja Tesvärin tilasta, siihen vaikuttavista tekijöistä, vaikuttamalla maan- ja vedenkäyttösuunnitelmiin ja -hankkeisiin, tekemällä esityksiä ja tiedottamalla toiminnastaan ja vireillä olevista hankkeista.
Tavoitteen saavuttamiseksi vesiensuojeluyhdistys seuraa vesistön ja luonnon tilaa, on aloitteellinen ja edesauttaa luonnonsuojelutoimenpiteitä, kerää ja tuottaa tietoa luonnonsuojelun edistämiseksi sekä tiedotettavaksi jäsenistölleen ja muille toiminta-alueellaan asuville ja toimiville. Yhdistys myös järjestää erilaisia tapahtumia, joiden tarkoituksena on lisätä yhteisöllisyyden ja osallisuuden kokemuksia ja edistää
Yhdistyksen toiminta auttaa paikallisia asukkaita ymmärtämään oman asuinpaikkansa arvon ja kiinnittää ja kiinnyttää ihmisiä omiin ja toisten kotiseutuihin. Haluamme vahvistaa ihmisten huomiokykyä sen suhteen, mitä he haluavat kotiseudullaan suojella, kunnostaa ja ylläpitää, ja mitä he haluavat myös jakaa vieraidensa kanssa.
Tukisumma käytetään perinteisen heinäkuun toisena viikonloppuna Puujärvipäivän yhteydessä järjestettävän Puujärven ympärijuoksun ja -pyöräilyn järjestelykuluihin. Perustamme uudet sarjat lapsille ja nuorille. Tämä tarkoittaa lisäopasteiden hankintaa, reittien uudelleensuunnittelua, lisää valvovaa henkilökuntaa reitin varrelle, lisää palkintoja ja viestintää.
Osa tukisummasta käytetään lasten ja nuorten luonto-opastuksien käsikirjoittamiseen ja opastuksella käytettävän langattoman äänentoistolaitteen hankintaan. Yhdistyksellä ei ole aiemmin ollut opastuksia kuin aikuisille luontoharrastajille. Räätälöidyille suoraan lapsille suunnatuille ja perheopastuksille on kuitenkin selkeästi kysyntää.
Haun kohteena olevien hankkeiden tarkoituksena on osallistaa lapset ja nuoret, tarjota heille tilaa yhteisön tapahtumissa ja luoda yhteenkuuluvuutta ympäröivään yhteisöön ja sen luontoon. Taustalla on ajatus siitä, että vahvat juuret omaan kotiseutuun edistävät kasvua kohti aikuisuutta, vahvistavat ylpeyttä omasta lähiyhteisöstä ja -ympäristöstä ja edistävät yleistä hyvinvointia. Vahva luontosuhde myös tutkitusti vahvistaa mahdollisuuksia onnelliseen ja tasapainoiseen elämään.

Tyynelä Gallery (KühlTuli Productions ry)

Yhdistyksen tavoitteena on edistää nykytaiteen ja nykytaiteilijoiden asemaa Suomessa. Toimintaamme kuuluu erilaisten taidetapahtumien järjestäminen mm. Tyynelä Galleryssa Lohjan Koisjärvellä (ECO-FEMINA Nykytaidenäyttely kesällä 2022). KühlTuli Productions ry haluaa edistää nuorten alle 20-vuotiaitten taide- ja kulttuurikasvatusta tarjoamalla nuorille palkallista työkokemusta mm. näyttelyvalvojina ja -oppaina. Kesällä 2022 palkkasimme yhden lohjalaisen nuoren töihin muutamaksi näyttelypäiväksi. Kokemus oli positiivinen ja haluamme palkata lisää nuoria edelleen. Keväällä ja kesällä 2023 tavoitteena on tarjota kesätöitä lukuisille nuorille mm. näyttelyvalvojina ja -oppaina, flyereiden ja julisteiden jakajina sekä yhteisötaideteoksen suunnittelijoina ja toteuttajina. Haluamme aktiivisesti tehdä yhteistyötä muiden lohjalaisten nuorisotyötoimijoiden kanssa nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi.
KühlTuli Productions ry käyttäisi tukisumman nuorten työllistämiseen ja nuorten yhteisötaideteoksen suunnitteluun ja toteutukseen kesän 2023 Tyynelä Galleryn näyttelyssä.
Instagram
Facebook

Virkkalan Tarmo ry

Virkkalan Tarmon toiminnan kulmakivenä on kaikki pelaa ajattelu. Tarkoituksena ja tavoitteena on tarjota mukavaa, monipuolista. ja jatkuvaa harrastustoimintaa ja taata peliaikaa taidoista riippumatta. Lähtökohtana on se että, että jokaisella lapsella on oikeus nauttia lajin lumosta, pelitaidoista tai fyysisestä kehityksestä huolimatta. Matalan kynnyksen kerhojen järjestämiseen kaikissa meidän lajeissa (jalkapallo, käsipallo ja salibandy)
@virkkalantarmo

Salo

 

Angelniemen Ankkuri ry

kuvaus tuen käyttökohde lisätietoja
Järjestämme harrastustoimintaa ja kilpailutoimintaa kaiken ikäisille suunnistajille vauvasta vaariin. Erityispanostuksen kohteena meillä on lasten ja nuorten ryhmä. Tavoitteenamme on antaa heille terveelliset urheilijan elämäntavat ja tarjota motivoituneille polku kehittyä aina maailman huipulle asti. Sen lisäksi Angelniemen Ankkuri tunnetaan laadukkaiden suunnistuskisojen järjestäjänä. Käytämme saadun tuen Ankku-hirven pysyvien omatoimirastien rakentamiseen. Omatoimirastit ovat kaikkien käytettävissä oleva lähiliikuntamuoto. Tavoitteena on tehdä luonnossa liikkumisesta helppoa. Omatoimirasteja rakennetaan ympäri Saloa myös pienempiin asutuskeskuksiin. Tuki mahdollistaa rastien tekemisen, karttojen luomisen sekä päivittämisen. Kartat tulevat olemaan myös koulujen ja muiden paikallisten toimijoiden vapaasti käytettävissä.

www.angelniemenankkuri.com

https://www.instagram.com/angan_junnut/

https://www.instagram.com/angankkuri/

https://twitter.com/angankkuri/

https://www.facebook.com/AngelniemenAnkkuri/

Halikon Musiikkiyhdistys ry

Halikon Musiikkiyhdistys järjestää laadukkaasti ja pitkäjänteisesti (jo yli 40vuotta) musiikkiharrastus mahdollisuuksia Salon seudun lapsille ja nuorille. Musiikkileikkikoulua vauvoista eskarilaisiin, kuoro- ja bänditoimintaa lapsille ja nuorille sekä yksilöllistä opetusta pianon, viulun, huilun, harmonikan ja rumpujen soitossa sekä laulussa. Lisäksi järjestetään konsertteja kaiken ikäisille kuulijoille. Kustannusten noustessa ja kaupungilta saatavan avustuksen pienentyessä yhdistys tarvitsee tukea jotta toimintaa voitaisiin pyörittää mahdollisimman edullisilla osallistumismaksuilla, jotta musiikkiharrastus voisi olla mahdollisimman monen lapsen ja nuoren ulottuvilla.
halikonmusiikkiyhdistys Facebook ja Instagram

Jääkiekkoseura Salon Kiekkohait ry

Salon Kiekkohait on vuonna 2009 perustettu jääkiekkoseura, jonka toiminta-ajatuksena on tarjota kaikille salonseutulaisille mahdollisuus harrastaa jääurheilua harraste- ja kilpatasolla.
Lisäksi haluamme motivoida kaikkia lajin parissa toimivia lapsia ja aikuisia läpi elämän jatkuvaan liikunnalliseen elämäntapaan.
HaiPark on seuran omistama liikuntakeskus Salon urheilupuiston sydämessä. Liikuntakeskuksessa on mahdollista pelata squashia, racketballia, sulkapalloa ja pingistä. Lisäksi halliin on valmistunut off-ice harjoittelutilat johon tarvitsemme esim. 3 kpl kuntopyöriä ym. fyysisen harjoittelussa käytettäviä välineitä. Tukisumman käyttäisimme edellä lueteltuihin välineiden hankintaan.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Perniön yhdistys Ry

Lapset ensin! Meille tärkeintä on lasten, nuorten ja heidän perheidensä hyvinvointi. Monipuolisen tuen lisäksi järjestämme mielekästä tekemistä paikallisille lapsille ja nuorille sekä heidän perheilleen. Perniöläisten lapsiperheiden ja nuorten hyväksi
Instagram mllpernio

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Suomusjärven paikallisyhdistys ry

Mll Suomusjärvi järjestää vapaaehtoisvoimin toimintaa alueen lapsille, nuorille ja perheille. Ylläpidämme myös paikallista frisbeegolfrataa ja teemme yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa. Toimintamme on viikoittaista ja lisäksi järjestämme yksittäisiä tapahtumia. Käyttäisimme rahan viikottaisen harrastustoiminnan pyörittämiseen, frisbeegolfradan viikkokisojen palkintoihin, kuutamopatikan järjestämiseen sekä tarjoiluihin syyslomaviikon aloituksen ja Halloween discon yhteydessä.
MLL Suomusjärvi (Facebook)
mll.suomusjarvi (Instagram)

Mesuca Basket ry

Seuran toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen eri tehtävissä. Kaikki ketkä seurassa harrastavat saavat harjoitella ja pelata lajia omalla tasollaan. Mesucassa kaikki pelaa ! Seura saisi hankittua pallokoululaisten ryhmille eri liikuntavälineitä toimintaan. Kaikille pienille junioreille hankittaisiin oma t-paita ja juomapullo. mesuca.fi

Perniön Vapaaehtoinen palokunta Ry

Nuoriso-osaston tarkoitus on mahdollistaa alueen nuorille ilmainen ja hyödyllinen harrastus turvallisessa ympäristössä. Nuorille koulutetaan pelastus tietoja ja taitoja, unohtamatta jokapäiväiseen elämään soveltuvia yleishyödyllisiä oppeja. VPK antaa vaihtoehtoisen harrastusmahdollisuuden jokaiselle nuorelle nuoren lähtötilannetta tai kuntoa katsomatta. Palokuntaharrastus on terve ja vastuuntuntoa kehittävä harrastus, jossa nuori pääsee kosketuksiin tietynlaisen järjestyksen ja kurin kanssa, unohtamatta harrastuksen hauskuutta sekä muiden nuorten kanssa yhdessä oloa.
Tukisummasta riippuen sillä hankittaisiin lisää nuorten harjoitusvarusteita, jotta nuorten olisi turvallista harjoitella viikkoharjoituksissa kunnollisissa varusteissa. Toisena vaihtoehtona on osastolle järjestetty opintomatka tutustumaan pelastusalaan muista näkökulmista ja tuomaan muualta oppia ja innostusta omiin harjoituksiin. https://pernionvpk.liekit.fi/
Facebook
Instagram

Perttelin Piketit ry

Partiossa kokee unohtumattomia seikkailuja ja elämyksiä. Hauskan tekemisen lomassa oppii paljon hyödyllisiä taitoja, kuten kädentaitoja, ensiapua ja luonnossa toimimista. Viikkotoiminnan lisäksi luvassa on myös erilaisia retkiä ja leirejä. Partiosta löytää varmasti paljon uusia kavereita! Seikkailuihimme ovat tervetulleita kaikki 7-vuotiaat ja sitä vanhemmat. Käyttäisimme summan Pikettien oman kesäleirin järjestämiseen vuonna 2023. Tuki mahdollistaisi alhaisen leiriosallistumismaksun sekä mielenkiintoista ja innostavaa toimintaa lapsille ja nuorille. Leiri järjestetään kaikille Piketeille. Pikettien leirille ja retkille on myös mahdollista osallistua myös evp:nä (ei vielä partiolainen). http://www.perttelinpiketit.com/
Facebook
Instagram

Salon Hengitysyhdistys ry

Hengitysyhdistys pitää erilaisia luentoja ja tapahtumia erilaisista hengityssairauksista kärsiville sekä heidän perheilleen. Lapsille on olemassa omaa toimintaa, kerran kuukaudessa askarteluilta, lauantaisin liikuntavuoro, 2 kertaa vuodessa leiri. Mahdollisuuksien mukaan järjestetään esim kylpyläreissuja tai muuta mukavaa Hengityslasten leireihin sekä virkistysmatkoihin lapsille ja heidän vanhemmilleen.
Salonhengitysyhdistys Facebook ja Instagram

Salon Leirisiskojen ja Leiriveikkojen tuki ry

Leirisiskot ja Salon Leiriveikot järjestävät partio-ohjelman mukaista toimintaa lapsille ja nuorille Salossa. Partiotoiminta tukee lapsen kasvua ja kannustaa kehittymiseen omana itsenään ja osana ryhmää. Lapsi oppii ympäristön ja toisten ihmisten huomioimista, erilaisia taitoja, ongelmanratkaisukykyä sekä vastuunottamista.
Partiossa kunnioitetaan toisia ihmisiä ja halutaan rakentaa ystävyyttä yli rajojen. Lapset pääsevät mukaan harrastuksen viikkotoimintaan kotikulmillaan sekä retkille ja leireille luontoon. Partiossa lapset oppivat leikin ohessa toimimaan vastuullisesti ja luotettavasti.
Tukisumma käytettäisiin partio-ohjelman mukaisten retkien ja leirien järjestämiseen ja retkillä mahdollisesti tarvittavien tarvikkeiden/ruokien ostamiseen. Tukisumman avulla osallistujamaksut tapahtumiin voidaan pitää mahdollisimman pieninä, joka mahdollistaa mahdollisimman monen lapsen ja nuoren osallistumisen.
IG: leirisiskot
IG: leiriveikot

Salon Palloilijat, salibandyjaosto

Salon Palloilijoiden salibandyjaostoon kuulu 15 joukkuetta. Meillä on joukkuetoimintaa kaiken ikäisille.
Haluamme vahvistaa toimintaamme ja varmistaa että kaikissa ikäluokissa on riittävästi pelaajia. Tätä varten haluamme käynnistää kerhotoimintaa lapsille. Jos saisimme kannustajat tukea, käyttäisimme sen nuorten palkkaamiseen kerhonohjaajiksi.
Palkkaisimme omia vanhempia junioreitamme ohjamaan salibandykerhoa lapsille.
Instagram: salpasb
Facebook: SalPa SB

Salon Uimarit ry

Salon Uimarit ry on salolainen uinti- ja vesiliikunnan erikoisseura, joka tarjoaa lapsille, nuorille ja aikuisille mahdollisuuden harrastaa vesiliikuntaa Salon ja Paimion uimahallissa.
Salon Uimarit ry edistää lasten ja aikuisten uimataitoa tarjoamalla uimaopetusta kurssimuotoisesti, sekä erilaisia mahdollisuuksia vesiliikunnan harrastus- ja kilpailutoimintaan.
Toimintaamme kuuluvat mm. lasten alkeis- ja jatkouimakoulut, lasten tekniikkakurssit, kilpa- ja harrasteuintiryhmät lapsille, aikuisten uintikurssit, uimahyppyvalmennus sekä vesipallo.
Tuki kohdennetaan Salon Uimareiden uintia harrastavien lasten yhteisölliseen toimintaan, kuten syyskauden päätösjuhlaan ja kevätkauden yhteiseen ryhmäyttävään tapahtumaan. Uinti on yksilölaji, ja yhteisöllisellä toiminnalla luodaan kaikille turvallinen ja toisia kannustava ilmapiiri lasten harrastustoimintaan.
Facebook: Salon Uimarit ry
Instagram: @salonuimarit

Salon vapaaehtoinen palokunta ry

Tavoite on saada nuoret innostumaan palokuntatoiminnasta sekä kannustaa heitä vastuulliseen ja yhteistyö kykyiseen toimintaan. Nuoret oppivat palo- ja pelastustoimintaan liittyvien taitojen lisäksi kodin ja vapaa-ajan turvallisuuteen liittyviä taitoja ja ensiapua. Liikunnallinen tavoite on fyysisen kunnon kehittäminen ja ylläpitäminen. Tuki käytetään Salon alueen palokuntanuorten koulutukseen marraskuussa. Alueen palokunnat järjestävät tänä vuonna kuukausittain toimintaa koko alueelle. Salon VPK:n tapahtuma tulee olemaan koulutuksellinen. Tuki käytetään koulutustapahtuman järjestämiseen. Yhteistyöllä saadaan aikaan enemmän ja pystytään tarjoamaan tasokkaampaa koulutusta.
facebook
instagram

Salon Vilpas

Tarjota monipuolista ja kohtuuhintaista harrastamista jokaiselle salolaiselle. Lajeina suunnistus, yleisurheilu, rytminen voimistelu, tanssiurheilu, jalkapallo, hiihto ja vilpeli-kerho. Hankkisimme lajeihin uusia harrastusvälineitä. Kouluttaisimme uusia ohjaajia ja valmentajia toimintaamme.
Facebook: @salonvilpas

Salon Zanshinkan ry

Hokutoryu ju-jutsua 4 vuotiaasta alkaen kaiken ikäisille. Kamppailutekniikoiden lisäksi etenkin nuorille opetetaan salietikettiä, toista kunnioittavaa käytöstä, sekä tärkeitä itsepuolustustaitoja. Keskittymiskyvyn koheneminen onkin yksi lajin opettama taito. Itsepuolustuslaji Defendoa aikuisille. Käyttäisimme summan uusien varusteiden hankintaan, ohjaajien koulutuksiin ja seuran tilavuokraan.
facebook. Sportcenterotava- Salon Zanshinkan
instagram. salonzanshinkan

Särkisalon Urheilijat r.y.

Särkisalon Urheilijat on eteläisen Salon asukkaiden ja mökkiläisten liikuttaja. Järjestämme liikunnan iloa Särkisalossa ja tuomme toimintaamme esiin paikallisissa tapahtumissa ja somessa. Pidämme huolta Särkisalon Meripirtin urheilukentästä ja olemme mahdollistaneet varainhankinnan ja sponsorien avulla Salon kaupungin uimarannalle penkit ja uimalelut. Vapaaehtoisvoimin pyörivä yritys on vireä - aina on jotain uutta suunnitteilla ❤
Pelaamme yhdessä perhefutista, aikuisten ja lasten sählyä, sekä lentopalloa. Syksyllä 2022 aloitamme keskiviikkojumpat.
Särkisalon Urheilijat käyttäisi SSO:n tukisumman lasten talvikauden sählyn ja kesän futiksen hyväksi. Tuen avulla mahdollistamme Meripirtin urheilukentän nurmen ja muun ympäristön huoltoa, sekä hankimme lapsille uusia harrastusvälineitä ja lajeihin kuuluvia tarvikkeita.
Facebook: Särkisalon Urheilijat
(Tulossa syksyllä 2022: Instagram)

Tanssiurheiluseura Swivel ry

Tanssiurheiluseura Swivelin toiminnan tavoitteena on tarjota tanssiharrastus kaikenikäisille. Tarjonnastamme löytyy niin hiphopia, tenavatanssia kuin myös paritanssia sekä lapsille että aikuisille. Tanssia voi siis harrastaa yksin tai parin kanssa. Seuramme tarjoaa myös valmennusta vakio-ja latinalaistansseissa kilpaileville pareille. Seurassamme on tärkeää hyvän yhteishengen ja turvallisen ilmapiirin luominen. Jokainen on tervetullut tanssin pariin sellaisena kuin on. Tanssija saa itse päättää, haluaako tanssia vain omaksi huvikseen vai tavoitella hyviä tuloksia kilpailuissa. Tärkeintä on, että jokaista tanssijaa kannustetaan saavuttamaan omat tavoitteensa tanssin parissa, oli kyse sitten kilpailemisesta tai sitten vain kunnon kohottamisesta!
Swivelissä harrastaa eri-ikäisiä lapsia ja nuoria, sekä kilpailu- että harrasteryhmissä. Osa seuramme tanssijoista tulee perheistä, joilla ei ole varaa kustantaa lapsille tanssiin sopivia harrastusvaatteita. Haluamme tanssiseurana mahdollistaa lapsille ja nuorille kunnolliset treenivaatteet, jotka luovat samalla yhteenkuuluvuuden tunnetta. Käyttäisimme sponsorirahan siis uusien seurapaitojen hankkimiseen seuramme lapsille ja nuorille.

ViaDia Salo diakoniayhdistys

Teemme ruoka-aputyötä kaksi kertaa kuukaudessa jakamalla kaupan hävikkiruokaa Salon alueen vähävaraisille. Tavoitteena on, että salolaiset syrjäytymisvaarassa olevat ja yksinäisyydestä kärsivät lähimmäiset
saavat tukea ja apua ViaDia Salo ry:n kautta aineellisen, henkisen ja hengellisen hädän
lievittämiseksi.
Tukisumman ViaDia Salo käyttäisi luovien toimintojen edistämiseen osana avustustyötä, jossa on tavoitteena itsetuntemuksen ja itsetunnon vahvistaminen, sekä ilon ja merkityksellisyyden löytäminen yhteisöllisyyden ja luovan toiminnan kautta. Kulttuurin ja taiteen terveyttä edistävät vaikutukset on todettu tutkimuksissa laajasti. ViaDia Salo järjestää lapsille/nuorille luovuutta edistävää toimintaa pienryhmän kautta, joka kokoontuisi esim. kolme kertaa. Luovuusryhmässä lapset saisivat kokeilla erilaisia taidemuotoja. Tavoitteena on lasten itsetuntemuksen ja itsetunnon vahvistaminen, sekä yhteisöllisyyden, ilon ja merkityksellisyyden löytäminen luovan toiminnan kautta. Taloudellisia resursseja tarvitsemme siihen, että voimme saada muutaman erilaisiin taidesuuntauksiin perehtyneen opettajan/taiteilijan vetämään ryhmää. Lisäksi kuluja muodostuisi erilaisista materiaaleista, joita opetuksessa tarvitaan.

Muut SSO:n alueen kunnat (Karkkila, Kemiönsaari, Koski Tl, Marttila, Somero ja Vihti)

 

Dragsfjärds församlings sjöscoutkår Dalsbruks Sjöscouter (Kemiönsaari)

kuvaus tuen käyttökohde lisätietoja
Olemme meripartiolippukunta. Me purjehditaan optareilla ja omalla purjeveneellä, järjestämme retkiä luonnossa, vaelluksia ja leiriä. Viikottain meillä on noin 70 partiolaista, 7-18 vuotiaita, mukana toiminnassa. Olemme kaksikielinen lippukunta. 'Käyttäisimme tukisumman Lappi-matkalle, minne olemme lähdössä syksyllä meidän 11-18 vuotiaiden partiolaisten kanssa. Siellä tehdään päivävaelluksia, melotaan kanooteilla, tehdään ruokaa yhdessä ja pidetään iltaohjelmaa nuotion ympärillä. Facebook sivu: Dalsbruks Sjöscouter

Hevoslaakson Ratsastajat ry (Vihti)

Hevoslaakson Ratsastajat HeRa ry on Suomen Ratsastajainliitto ry:n alainen ratsastusseura, joka toimii Ratsastuskoulu Hevoslaakson tiloissa Vanjärvellä Pohjois-Vihdissä. Seurassa on jäseniä noin 110. HeRa järjestää vuosittain 18 ratsastuskilpailua, joihin voi osallistua kaikki ratsastajat, alkeis- ja kilparatsastajat. Pararatsastajat ja terapiaratsastajat osallistuvat myös yhdenvertaisina kykyjensä mukaan ratsastuskisohin koulu-, este- ja lännenratsastusradoille.
Haluaisimme rakentaa riittävän suuren, kompostoivan invahuussin ratsastuskentän lähelle. Tämä olisi suuri parannus lasten ja nuorten harrastustoimintaan yhdenvertaisuuden periaatteella.
Facebook Hevoslaakson Ratsastajat HeRa ry

Haukkamäen koulun vanhempainyhdistys ry (Karkkila)

Haukkamäen koulun vanhempainyhdistys on toiminut Karkkilassa jo 25 vuotta koulun oppilaiden hyväksi. Järjestämme varainkeruuta joka mahdollistaa monenlaisia hienoja asioita lapsille, kuten tapahtumia jotka tuovat yhteisöllisyyttä sekä hyvää yhteishenkeä koulun ja perheiden välille. Jaamme joka vuosi kirjapalkintoja, järjestämme uintiretkiä, koko koulun retkiä, palkitsemme aktiivisia oppilaskunnan hallituksen puurtajia kevätjuhlassa jäätelölahjakortein, hankimme koululle uusia välituntileluja ym.
Käyttäisimme tukisumman välkkäri-koulutukseen, jossa tavoitteena on saada nuoret itse suunnittelemaan ja toteuttamaan liikunnallisia välitunteja sekä kannustaa toisiaan liikkumaan.
Välkkäreiksi sopivat alakoulujen 5. ja 6. luokan sekä yläkoulun oppilaat jotka voivat koulutuksen jälkeen järjestää ohjattuja välitunteja kaikille oppilaille.
Myös melkein kaikki lelut ja liikuntavälineet ovat alkaneet tulla tiensä päähän ja tarvetta uusille hankinnoille on. Oppilaat pitävät välituntikioskia josta saa lainata hyppynaruja, palloja ja monia muita välineitä.
Mikäli rahaa jäisi näistäkin yli, on yhdistyksen varainhankinta koronavuosien jälkeen paljon normaalia jäljessä joten pääsisimme mahdollistamaan muutakin yhteistä toimintaa koululaisille!
Yhdistyksellä ei ole omia sivuja, facebookissa on koululaisten vanhemmille tarkoitettu yksityinen ryhmä. Hallituksen jäsenet mainostaa ja tiedottaa vanhempainyhdistyksen asioista omilla somekanavillaan, paikallisissa ryhmissä sekä tietysti wilman kautta.

Karkkilan jalkapalloseura Ry (Karkkila)

Tavoitteena olla alueen suurin lapsia ja nuoria liikuttava seura ja tarjota harrastusmahdollisuus kaikille halukkaille. Seuran jokavuotiseen leiriin, jonka osallistujamäärä ollut 50-100 junnua. Avustuksen avulla saataisiin pidettyä leirimaksu kohtuullisena, jotta mahdollisimman moni pääsisi leirille mukaan. www.Karkkilanjalkapalloseura.fi Facebook : Karkkilan jalkapalloseura

Kosken Tl Yrittäjät ry (Koski Tl)

Kosken yrittäjät ry haluaa kannustaa ja rohkaista nuoria tekemään omaa sosiaalisen median osaamistaan näkyväksi. Nuoret tekevät yrittäjien esittelyvideoita ja samalla luovat kontakteja alueen yrittäjiin. Tavoitteena, että nuoret saavat tietoa ja tutustuvat alueen yrittäjiin ja toimaloihin. Projekti mahdollistaa tulevaisuuden osaajien kohtaamisen ja sitä kautta mahdollisen työllistymisen alueelle.
Rahat käytetään nuorten ja yrittäjien kohtaamisien mahdollistamiseen ja nuorten palkitsemiseen. Maaseudulla toimiminen edellyttää aina matkustamista (matkakorvaukset), nuoret saavat tuen yrittäjäyhdistykseltä kohtaamisten järjestämiseen (kontaktituki) sekä tehdyistä ja julkaistusta videoista palkitaan tekijät sopimuksen mukaisesti.
https://fi-fi.facebook.com/pages/category/Community/Kosken-Tl-Yritt%C3%A4j%C3%A4t-ry-333829976810225/

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Karkkilan yhdistys ry (Karkkila)

MLL Karkkilan yhdistyksen tavoitteena on edistää yhteistyössä muiden paikallisten toimijoiden kanssa Karkkilan alueella lasten, nuorten ja lapsiperheiden perusturvallisuutta, hyvinvointia ja tervettä kehitystä. Toimintamuotojamme ovat avoin perhekahvilatoiminta, nuorten syrjäytymistä ja päihteettömyyttä tukeva palvelutoiminta (mm mopotalli ja katupartiointi) sekä erilainen vanhemmille suunnattu vertaistuki. Lisäksi toteutamme eri ikäryhmille suunnattuja kulttuuritapahtumia sekä satuhetkiä kirjastolla. Kesäaikaan toteutamme leikkikenttätreffejä ja lähiluontoretkiä. Tuen ensisijaiseksi kohteeksi olemme suunnitelleet avoimen perhekahvilatoiminnan uudelleenkäynnistämistä. Jouduimme sulkemaan perhekahvilamme koronariskin takia yli kahden vuoden ajaksi ja nyt pyrimme saamaan toiminnan uudelleen käyntiin. Vapaaehtoisia ohjaajia olemme jo saaneet, mutta taloudellinen tuki on tarpeen. Pienelläkin tuella on merkitystä matalan kynnyksen osallistumisen mahdollistamiseksi. Mikäli saamme tukea enemmän, suuntaamme osan tuesta nuorten syrjäytymistä ja päihteettömyyttä tukevaan työhön. Kaikki työntekijämme ovat vapaaehtoisia, joten palkkoihin tai palkkioihin emme rahaa käyttäisi. https://karkkila.mll.fi/https://www.facebook.com/mllkarkkilahttps://www.instagram.com/mll_karkkila/

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Someron paikallisyhdistys ry (Somero)

Vapaaehtoistoimintaa lasten, nuorten ja perheiden kanssa. Edistämme lapsiperheiden hyvinvointia esimerkiksi järjestämällä maksutonta puistotoimintaa joka kesä, erilaiset matalan kynnyksen tapahtumat ja retket. Uutena toimintanamme on Naapuri & naapuri toiminta Ukrainan pakolaisperheiden kanssa, jossa tarkoituksenamme on kotiuttaa heitä paikkakunnallemme. Toimintaa on säännöllisesti viikottain. Tukisumman käyttäisimme puistotoimintaan ja Naapuri & naapuri- toimintaan Ukrainasta tulleiden pakolaisten hyväksi. Facebook MLL Someron paikallisyhdistys

Nummela Thaiboxing Club Ry (Vihti)

Nummela Thaiboxing Club ry: on Nummelassa toimiva vuonna 2010 perustettu thainyrkkeilyseura.
Tällä hetkellä seuran toiminta on elinvoimaista ja aktiivista. Mahdollisuuksia löytyy monen tason harrastajalle neljässä eri ryhmässä, oli ajatuksena sitten arkiliikunta tai ura kilpa-urheilijana. Junioritoiminta (8-12v) on käynnistynyt vuonna 2019 ja on tällä hetkellä suosituin ryhmämme. NuTBC:n päämääränä on tarjota jokaiselle jäsenelleen laadukkaita harjoituksia, haasteita sekä onnistumisia hyvässä ja rennossa ilmapiirissä.
Tuki käytettäisiin uusien varusteiden hankintaan, jolla mahdollistetaan jäsenille turvallinen ja monipuolinen harjoittelu. Tuen avulla voisimme myös järjestää/tukea seuran nuorten/lasten tapahtumia.
Facebook: Nummela Thaiboxing Club
Instagram: nummelathaiboxingclub

Nummelan Kisaajat ry (Vihti)

Nummelan Kisaajat on lasten ja nuorten uintiin keskittynyt seura. Painopiste on lasten uimataidon kehittämisessä ja uinnin harrastamisen lisäämisessä. Halukkaille on tarjolla kannustavaa valmennusta aina Suomen huipulle asti. Monipuolistamaan uinnin koulutusta ja lisäämään harrastusmahodllisuuksia uinnin parissa. Sekä kouluttamaan uusia uimaopettajia/-ohjaajia.

Nummelan Tuulenkävijät ry (Vihti)

Nummelan Tuulenkävijät on lokakuussa 2021 perustettu ilmapartiolippukunta. Toimintamme on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin ja tarjoamme vapaaehtoisvoimin monelle lapselle ja perheelle mahdollisuuden partioharrastukseen. Tukisumman käyttäisimme uuden yhdistyksemme tarvikehankintoihin, esimerkiksi teltta olisi tarpeellinen lippukunnan järjestämissä tapahtumissa ja leireillä. https://www.facebook.com/nummelantuulenkavijat

Pappilanpellon koulun vanhempainyhdistys ry (Vihti)

Vihdin kirkonkylässä vaikuttava Pappilanpellon koulun vanhempainyhdistys on jo vuodesta 2008 toiminut koulun lasten ja heidän perheidensä hyväksi. Tehtävämme on edistää lasten hyvinvointia ja toimia linkkinä perheiden ja koulun välillä. Olemme aktiivinen yhdistys ja toimijoina meillä on pieni, mutta aikaansaava joukko vanhempia.
Järjestämme lukuvuoden aikana oppilaiden iloksi tapahtumia, kuten halloween- ja ystävänpäivädiskoja. Koska kirkonkylässä on vain yksi ala-aste, yhdistävät tapahtumat koko yhteisön ja luovat tärkeää ryhmähenkeä.
Tapahtumien tuotoilla olemme esimerkiksi tukeneet koulun oppilaiden luokkaretkiä ja tsempparistipendejä.
Toimintamme perustuu vapaaehtoistyöhön sekä vapaaehtoisiin jäsenmaksuihin ja tukiin.
Pitkän pandemiakauden jälkeen yhteisille tapahtumille on entistä suurempi tilaus. Sekä koulun, oppilaiden että vanhempien yhteinen toive on saada lukuvuoden ajalle myös vapaamuotoisia yhteisiä tapahtumia ja –kokemuksia. Tapahtumat yhdistävät koululaisia, ja niistä riittää juteltavaa ja muisteltavaa pitkälle.
Syyslukukaudelle 2022 järjestäisimme yhteisen, kaikille koulun oppilaille (1-6 luokat, kahdessa eri erässä) avoimen Halloween-juhlan. Tukisumma käytettäisiin tapahtuman järjestelyihin, ja mm. diskon valojen vuokraamiseen ja DJ:n sekä yllätysesiintyjän palkkioon.
Talvikaudella 2023 järjestäisimme tukirahalla talviriehan, jossa voi esimerkiksi luistella musiikin tahtiin, pulkkailla ja nauttia buffetin antimista. Myös talviriehaan järjestäisimme tuen riittäessä lapsien ja perheiden iloksi ulkoilmaan sopivan esiintyjän.
Lisäksi tuella mahdollisestaan kevään 2023 luokkaretkiä. Viime keväänä pystyimme ilahduttamaan jokaista luokkaa joko luokkaretken tai luokan elokuvakäynnin muodossa.
https://www.ppvy.fi/
https://www.facebook.com/groups/pappisvy/
https://www.instagram.com/pappisvy/

Someron Esa ry (Somero)

Uinti on matalan kynnyksen harrastus. Harrastus on helppo aloittaa, sillä urheiluvälinekustannukset
ovat pienet ja mahdolliset fyysiset heikkoudet vedessä eivät tule niinkään esille. Uintiharrastuksessa
Someron Esan uintijaosto on taannut jatkumon, jossa lapsen on helppo kasvaa mukana. Pienimmät
uimarit ovat 3-vuotiaita ja jatkoryhmiä on tarjolla taitojen karttuessa.
Esan uintijaosto on kouluttanut ohjaajia uimakoulutoimintaa varten, joten tiimi on asiantunteva ja
tarjottavan palvelun laatu näin ollen myös hyvä. Samalla seura tarjoaa paikallisille nuorille töitä
ohjauksen parissa. Monelle nämä ovat ensimmäisiä oikeita työkokemuksia. Kasvatustehtävä
uintitoiminnassa on siten laaja-alainen.
Uinti on kansalaistaito, joka jokaisen suomalaisen tulisi
osata ja siksi haluammekin tarjota tätä harrastamisen mahdollisuutta kaikille.
Tukisummalla tultaisiin takaamaan lasten- ja nuorten uintiharrastusmahdollisuus sekä nuorten ohjaajien kouluttaminen ja työllistäminen jatkossakin
instagram: some_uinti
facebook: Someron Esan Uintijaosto

Someron Pallo Lentopallo Ry (Somero)

Lentopalloseuramme tavoitteena on harjoittaa lentopallon kilpailu- ja harrastetoimintaa, joka mahdollistaa pelaajien harrastamisen kaikissa nuorisoikäluokissa. ​
​Seuran tavoitteenamme on myös taata nuorille jotka tähtäävät kilpailullisesti huipulle korkealaatuiset harjoitus- ja peliolosuhteet niin että lahjakkaiden pelaajien kehitysedellytykset mahdollistavat omien tavoitteiden saavuttamisen.
Käyttäisimme tuen jokaisen pelaajan kausimaksun pienentämiseen, jotta harrastaminen olisi mahdollista kaikille tulotasosta riippumatta.

Someron Syke ry (Somero)

Someron Syke ry on seura, joka tuottaa 90 vuoden kokemuksella monipuolista harrastustoimintaa koko perheelle aikuinen-lapsi jumpasta lasten telinevoimisteluun, nassikkapainista lasten balettiin, kehonhuollosta tanssiaskeliin ja äijätreenistä ikääntyville soveltuviin liikuntamuotoihin. Someron Syke ry mahdollistaa harrastamisen kaikille ikään, kokoon, taitotasoon tai sukupuoleen katsomatta. Someron Syke ry pyrkii tuottamaan terveyttä, hyvinvointia, iloa ja sosiaalista vuorovaikutusta jäsenilleen.
Meille on tärkeää osallistaa lapsia ja nuoria mukaan toimintaan. Tarjoamme lapsille ja nuorille monipuolisia harrastusmahdollisuuksia mutta tämän lisäksi tarjoamme nuorille mahdollisuuden osallistua toimintaan myös lasten liikuntaryhmien apu- tai pääohjaajina. Koulutamme nuoria ohjaajia kehittymään lastenliikunnan ohjaajina, annamme heille rohkeasti vastuuta seuramme toiminnassa sekä tuemme ja kannustamme heitä ohjauspolulla. Nuori saa arvokasta kokemusta työelämän ensimetreille ja sosiaalista vuorovaikutusta Someron Syke ry:n toiminnassa. Teemme työtä isolla seura-sydämellä!
Seurassamme koulutetaan innokkaasti nuoria ohjaajia ja tätä kautta tuotetaan laadukasta liikunnallista toimintaa. Tukisumma menisi nuorten ohjaajien ohjaajakulujen kattamiseen, nuorten ohjaajien koulutuskuluihin sekä uusien välineiden hankintaan.
Instagram: @someronsyke
Facebook: @someronsyke

Taekwondo Vihti ry (Vihti)

Taekwondo Vihti ry on Nummelan Aura Light Areenalla toimiva aktiivinen kamppailu-urheiluseura. Seuramme toiminnassa on mukana n.100 lasta ja nuorta sekä aikuista taekwondon harrastajaa ja valmentajaa. Seuramme on perustettu vuonna 1991 ja se on aktiivisesti mukana Suomen Taekwondoliitto ry:n toiminnassa vaikuttamassa lajin kehittämiseen niin hallituksen kuin valiokuntienkin kautta.
Seuran toiminta sisältää useiden harrastajaryhmien aktiivisen toiminnan lisäksi eri tapahtumien kuten leirien ja kilpailujen järjestämistä taekwondoyhteisölle myös omien seuran rajojen ulkopuolelle. Seuran junioriharrastajat voivat osallistua kaikkiin järjestettyihin harjoituksiin yhdessä muiden harrastajien ja erityisesti perheenjäsenten kanssa. Seurassamme panostetaan erityisen paljon perheiden yhteisiin harrastusmahdollisuuksiin. Tarjoamme vuosittain myös ilmaisen alkeiskurssin osallistumismahdollisuuden ja siihen vaadittavat varusteet useille paikkakunnan vähävaraisille lapselle.
Seuran harrastajakunta on vakiintunutta ja alkeisryhmät houkuttelevat hyvin uusia harrastajia. Kilpailutoiminta on aktiivista ja menestyksekästä etenkin liikesarjojen puolella. Seurassamme on myös kokeiltu uusia harrastamisen muotoja onnistuneesti.
Tuen avulla tulisimme tarjoamaan vähävaraisille lapsille lisää mahdollisuuksia osallistua toimintaamme ja panostaisimme lisää ohjaajien koulutukseen ja varustehankintoihin.
Instagram: @taekwondovihti

Tuorilan koulun vanhempainyhdistys ry (Karkkila)

Tuorilan koulun vanhempainyhdistys ry:n tarkoitus on kehittää ja ylläpitää koulun ja kodin välistä yhteistyötä. Yhdistys on tukena ja mukana koulun omien erilaisten tapahtumapäivien järjestelyissä sekä ostaa koululaisille lounaan jälkeen tarjottavat Xylitol pastillit. Vanhempainyhdistys kerää varoja, jotta se voi kustantaa keväisin retken kaikille koulun oppilaille.
Tukisumma käytetään koululaisten yhteiseen toimintaan esim. retkeen, joka ylläpitää ja edistää yhteisöllisyyttä, yhteistyötaitoja ja yhteishenkeä.
Vihreän lipun teema on tänä vuonna vesi, opettajat ajattelivat, että olisi kiva jos kevään retkeen liittyisi vesi jollain tavalla.
Tuorilan koulu
Instagram

Vihdin Kuvataidekoulun Kannatusyhdistys ry (Vihti)

Vihdin kuvataidekoulu antaa kuvataiteen perusopetusta laajan oppimäärän mukaan 4 - 20 -vuotiaille lapsille ja nuorille. "Taide, rohkeus ja oma ilmaisu! Taide kuuluu kaikille!" Koulu täyttää tänä vuonna jo 35 vuotta!
Kuvataidekoulun opetuksessa tärkeää on luovuus, leikki, uteliaisuus ja kokeilu: jokainen oppilas kohdataan yksilönä. Opetuksen tavoitteena on elinikäisen taidesuhteen luominen, visuaalisen lukutaidon vahvistaminen ja osallisuus ja vaikuttaminen. Opetus vahvistaa oppilaan luovaa ajattelua, tekemisen ja kokemisen iloa, minäkuvan kehittymistä ja mielikuvitusta. Tavoitteena on tuottaa oppilaalle pystyvyyden kokemus taiteen tekemisessä ja antaa rohkeutta laajentaa omaa osaamistaan ja osallisuuttaan visuaalisessa kulttuurissa.
Vihdin kuvataidekoulu käyttäisi tukisumman koulun vapaaoppilaspaikkojen rahoittamiseen eli tukisummalla mahdollistettaisiin kuvataideharrastus vähävaraisten perheiden lapsille tai nuorille.

Vihdin Taitoluistelijat Ry (Vihti)

Vihdin Taitoluistelijat on seura, jossa luistelua voi harrastaa luistelukoulussa sekä harraste- ja kilparyhmissä.
Seurassa viihtyvät niin luistelijat, heidän perheensä sekä valmentajat ja ohjaajat. Yhteisöllisyys nousee esiin aina kilpailuja ja näytöksiä rakennettaessa, kun kaikki luistelijat ja heidän vanhempansa osallistuvat järjestelyihin.
Ammattitaitoiset valmentajat sekä ohjaajat kannustavat luistelijoita positiivisella asenteella eteenpäin luistelussa ja elämän hallinnassa. Vihdin Taitoluistelijoissa taitoluistelu on harrastus, joka vie mukanaan ja antaa eväitä elämään myös luistelun jälkeen.
Vihdin Taitoluistelijoissa on paljon lapsia luistelukoulussa, jotka oppivat luistelutaidon sekä ilon urheiluun ja jatkavat harrastamista mahdollisimman pitkään.
Vihdin Taitoluistelijoissa laadukas toiminta on kaiken ytimenä.
Vihdin Taitoluistelijat on myös Olympiakomitean Tähtiseura, joka on lupaus laadukkaasta toiminnasta.
Ylläpidetään luisteluharrastuksen säilymistä oman kunnan aluella. Jäämaksujen korkeat kustannukset uhkaavat nostaa harrastushintoja, joten tukisumma käytettäisiin jäämaksuihin, jotta pystymme ylläpitämään lasten- ja nuorten tärkeää harrastusta. https://vtl.sporttisaitti.com/
Facebook
Instagram

Vihdin Teatteri ry (Vihti)

Vihdin teatteri ry:n toiminnan tarkoituksena on luoda organisoitu toimintaympäristö Vihtiläisille ja lähiseutujen asukkaille monimuotoisen teatteritoiminnan harrastamiseen sekä seuraamiseen. Vihdin Teatteri käyttäisi tukisumman kokonaisuudessaan Lasten- ja nuortenteatteri TenTeen-Teatterin toimintaan. Joka kaudella kolme eri lasten- ja nuortenteatterin ryhmää valmistaa teatteriesityksen, joka on kauden huipentuma. Taloudellisen tilanteen ja resurssipulan vuoksi erityisesti lavastus on ollut minimaalinen, joten tämä tukisumma käytettäisiin lavasteisiin sekä rekvisiittaan. Lavasteiden panostus tuo lapsille ja nuorille kokonaisvaltaista loistoa teatteriharrastuksen toteuttamisessa. Teatteriharrastus itsessään antaa osallistujille paljon, ehkäisee syrjäytymistä ja auttaa sosiaalisten tilanteiden kohtaamisessa. Teatterissa tehdään erilaisia ilmaisu- ja ryhmäharjoituksia, joilla ennaltaehkäistään kiusaamista. Teatteriharrastus tuo lapsille iloa ja itsevarmuutta. Teatterin kautta on pääsee käsittelemään turvallisessa ja luotettavassa porukassa myös vaikeitakin asioita. TenTeenin mottona on, että tehdään tosissaan, mutta aina pidetään hauskaa. Jokainen saa olla prinssi, prinsessa, oma itsensä ja kaikkea niiden väliltä. Tukemalla Vihdin Teatterin TenTeen-Teatteria autat lasten- ja nuortenteatteria saamaan teatteriharrastukselle kaudella 2022-2023 kokonaisvaltaisen harrastekokemuksen.
facebook: Vihdin Teatteri
instagram: vihdinteatteri
TIKTOK: vihdinteatteri

Vihdin vapaaehtoinen palokunta ry / nuoriso-osasto (Vihti)

Vihdin VPK:n nuoriso-osasto kouluttaa ja kasvattaa 10-17 vuotiaita nuoria vastuullisiksi kansalaisiksi, joilla olisi perustaidot ensiavun ja alkusammutuksen osalta sekä vanhemmilla osaamistaso osallistua miehistöosaston toimintaan, jotta voisivat siirtyä 18 vuotta täytettyään hälytystoimintaan. Nuorista pyritään, taitojen ohella, kasvattamaan vastuullisia ja luotettavia sekä kanssaihimistä huolehtivia kansalaisia, jotka selviävät elämässään erinnäisitä haasteista ja osaavat / uskaltavat toimia sekä auttaa ihmisiä arkipäivän poikkeustilanteissa. Nuoriso-osaston toiminta on nuorille ja heidän vanhemmilleen täysin ilmaista. Nuorten varusteiden hankintaan sekä mahdollisiin vapaa-ajan vietto tapahtumiin alueella. https://www.vihdinvpk.fi/ 
Facebook
Instagram

 

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin.