Yhdistysten esittely

Tutustu Kannustajat-ohjelmassa mukana oleviin yhdistyksiin ja katso mihin he käyttäisivät saamansa tuen.

Kannustajat-ohjelmassa mukana 64 paikallista yhdistystä

SSO:n Kannustajat-ohjelman kautta jaettava 30 000 euron tukipotti jaetaan huhtikuussa 2023 järjestettävän Kannustajat-äänestyksen avulla. Äänestyksessä sinä, SSO:n asiakasomistajana, pääset äänestämään Kannustajissa mukana olevaa yhdistystä, jolle haluaisit tuen kohdistuvan. Äänestyksessä on mukana ohjelmaan mukaan ilmoittautuneet ja hakukriteerit täyttävät yhdistykset. Äänestystuloksen perusteella 30 000 euron tukipotti jaetaan korkeintaan 18:lle eniten ääniä saaneelle yhdistykselle. Alueellisuutta pidetään silmällä osuuskaupan asiakasomistajamäärän suhteessa: kolmannes tuettavista yhteisöistä on Lohjalta, kolmannes Salosta ja loput muualta SSO:n alueen kunnista.

 

Miten pääset äänestämään suosikkiyhdistystäsi?
Äänestyslinkki lähetetään sähköpostitse 17.-19.4. välisenä aikana kaikille niille SSO:n täysi-ikäisille asiakasomistajille ja asiakasomistajatalouteen kuuluville henkilöille, joiden sähköpostiosoite on päivitettynä S-ryhmän asiakasomistaja- ja asiakasrekisteriin 9.4.2023 mennessä (äänestyslinkkiä ei voida lähettää asiakkaalle, joka on kieltänyt tutkimuskyselyjen lähettämisen). Voit tarkistaa ja päivittää sähköiset yhteystietosi kätevästi S-mobiilissa, kirjautumalla S-käyttäjätilille tai asioimalla lähimmässä Asiakasomistaja- ja S-Pankki-pisteessä. Äänestysaika on 17.–30.4.2023.

 

Tutustu oman alueesi yhdistyksiin:

Lohja

Salo

Muut kunnat ( Karkkila, Kemiönsaari, Koski Tl, Marttila, Somero ja Vihti) 

 

Lohja

Akroteam Lohja ry

kuvaus tuen käyttökohde lisätietoja
Akroteam Lohja ry akrobatiavoimisteluun erikoistunut seura. Seuramme tavoitteellisesti harjoittelevat kilpavoimistelijat ovat saavuttaneet kansallisissa kilpailuissa lukuisia palkintoja, mm. palkintosijoituksia lajin SM-kilpailuissa 2021 ja 2022. Suomen voimisteluliitto on valinnut seuramme voimistelijoita maajoukkuerinkiin sekä kaudella 2021 edustamaan Suomen lajin EM-kilpailuissa. Kilpailevien voimistelijoiden ryhmien lisäksi seuralla on harrasteryhmiä lapsille ja nuorille, perheryhmä perheen pienimmille yhdessä vanhemman kanssa ja aikuisten ryhmä. Harrasteryhmissämme harjoittelee noin 40 voimistelijaa. Akroteam Lohja työllistää kokeneiden valmentajien lisäksi useita nuoria ohjaajia, tarjoten monille ensimmäisen työkokemuksen. Seuran toiminnan kulut, kuten harjoitustilojen kustannukset ja valmennuksen palkat, katetaan pääosin harrastusmaksuilla. Avustukset ja sponsorituet mahdollistavat harrastamisen kulujen pysymisen maltillisella tasolla. Panostamme toiminnan laadukkuuteen, turvallisuuteen ja yksilöt huomioivaan valmennukseen. Haluamme tarjota harrastajillemme iloa ja elämyksiä voimistelun, tanssin ja liikkumisen parissa.
Akrobatiavoimistelun harjoittelussa käytetään erilaisia välineitä, kuten mm. akropuut, joita olemme hankkineet seurallemme vuosien varrella. Harrastajamäärämme mukavasti kasvettua ja aiemmin hankittujen välineiden ollessa jo pian käyttöikänsä päässä, olisi uusiminen ajankohtaista.
Kohdistaisimme Kannustajat – äänestyksen kautta meille mahdollisesti kohdistuvan tukisumman hankkimalla seuramme voimistelijoiden käyttöön uusia harjoitteluvälineitä. Hyvät välineet mahdollistavat monipuolisen ja turvallisen harjoittelun. Monipuolisilla harjoituksilla tarjoamme kaikille harrastajillemme iloa & elämyksiä liikkumisen parissa.

FC Länsi-Uusimaa ry

Laadukasta juniorijalkapalloa läntisellä Uudellamaalla Tukisumma käytettäisiin jalkapallokoulun varustehankintoihin, kenttämaksuihin ja valmentajan kulukorvauksiin: jotta voisimme saada uusia harrastajia matalalla kynnyksellä ja edullisesti lajin pariin. www.fc-lansi-uusimaa.fi/ Instagram

Harjun Kiekko ry

Harjun Kiekko on jääkiekon erikoisseura läntisellä Uudellamaalla. Tarkoituksenamme on edistää lasten, nuorten sekä aikuisten liikunnallista elämäntapaa. Harjun Kiekko toteuttaa perusajatustaan tarjoamalla kaikille mahdollisuutta kilpailla tai harrastaa jääkiekkoa omalla tasollaan. Saadessamme tuen tarjoamme alueellamme Nummelassa ja Lohjalla maksuttoman Lapsi-vanhempi -luistelukoulun syyskaudeksi 2023. harjunkiekko.fi/

Facebook

Hiidenkiertäjät ry

Hiidenkiertäjät on lohjalainen suunnistusseura. Järjestämme vuosittain Prisma-rastit-suunnistuskilpailun jossain Lohjan seudun mielenkiintoisessa maastossa. Keväästä syksyyn järjestämme kaikille avoimia kuntorasteja, talvella lisäksi korttelirasteja. Huipulle tähtääville nuorille ja aikuisille seurassa on aktiivista valmennustoimintaa, leirejä ja kilpailumatkoja. Lapsille ja nuorille järjestämme vuosittain suunnistuskoulun sekä nuorille suunnattuja treenejä. Kuntoliikkujat voivat talvisin kohottaa kuntoaan mm. viikoittaisessa kuntopiirissä.
Tukisummalla tuetaan lasten ja nuorten osallistumista suunnistusleireille. Lisäksi tukisummalla mahdollistetaan seuran oman leirin onnistunut toteutus.

Järnefeltin yhtenäiskoulun vanhemmat ry

Vanhempainyhdistyksemme on aloittanut viime syksynä toimintansa Lohjalla Virkkalassa uuden 568 oppilaan Järnefeltin yhtenäiskoulussa. Tavoitteenamme on tukea oppilaiden viihtyvyyttä, hyvinvointia sekä koulun toimintaa erilaisin hankkein. Useamman koulun yhdistyminen vaatii myös ison oppilasmäärän ryhmäytymisen tukemista erilaisten yhteisten tapahtumien mahdollistajana ja järjestäjänä. Koulumme ulkovälituntialueet ovat vielä osittain kesken ja koulumme liikuntasali odottaa täysremonttia ollen vielä pitkään kokonaan pois käytöstä. Lisäksi vanhan koulun sisäilmaongelman vuoksi aikaisemman välineistön tuominen uuteen kouluun on ollut todella tarkoin rajoitettua ja tämän vuoksi kaikki vanha pehmeä materiaali on jouduttu hävittämään. Vanhempainyhdistyksen voimin haluamme tukea koulun oppilaiden aktiivista kouluarkea ja kannustaa niin koululiikunnan kuin vapaa-ajankin arkiliikkumisen pariin.
Koulun luokkatiloissa toteutettavia sisäliikuntamahdollisuuksia ideoidessa esiin nousivat esimerkiksi jumppamatot, motoriikkapakkaukset erilaisten tasapaino-, motoriikka- ja aistiratojen rakentamiseen, tasapainolaudat ja porrasnousut sekä vastuskuminauhat. Lisäksi muutamat kepparihevoset ja niiden ratavälineet ovat olleet kovassa käytössä ja kaipaisivat täydennystä, kuten myös ulkopelivälineet ja frisbeegolf. Liikuntatuntien lisäksi välineitä voitaisiin hyödyntää myös muiden tuntien välillä sekä toiminnallisilla tunneilla ja mikä parasta koko yhtenäiskoulun eri ikäisten käyttäjien kesken. Kunnianhimoisin hankkeemme tukisummien oikein ihanteellisesti osuessa olisi kustantaa koulun pihalle ulkokäyttöön tarkoitetut betonivaluiset pingispöydät.

Karjalohja-Sammatin 4H-yhdistys

Karjalohja-Sammatin 4H järjestää lapsille ja nuorille kerho-, kurssi- ja leiritoimintaa. Vuosittain leireillemme osallistuu noin 170 lasta. Kerhoissa ympäri Lohjaa osallistujia on noin 150. Lisäksi työllistämme nuoria mm. kerhoissa, leireillä, kesäkahvilassa ja työpalvelussa. Tarkoitus on myös kesällä 2023 työllistää noin 35 nuorta. Tämä palkinto auttaisi sen toteuttamista. Tukisumma käytettäisiin kesätyöllistämisen kehittämiseen kuten kouluttamiseen. Mahdollistaisi useammalle nuorelle ensimmäisen kesätyökokemuksen. karjalohja-sammatti.4h.fi/ Facebook

Karjalohjan Urheilijat ry

Olemme herättäneet perinteikkään seuran henkiin n.vuosi sitten. Tavoitteenamme on saada kyläläisiä yhteen ja liikkumaan yhdessä. Täältä Karjalohjalta on yli puolen tunnin matka Lohjalle ja vielä pidempi Saloon. Siksi haluammekin tarjota liikuntamahdollisuuksia kylälle. Puitteet täällä on huikeat. Löytyy urheilukenttä, valaistu pururata, ylipäätään upea luonto sekä kaksi järveä ihan läheltä. Tällä hetkellä yhdistys tarjoaa koripalloa sekä suosittua Asenne-ryhmää Teemu Syrjälän johdolla. Uutuutena on jousiammunta, joka on herättänyt mielenkiintoa ja ryhmä täyttyikin ennätysvauhtia. Edistäisimme erityisesti lastenliikuntaa ja palkkaisimme ohjaajia liikuttamaan kaikenikäisiä kyläläisiä erilaisissa jumpissa ja tapahtumissa. Ostaisimme välineitä, esimerkiksi korisjoukkueeltamme puuttuu kääntöliivit treeneihin. www.karjalohjanurheilijat.com/

Karjalohjan Vapaaehtoinen Palokunta Ry

Karjalohjan nuoriso-osastoon voi liittyä 7-17 vuotiaat nuoret. Harrastus on nuorille täysin ilmainen. Nuoriso-osaston on tarkoitus tutustuttaa jäsenensä palokuntatoimintaan, harjoitella ensiapu-, pelastus- ja sammutustaitoja, kehittymään vastuuntuntoisiksi ja hyvän itsetunnon omaaviksi kansalaisiksi, sekä innostaa tulevaisuudessa hälytysosaston toimintaan. Nuoriso-osasto harjoittelee kerran viikossa 1,5 tuntia kerralla, tämän lisäksi osallistumme palokuntaleireille 2-4 kertaa vuodessa ja palokuntakilpailuihin. Vuodessa pidämme myös 1-2 24 h harjoituksen. 15-17 vuotias nuori voi taitojen karttuessa lisäksi osallistua hälytysosaston harjoituksiin. Nuorille ostettaisiin leireillä tarvittavia leirivälineitä (telttapatjat, led-telttalyhdyt, kirveet & leka), väliasut, sekä turvakumisaappaat. www.karjalohjanvpk.fi Facebook

Lohjan Diabetesyhdistys ry

Perhekerhon tavoitteena on tarjota vertaistukea lapsille ja vanhemmille kerhoilloissa. Vertaistuki on arvokasta lapselle ja perheelle, sillä lapset näkevät, että muitakin diabetekseen sairastuneita on ja saavat siten tsemppiä sopeutumiseen ja hoitoon. Perheet saavat tukea ja voivat jakaa kokemuksia hoidosta sen onnistumisista ja vaikeuksista. Toiminnan jatko on epävarmaa, koska iso osa toimintaan varatauista rahoista menevät vuokriin, koska Lohjalta puuttuvat järjestöille tarjottavat edulliset tilat. Toimintaa pyörittävät vapaaehtoiset vetäjät ilman palkkaa. Apuna heillä on diabeetikkonuoret ja samalla he ovat esimerkkeinä pienemmille. Nuorille on maksettu pieni korvaus toiminnan vetämisestä. Tämäkään ei jatkossa ole mahdollista, jos ei löydy rahoitusta. Retket tms. yhteiset tekemiset minimiin, kun ei ole varoja. Toiminta on selvästi koettu tärkeäksi, sillä kysyntä on viime aikoina kasvanut, tarvetta toiminnalle on. Lapsia on paljon mukana ja odotettavissa kasvua edelleen. Myös erityisesti nuorille suunnattua toimintaa olisi tarpeen käynnistää. Toimintamme on huomattu myös valtakunnallisesti mm Diabeteslehti kävi tekemässä juttua Perhekerhostamme. Juttu ilmestyy kesäällä 2023. Perhekerhon toiminnan tukemiseen ja nuorten diabeetikoiden vertaistukitoiminnan tukemiseen nuorten omien ideoiden pohjalta. www.diabeteslohja.fi

Facebook: Lohjan Diabetesyhdistyksen perhekerho ja Lohjan Diabetesyhdistys
Instagram: Lohjan Diabetes

Lohjan Karateklubi ry / Lohjan Kamppailukeskus

Lohjan Kamppailukeskus (LKK) on voittoa tavoittelematon urheiluseura, jonka suojissa harrastetaan 6 eri urheilulajia eri ikäryhmissä ja -taitotasoryhmissä. Viikkotasolla on keskimäärin 37 erillistä ohjattua harjoitusta. Olemme olympiakomitean laatusertifikaateilla (lapset ja nuoret sekä aikuiset) auditoitu Tähtiseura. Harjoittelutilat on osoitteessa Kuuselankuja 4, Lohja. Harrastajamäärä on noin 300. Kamppailukeskuksen tehtävä on edistää Karaten, Hokutoryu Ju-Jutsun, Kenjutsun, Krav Magan, ja BJJ:n harrastamista sekä kilpailutoimintaa Suomessa.
Lohjan Kamppailukeskus on Olympiakomitean tähtiseura. Tähtimerkki kertoo laadukkaasta seuratoiminnasta. Laatuohjelma on luonut seuraan jatkuvan kehittämisen kulttuurin ja innon yhteiseen tekemiseen. Tukisummalla on tarkoitus järjestää kaksi yhteistä tilaisuutta Kamppailukeskuksen nuorille (nuoret tulevat seuraavista lajeista: Karate, Hokutoryu ju-jutsu, Krav Maga ja BJJ) lisäksi varustehankinnat on jokavuotinen asia urheiluseurassa.

Lohjan Pallo ry

Lohjan Pallo on jalkapallo seura jonka tavoitteena on motivoida lapsia ja nuoria saamaan liikunnasta elämäntapa. Tarjoamme lapsille ja nuorille mahdollisuuden kehittyä haasteiden, virkistyksen ja hyvän tiimityön kautta, tukien siten myös myönteistä yhteiskuntakehitystä. Tukisumma on tarkoitus käyttää seuran lasten ja nuorten jalkapallo harrastustoiminnan tukemiseen. Mielekäs harrastus on lapselle ja nuorelle tärkeä osa-alue lapsen suotuisan kehityksen kannalta, kodin ja koulun lisäksi. lohjanpallo.fi/
Facebook

Lohjan Ratsastajat - Lojo Ryttare ry

Lohjan Ratsastajien tarkoituksena on ratsastusurheilun tekeminen tunnetuksi ja sen tuominen tavallisen ihmisen lähelle ja helpommin lähestyttäväksi lajiksi. Tavoitteena on edistää ratsastusurheilua alueellamme niin että mahdollisimman moni harrastaisi ratsastusta kunto-, kilpa- tai huippu-urheiluna omien edellytystensä mukaan. tavoitteena on tarjota mukavaa, monipuolista. ja jatkuvaa harrastustoimintaa ja taata peliaikaa taidoista riippumatta. Lähtökohtana on se että, että jokaisella lapsella on oikeus nauttia lajin lumosta, pelitaidoista tai fyysisestä kehityksestä huolimatta. Haluamme kohdistaa tuen lasten ja nuorten alle 21 vuotiaiden "TEAM LOR" toimintaan. Team LoR tavoitteena on järjestää lapsille ja nuorille yhteistä tekemistä "tiimihengessä" ketään unohtamatta. Ohjelmassa valmentautumista niin ratsastusta kuin myös "mentaalivalmennusta" mutta myös muuta oheisliikuntaa ja muuta toimintaa suunnitteilla.
Facebook: Lohjan Ratsastajat

Lohjan Saaristo -seura ry

Lohjan Saaristo -seura ry. tarjoaa paikallisesti monipuolisesti lasten ja aikuisten tapahtumia ja aktiviteetteja sekä edistää osaltaan maaseudun elinvoimaisuutta sekä tukee paikallista liikunta-, kulttuuri- ja vapaa-ajan tarjontaa sekä mahdollisuuksia. Tukisummalla järjestettäisiin lapsille tapahtumia ja aktiviteetteja Lohjansaaressa, erityisesti kesäaikaan. Tervetulleita toimintaamme ovat kaikki alueella asuvat ja vierailevat lapset ja nuoret. Tukea olisi tulevana kesänä tarkoitus kanavoida lasten teatteriesitykseen, perhekerhon ja yleisurheilukisojen järjestämiseen ja näiden toimintojen puitteiden kehittämiseen. Talviajan harrastusmahdollisuudet ovat sääriippuvaisia, toivomme, että voimme järjestää ainakin luistelukentän talviriehan sekä hiihtokilpailut.

Länsi-Uudenmaan Tanssijat ry

Länsi-Uudenmaan tanssijat on vuonna 2016 perustettu voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka tarkoituksena on tarjota tanssin välityksellä iloa ja oppimisen sekä onnistumisen riemua kaikille harrastajille iästä, sukupuolesta, sosiaalisesta asemasta tai taloudellisesta tilanteesta riippumatta. Yhdistys tarjoaa sekä pari- että yksintanssitunteja ja opetuksesta huolehtivat yhdistyksen omat, laajasti koulutetut seuratanssiohjaajat. Lasten ryhmissä tanssii tällä hetkellä 5-13 vuotiaita ja tarve laajentaa ikäjakaumaa on suuri. Vapaaoppilaspaikoilla tanssii tällä hetkellä yli 20 lasta ja iloksemme myös useita Ukrainasta Lohjalle tulleita lapsia. Vapaapaikat mahdollistavat monen vähävaraisen lapsen ainoan harrastuksen. Tukirahalla mahdollistuisi monen jonossa olevan lapsen tanssiharrastus. Tanssi tuo iloa ja ystäviä lasten arkeen. Tukiraha menisi kokonaisuudessa lastenryhmiin nyt jonottavien lasten vapaaoppilaspaikkoihin.
www.lutanssijat.fi
Facebook: Länsi-Uudenmaan Tanssijat ry

Muijalan asukasyhdistys ry

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja kehittää toiminta-alueensa asukkaiden asumisviihtyvyyttä sekä toimia hyvän, edullisen, turvallisen, viihtyisän ja terveellisen asuinympäristön ja monipuolisten palveluiden puolesta. Yhdistyksen järjestämät tapahtumat ovat kaikille avoimia sekä maksuttomia ja lähes aina koko perhettä aktivoivia tapahtumia mm. jäätaidetapahtumia, metsäretkiä, tehtäväpolkuja, tonttupolkuja, siivoustalkoita, lasten temppis-tunteja ja joulutapahtumia. Asukasyhdistys tukee myös pienellä summalla vuoro vuosina alueen koulua tai päiväkoteja. Muijalan asukasyhdistys käyttäisi tukisumman Muijalan alueen lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisäämiseksi järjestämällä erilaisia kulttuurisia, toiminnallisia ja liikunnallisia tapahtumia.

Nummen Kipinä ry

Perinteinen ja aktiivinen urheiluseura Lohjan, Nummelta. Toiminnan keskiössä on lasten ja nuorten liikunta. Tukea käytettäisiin kohonneisiin harjoitustilojen vuokriin, uusien ohjaajien koulutukseen sekä harjoitusvälineisiin. Lisäksi tekisimme parannuksia Nummen Urheilukentän tiloihin ja olosuhteisiin.

Nummen Yhtenäiskoulun Vanhempainyhdistys ry

Yhdistyksemme edistää lasten huoltajien sekä koulun ja päiväkodin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä. Tavoitteena on järjestää mukavaa toimintaa ja tapahtumia koululaisille ja koko alueen asukkaille. Tuki kohdennettaisiin koululaisjalkapalloturnauksen pelipaitoihin. Meidän koululta puuttuu pelipaidat kokonaan ja oppilaat pelaavat omilla paidoillaan. Paikallinen jalkapalloseura järjestää 2 kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä, jalkapalloturnauksen lähialueiden koululaisille. Osalla turnaukseen perinteisesti osallistuneilla kouluilla on hienot pelipaidat ja saimme viime turnauksen jälkeen pyynnön opettajilta, josko myös Nummen Yhtenäiskoululle voitaisiin hankkia pelipaidat painatuksin (numero ja koulun nimi).

Octopus Lohja ry

Octopus Lohja ry on vuonna 2009 perustettu lohjalainen uintiurheiluseura, joka tarjoaa kaikille uinnista kiinnostuneille monipuolista uinnin harrastamista ja valmennusta. Seurassamme toimii eritasoisia harraste- ja kilpauintiryhmiä niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Käyttäisimme tukisumman seuramme lasten ja nuorten harrastetoiminnan kehittämiseen ja seuramme markkinointiin, jotta yhä useampi Lohjan alueella asuva löytäisi uinnin pariin. Olemme alueemme ainoa uinnin lajiseura, ja haluamme tulevaisuudessakin tarjota laadukasta harraste- ja kilpatoimintaa kaikille Lohjan alueen lapsille ja nuorille.

Paloniemen Vapaaehtoinen Palokunta ry / nuoriso-osasto

Paloniemen VPK nuoriso-osastoon pääsee kuka vain 7-17 vuotias. Nuoret harjoittelevat kerran viikossa torstaisin 18.00-19.30 poikkeuksena koulujen lomat. Tarjotaan lapsille ja nuorille harrastus jossa oppii paljon käytännön elämässä arvokkaita taitoja esim eläimen pelastamista, ensiapua, vaaratilanteissa toimimista. Palokuntanuorten edustusvaatteisiin tuomaan harrastustoimintaa näkyviin myös harjoitusten ulkopuolella ja tukemaan nuorten kouluttautumista kesällä järjestettävällä koulutusleirillä.

Perttilän koulun vanhempainyhdistys ry

Toiminta-ajatuksemme on tuottaa iloa Perttilän koulun ja alueen lapsille erilaisten tapahtumien ja lahjoitusten muodossa. Liikunnan riemua matalalla kynnyksellä tarjoaa sunnuntaisin kaikenikäisille lapsille yhdistyksen temppis Perttilän koulun salissa. Vakiintuneita tapahtumiamme ovat lisäksi discot oppilaille sekä keväiset markkinat koululla. Tavoitteemme on hankkia koululle keväällä 2023 uusi trampoliini ja patja niin temppisläisten kuin koululaistenkin iloksi. Trampoliini on osoittautunut yhdeksi temppiksen suosituimmista pisteistä. Hypyt vauhtijuoksulla kehittävät lasten motoriikkaa ja kehonhallintaa tavalla, johon kotioloissa harvalla on mahdollisuus. Koulun nykyinen trampoliini alkaa hyvin palvelleena olla tiensä päässä.
FB: Perttilän koulun vanhempainyhdistys
IG: @vanhempainyhdistys_perttila

Pusulan Urheilijat -58 ry

Tavoitteenamme on liikuttaa lapsia, nuoria, aikuisia sekä senioreita hiihdon, kuntoilun, lentopallon, salibandyn, lentopallon ja frisbeegolfin kautta. Tukisummalla mahdollistaisimme Pusulan Keräkankareen hiihtokeskukseen perustettavan frisbeegolfradan palvelevan myös perheen pienempiä sekä lajia vasta aloittelevia. Tukirahalla kustannettaisiin kohderyhmälle omat heittopaikat siten, että tuleva kenttä on samalla ns. pitkä normikenttä aikuisille, mutta nuorille ja lapsille lyhyempi par-3 kenttä. Kentälle sijoitettaisiin tukisumman avulla toiset heittopaikat lähemmäksi koreja, jolloin sekä taitavammat että aloittelevat voisivat pelata samaa kenttää ja liikkua samoissa ryhmissä. Olemme myös järjestämässä alkeiskursseja koululuokille kentän avauduttua, mutta tukiraha olisi tässä vaiheessa tärkeä saada tähän heittopaikkojen investointiin, jotta kenttä olisi myös lasten pelattavissa.

Sammatin Sampo ry / Sammon Futarit

Sammatin Sampo liikuttaa Sammattilaisia & lähialueiden lapsia ja nuoria. Sammon Futarit on yhdistyksen aktiivisempia jaostoja. Tukisummalla hommattaisiin uusia harjoittelu välineitä harjoitusten/pelien/turnauksien iloksi.

Sammatin Vapaaehtoinen Palokunta ry

Sammatin VPK nuoriso-osaston tarkoitus on opettaa nuorille erilaisia taitoja liittyen palokuntatoimintaan sekä yleisiä käytännöllisiä taitoja ja myös saamaan nuoret kiinnostumaan palokuntatoiminnasta ja varsinkin vapaaehtoisen palokunnan toiminnasta. Nuoriso-osastoille järjestetään vuosittain leirejä. Leirit ovat maksullisia mutta palokunnan nuoriso-osasto maksaa leiriosallistumiset koska VPK-Nuoriso-osasto harrastus on nuorille ilmainen. Meillä on tavallaan positiivinen ongelma, meillä on niin paljon nuoria osallistumassa leireihin ja toimintaan, että rahat ei riitä kaikkiin leireihin osallistumiseen ja varsinkin nyt kesäleirille olisi ennakkotietojen mukaan niin paljon nuoria tulossa mukaan, että joudutaan valikoimaan ketä pääsee leirille, jos ei saadaan tapahtumaan lisärahoitusta. Eli leirikustannuksiin olisi mahdollinen tuki menossa niin, että kaikki halukkaat pääsisi leirille mukaan!

Teatteri Aploodi / Lohjan Art & Music ry

Teatteri Aploodi / Lohjan Art & Music ry edistää teatteri- ja taideharrastusta, ylläpitää teatteritoimintaa ja teatteritaiteen perusopetusta. Taiteen perusopetus on ensisijaisesti lapsille ja nuorille tarkoitettua tasolta toiselle etenevää opetusta. Taiteen perusopetuksen tavoitteena on luoda kestävää hyvinvointia aidossa kohtaamisessa ja välittävässä ja kunnioittavassa vuorovaikutuksessa. Lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukeminen draaman ja teatterin keinoin. Draama tutkitusti edistää lasten ja nuorten tunteiden tunnistamista, osallisuutta, sosiaalisuutta ja itseilmaisua. Kannustajat-ohjelman kautta mahdollistuisi pienempien ryhmäkokojen ylläpitäminen sekä tuen lasten ja nuorten teatteriesitysten valmistamiselle.

Tyynelä Gallery (KühlTuli Productions ry)

Tyynelä Gallery osallistaa lohjalaisia nuoria yhteisötaideprojektiin Toiveiden pyykkinaru osana Lohja700 juhlavuotta. Teemme aktiivista yhteistyötä mm. Lohjan nuorisotyön ja koulujen kanssa nuorten hyvinvoinnin ja kulttuurikasvatuksen edistämiseksi. Osana projektia nuorille järjestetään maksuttomia taidetyöpajoja kevään 2023 mittaan kouluissa ja harrastustoiminnassa. Työpajoissa jokainen projektiin osallistuva nuori saa tehdä oman Toiveiden paidan. Lopuksi paidat yhdistetään isoksi taideteokseksi, joka sijoitetaan Tyynelä Galleryn lähipellolle Lohjan Koisjärvelle kesällä 2023. Tavoitteena on saada yhteisötaideprojektiin mukaan yli 700 nuorta. Lisäksi Tyynelä Gallery haluaa tukea nuorten työllistymistä tarjoamalla kesätöitä lohjalaisille nuorille mm. KOSKETUS taidenäyttelyn näyttelyvalvojina, julisteiden jakajina ja somelähettiläinä. Nuorten Yhteisötaideprojektiin haluaan osallistaa mahdollisimman laajasti lohjalaisia nuoria eri nuorisotyön, koulujen ja muun harrastustoiminnan yksiköissä. Mukaan yhteistyöhön kutsutaan mm. Lohjan Nuorisotyö, Nuorisotyöpaja Tuuma, Lohjan suomen- ja ruotsinkieliset ylä- ja yhtenäiskoulut, Lohjan lukiot, Kulttuuripaja Hiisi, Lohjanseudun kuvataidekoulu, Luksia ja Kanneljärven Opisto. Nuori saa osallistua yhteisötaideprojektiin myös itsenäisesti ilman osallistumista workshopiin. Toiveiden pyykkinaru ja Tyynelä Galleryn (KühlTuli Productions ry) KOSKETUS taidenäyttely kuuluvat osana Lohja700-juhlavuoden ohjelmaan ja niille on myönnetty Lohja700-logon käyttöoikeus. Yhteisötaideprojektille ovat myöntäneet avustusta mm. Lohjan kaupunki (Lohja700 erillisavustus). Lisätietoa projektista löytyy somesta: Instagram: @kuhltuli Facebook: @Kühl Tuli. Tuki mahdollistaa Tyynelä Gallerylle nuorten tavoittamisen ja osallistamisen yhteisötaideprojektiin Lohjalla entistä laajemmin. Tukisummalla katetaan projektin kuluja mm. hankitaan projektiin tarvittavia materiaaleja. Lisäksi iso osa tukisummasta käytetään nuorten palkkaamiseen Tyynelä Galleryn KOSKETUS taidenäyttelyn näyttelyvalvojiksi, julisteiden jakajiksi ja somelähettiläiksi.

Voimisteluklubi Lohja ry

Voimisteluklubi Lohja on v. 2008 perustettu urheiluseura. Seurassa voi harrastaa telinevoimistelua, trampoliinivoimistelua, akrobatiavoimistelua sekä FreeGymiä. Meiltä löytyy ryhmiä lapsille, nuorille ja aikuisille, harrastevoimistelusta kilpavoimisteluun. Seuran arvoja on liikunnan ilo, toisten arvostaminen, yhdessä tekeminen, laadukas ja turvallinen toiminta. Voimisteluklubi Lohjalla on Olympiakomitean myöntämä Lasten ja nuorten Tähtiseura- sertifikaatti. Tukisumman käyttäisimme telinehankintoihin kuten esim. AirTrack ilmavolttiradan hankintaan sekä voimisteluliiton koulutuslisenssin voimassaolon rahoittamiseen. Voimisteluliiton koulutuslisenssillä koulutamme meidän ohjaajat aina voimisteluliiton voimisteluohjaajan I- tason asti. Koulutukseen kuuluu Startti-koulutus, Voimistelukoulu, fyysinen valmennus sekä lajitaito 1- taso.

Salo

 

Ascella ry

kuvaus tuen käyttökohde lisätietoja
Paikallinen jousiammuntaseura. Tukee nuoria ja aikuisia uusia ja vanhoja ampujia menestykseen tai ihan vaan harrastukseen. Tämä yksilölaji sopii lähes kaiken ikäisille ja nuorille jotka eivät halua olla joukkueissa tai sitoutua kilpailutoimintaan. Jousiammuntaa voi harrastaa silloin kun oma aikataulu antaa aikaa. Tukisumma käytetään nuorten harjoitus ja kokeilujousien uusimiseen. Vetämämme ensinuolet kerho kaipaa kipeästi jousia jotka ovat ehjiä. www.ascella.fi

Kirakan kesäteatteriyhdistys ry

Kirakan kesäteatteri on toiminut 35 vuotta Perniön Ylönkylässä. Kirakka on toteuttanut yli 30 kesäteatterihanketta, joista kolme viimeisintä sekä tulevan kesän näytelmä on lastenteatteria, johon kesäteatteri on haluaa antaa parastaan tarjotakseen elämyksellisen harrastusmahdollisuuden paikallisnuorille ja -lapsille. Kirakka haluaa panostaa iloisen ja eläväisen lastenteatterikokemuksen tarjoamiseen ja olla osa salolaista lastenkulttuuria. Laadukkaan lastenteatterin tekemiseen: nuorten muusikoiden palkkioihin, äänentoistolaitteistoon ja mikrofoneihin sekä nuoren teknikon palkkioon. Lisäksi ajatuksena on mahdollistaa kulttuurikokemus paikkakunnalla asuville maahanmuuttajanuorille ja lapsille tarjoamalla heille tuen avulla ilmaisia lippuja.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Perttelin yhdistys ry

Mll Pertteli järjestää Perttelin alueella erilaista toimintaa lapsille ja nuorille ja lapsiperheille.
Tukisumman käyttäisimme kevään tapahtumiin. Suunnitteilla on alle kouluikäisille lapsille discoa, nuokkarin teemailta, pääsiäiseksi munien metsästystä lapsille ja ystävänpäiväluistelua. Myös yhteistyötä askartelun merkissä seurakunnan kanssa. Tukisumma siis käytettäisiin Perttelin lasten ja nuorten hyväksi 🙂 pertteli.mll.fi/toiminta/

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Suomusjärven paikallisyhdistys ry

Järjestämme alueen lapsille, nuorille ja perheille harrastoimintaa sekä erilaisia retkiä ja tapahtumia. Toimintamme on ilmaista/edullista, mikä mahdollistaa mahdollisimman monen osallistumisen. Lasten harrastustoiminta, teatteriretki, pihapelitapahtumat, pyöräilykypärät kouluun siirtyville, lasten kuutamopatikka jne.

Onnenperän Ratsastajat ry

Onnenperän Ratsastajat on Suomen Ratsastajainliiton alainen yhdistys, jonka tarkoituksena on tukea lasten ja nuorten hyvinvointia ratsastuksen avulla. Yhdistys järjestää erilaisia tapahtumia ja luentoja hevosen ja ratsastajan fyysiseen ja psyykkiseen hyvinvointiin liittyen. Se kokoaa yhteen samanhenkiset, ratsastuksesta innostuneet lapset ja nuoret ja edistää näin yhteisöllisyyttä, yhteenkuuluvuutta, sosiaalisia taitoja, psyykkistä terveyttä ja fyysistä kuntoa. Yhdistyksen tapahtumien ja koulutusten kautta jäsenet voivat kasvattaa henkistä pääomaansa myös yhdistystoimintaan liittyen ja oppia sitä kautta keskeisiä asioita järjestössä toimimisesta. Tukisumma käytettäisiin konkreettisesti lasten ja nuorten hyväksi niin, että järjestettäisiin ”Hyvinvointipäivä”, jossa olisi kolme eri osa-aluetta. Tuon päivän aikana olisi luento fyysisistä tekijöistä ja niiden parantamisesta ratsastusharrastusta tukemaan. Sitten olisi toinen luento / työpaja ihan psyykkisiin teemoihin liittyen, eli itsensä hyväksymiseen, itsekunnioitukseen, oman rohkeuden kasvattamiseen ja henkisen hyvinvoinnin kasvattamiseen liittyen. Ja kolmanneksi oli ajatus tuoda esille vielä luennon / tietoiskun muodossa terveellisen ravinnon merkityksestä nuoren elämässä ja millä tavalla se tukee mm. ratsastusharrastusta.

Perniön Urheilijat ry , yleisurheilu

Perniön Urheilijoiden yleisurheilujaosto järjestää lapsille ja nuorille monipuolista liikuntaa, yhdessäoloa ja kilpailutoimintaa. Talvikaudella toiminta keskittyy monipuoliseen ja laaja-alaiseen urheilukoulu toimintaan. Kesäkaudella järjestämme kilpailutoimintaa sekä yleisurheilun lajiharjoittelua. Tukisumman avulla palkittaisiin lajiohjaajia Kesällä kentille -ryhmään. Kesällä kentillä -ryhmässä kehitettäisiin yleisurheilun henkilökohtaisia lajitaitoja laaja-alaisesti, jotta kaikilla yleisurheilusta kiinnostuneilla olisi mahdollisuus päästä kokemaan lajin saloja. www.peu.fi/yleisurheilu

Perttelin Piketit ry

Perttelin Piketit ry on vuonna 1989 perustettu partiolippukunta. Kololla, eli kokoontumispaikallamme, kokoontuu viikoittain useita eri ryhmiä ekaluokkalaisista aikuisiin. Toimintamme perustuu täysin vapaaehtoisuuteen. Viikoittain vapaaehtoisemme järjestävät toimintaa lapsille ja nuorille opettaen samalla uusia taitoja turvallisessa ja kannustavassa ilmapiirissä. Partiossa pääsee oppimaan sellaisia taitoja, joista on hyötyä elämässä nyt ja myöhemmin. Kaikki ovat tervetulleita mukaan toimintaamme ja kaikille löytyy varmasti kavereita tiiviistä yhteisöstämme. Piketit mahdollistavat monelle lapselle, nuorelle ja aikuiselle tärkeän, kivan ja hyödyllisen harrastuksen.
Piketit käyttäisivät tukisumman kesällä 2023 järjestettävään koko lippukunnan yhteiseen kesäleiriin. Isot yhteiset tapahtumat ovat tärkeitä, sillä ne lisäävät yhteishenkeä sekä antavat lapsille ja nuorille hienoja ja ikimuistoisia kokemuksia. Tuen avulla voisimme panostaa entistä enemmän myös muihin retkiin ja tapahtumiin. Kolollamme kokoontuu viikoittain noin 100 henkilöä harrastamaan partiota, joten myös toimitilojemme ja välineistön päivittämiseen tukisumma olisi apuna. www.perttelinpiketit.com
Facebook
Instagram

Poikki Taideyhdistys ry

Poikki Taideyhdistys ry ja Salo Circus järjestää monipuolista esittävän taiteen toimintaa Salon seudulla. Järjestämämme Salo Circus ohjelma on suunnattu erityisesti lapsiperheille ja nuorille. Tapahtumien pääsymaksuttomat esitykset ja työpajat innostavat taitoliikuntaharrastuksien ja sirkustaiteen pariin. SSO:n tuki kohdennetaan lapsille ja nuorille avoimien sirkusakrobatia- ja jongleeraustyöpajojen järjestämiseen. Tuki käytetään sirkus- ja voimisteluvälineiden hankkimiseen ja ohjaajien palkkaukseen. Salo Circus Festivalin lisäksi opetusta on Salon kyläyhdistysten perinteikkäissä Kesä yhdessä -kylätapahtumissa. Ammattilaisohjaajien opastuksella on mahdollista kokeilla airtrack-ilmavolttirataa ja erilaisia jongleerausvälineitä sekä oppia akrobatiatemppuja. salocircus.com

Pyhän Laurin Ritarit PLR ry

Pyhän Laurin Ritarit PLR ry:n tarkoituksena on tukea lasten ja nuorten kasvua heidän yksilölliset ominaispiirteensä huomioiden. Pyrkimyksenä on edistää yksilön omaa aktiivisuutta, vastuuntuntoisuutta ja kunnioitusta toisiin ihmisiin, yhteiskuntaan ja ympäristöön sekä auttaa ihmisiä oppimaan taitoja, tietoja, asenteita ja arvoja, jotka auttavat elämään kokonaista ja täysipainoista elämää. Tarkoituksensa toteuttamiseksi lippukunta järjestää 7-22-vuotiaille lapsille ja nuorille partiotoimintaa, johon kuuluu kursseja, leirejä, retkiä, kokouksia ja johtajakoulutusta. Partio-ohjelma toteutetaan ikäkausittain aikuisten ja vertaisjohtajien ohjaamana. Lippukunta on kaikille avoin, puoluepoliittisesti sitoutumaton ja voittoa tavoittelematon. Lippukunnallamme on käynnissä 45 toimintavuosi. Juhlavuoden kunniaksi tulemme järjestämään joitakin juhlavuoteen liittyviä tapahtumia ja kesällä järjestetään koko lippukunnan yhteinen juhlaleiri. Näihin tapahtumiin käyttäisimme tukisumman. Instagram
Facebook

Salon Leirisiskojen ja Leiriveikkojen tuki ry

Partion tavoitteena on kasvattaa persoonallisuudeltaan ja elämäntavoiltaan tasapainoisia, vastuuntuntoisia, aktiivisia sekä itsenäisesti ajattelevia paikallisen, kansallisen ja kansainvälisen yhteisön jäseniä. Partion tavoitteet ja päämäärät pyritään saavuttamaan monipuolisen tekemisen kautta. Kaiken ytimessä on yhdessä tekeminen ja oppiminen. Partiotoiminnan ydin on partio-ohjelma, joka perustuu partion arvoihin ja ihanteisiin. Salon keskustan alueella Partio toimintaa pyörittävät Leirisiskot ja Salon Leiriveikot. Kaikenikäiset partiolaiset opettelevat luonnon suojelua ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaista elämää. Partiossa saa myös eväitä ja vaikuttamisen keinoja toimiin ilmastonmuutosta vastaan. Kestävän kehityksen tavoitteiden mukaisesti eläminen ja niiden puolesta puhuminen ja vaikuttaminen ovat kiinteä osa partiolaisen arvopohjaa. Yksi partioihanteista onkin ”rakastaa luontoa ja suojella ympäristöä”. Partiotoiminnassa tämä näkyy esimerkiksi luonnossa liikkumisen ja kierrätyksen harjoitteluna.
Tukisumma tultaisiin käyttämään Heinäkuun lopussa järjestettävän kesäleirin kuluihin. Leirille on tulossa noin sata Partiolaista viikon ajaksi.
IG: leirisiskot
IG: leiriveikot

Salon Omaishoitajat ry

Salon omaishoitajat ry neuvoo ja tukee Salolaisia ja Somerolaisia omaishoitajia. Lisäksi järjestämme tukivaroilla virkistystä ja vertaistukea erilaisissa tilanteissa oleville omaishoitoperheille. Toimintamme painopistettä on aktiivisesti pyritty muuttamaan siten, että toiminnassa huomioidaan eri ikäiset omaishoitotilanteessa olevat henkilöt ja heidän perheensä/läheisensä. Tästä syystä esim lapsiperheiden toimintaa on lisätty koko ajan. Tsemppaajat tuella tahtoisimme järjestää erityislapsiperheille virkistystoimintaa. Vertaisten merkitys omaishoitoperheille on suuri ja kynnys osallistua on matalampi, kun toiminta on suunnattu vain erityislapsiperheille. Haluamme osaltamme olla mahdollistamassa erityislapsiperheille kokemuksia helpottamalla järjestelytaakkaa.
Tuki käytettäisiin erityislapsiperheille suunnattuun kylpyläpäivään
www.salonomaishoitajat.fi
Facebook
Instagram: omaisoiva_salo

Salon seudun tähtitieteellinen yhdistys UrSalo ry

UrSalo ry on järjestänyt jo 20 vuoden aikana kaikille ilmaisia tähtinäytäntöjä Halikon vesitornin isolla ylätasanteella ja siellä olevassa observatoriossa. Ne jatkuvat läpi talven joka toinen sunnuntai sään salliessa. Tornilla vierailee vuosittain noin 200-300 kävijää. Käytössämme on suuri ja pieni kaukoputki ja valovoimainen tähtikiikari. Kaukoputken kuvaa voidaan esittää ulkoseinän TV-monitorilta, jolla esitellään myös kuvasarjoja tähtivalokuvistamme suurelle kävijäjoukolle. Suurin kävijäryhmä on nuoret lapsiperheet ja kouluikäiset nuoret. Näytäntöjä järjestetään myös sopimuksesta päiväkoti-, koululais-, kansalaisjärjestö-, harrastusyhdistys- ja vastaaville ryhmille. Tähtitaivaan havainnointi yhdistyksemme vapaaehtoisten opastajien avustuksella tukee nuorten kiinnostusta luonnontieteellisiä ilmiöitä kohtaan. Tällaisia yhdistyksiä on talousalueellamme todella harvassa. Kauttamme nuorille avautuu yksi väylä suuntautua luonnontieteen ja tekniikan aloille, joilla on merkitystä maamme talouden kehittämisellekin. Asiantuntijoitamme käy myös sopimuksesta päiväkodeissa ja kouluissa kertomassa tähtitieteestä ja avaruustutkimuksesta. UrSalo ry on yksi aktiivisimmista tähtiharrastusyhdistyksistä maassamme. Kaikille avoimiin kuukausikokouksiin joka kuukauden ensimmäisenä torstaina syyskuusta toukokuuhun pääkirjaston Laurinsalissa pääsee seuraamaan tähtiharrastukseen ja tähtitieteen eri osa-alueisiin liittyviä esityksiä. Tulevana kesänä osallistumme Turun Ursa ry:n kanssa tähtiharrastajien valtakunnallisen kesätapahtuman järjestämiseen Houtskarissa. Joitakin vuosia sitten olimme vastaavan tapahtuman pääjärjestäjänä Naarilan seurakuntakeskuksessa. Yhdessä Turun Ursan kanssa olemme kunnostaneet Paimion Kevolan observatoriota nykyaikaiseksi hyvin varustetuksi observatorioksi EU-projektin ja mittavan talkootyön avulla, ja tämä työ jatkuu edelleen. Tähtinäytännöt tuottavat lapsille ja nuorille tiedollisia virikkeitä ja elämyksiä, jotka voivat kannustaa heitä luonnon tarkkailuun ja suuntautumaan luonnontieteellisille ja teknisille aloille myöhemmin elämässä.
Nyt hakemallamme Kannustajat-kampanjan avustuksella hankkisimme herkemmän seurantakameran sekä edistämään näytännön valmistelua että varmistamaan valotusten onnistumisen. Näin voimme viedä aloitetun näytännön loppuun minkään laiteteknisen vian estämättä. Onnistuneella ensikäynnillä tähtitornille on tärkeä merkitys erityisesti pienille lapsille, nuorille sekä heidän vanhemmilleen. Teleskoopin okulaariin katsominen on useille kävijöille vaikeaa verrattuna todenmukaisten teleskooppikuvien katseluun TV-monitorilta. Kävijöiden viihtyvyys näytännöissä paranee, kun katseluvuoron jonottaminen teleskoopille jää pois. Tällä on merkitystä varsinkin lapsiperheille, joille näytännön venyminen jonotuksen vuoksi pidemmälle iltaan ei aina sovi.

Salon Teatteri ry

Salon Teatteri on monipuolista ohjelmistoa tarjoava ammattijohtoinen harrastajateatteri. Teatterimme tarkoitus on tehdä rohkeaa teatteritaidetta, tarjota elämyksiä ihmisten arjessa sekä edistää teatteritaiteen saavutettavuutta. Tarjoamme ohjelmistovalinnoillamme näyttämötaidetta mahdollisimman laajalle ja monimuotoiselle yleisölle. Tukisumma käytettäisiin kokonaisuudessaan Salon Teatterin lasten ja nuorten koulutustoimintaan. Salon Teatterilla on pitkät perinteet lasten ja nuorten teatteritoiminnan järjestämisessä ja produktioissa mukana on enenevissä määrin lapsia ja nuoria. Salon Teatterilla onkin tärkeä rooli alueen taidekasvattajana ja toimintamme painopisteenä on tukea osallistujia taiteen omaehtoiseen tekemiseen ja antaa valmiudet hakeutua teatterituotantoihin ja jatkokoulutukseen. Koulutuksessa, johon tukisumma käytettäisiin on tärkeää osallistumisen ilo sekä tunne oppimisesta ja onnistumisesta. Teatteri on turvallinen paikka kokeilla omia rajojaan sekä löytää omia vahvuuksia kannustavassa ilmapiirissä. Koulutus tukee taiteen omaehtoista tekemistä sekä henkilökohtaista tulkintaa. Koulutus kannustaa rakentavaan toimintaan yksilönä sekä vuorovaikutuksessa tasavertaisena ryhmän jäsenenä.

Salon Uimarit ry

Seuran kurssitoiminta, johon resursoidaan niin seuran ajallisia kuin rahallisia resursseja painotetusti. Painotuksen tavoitteena on vahvistaa seuran kurssitoimintaa niin laadullisesti kuin määrällisesti, muun muassa jäsenmäärän kasvulla ja päivittäisen toiminnan laadun parantumisella. Haluamme kouluttaa nuoria apuohjaajia, mahdollistaa nuorille apuohjaajille muutamia viikkotunteja, niin että heidän kokemus ohjauksesta karttuu ja he saavat ensi kokemukset työnteosta. Tarvitsemme sisäistä sekä ulkopuolista koulutusta ja tietenkin sen, että voimme tarjota heille satunnaisia työtunteja viikossa vetää ryhmiä. Tämä olisi ensimmäinen hieno asia minkä tekisimme tuella. Sen lisäksi kaikki kurssien ylimääräinen aktiviteetti ja tapahtumat olisivat mahdolliset ja voisimme täydentää välinevarastoamme ja saada tunneista monipuolisempia.

Salon Viesti ry/lentopallojaosto

Salon Viesti on perinteinen lentopallojunioreiden kasvattajaseura. Seura panostaa paljon yhteisöllisyyteen ja laadukkaaseen juniorityöhön, kaiken ikäisille lapsille ja nuorille, tytöille ja pojille. Salon Viesti tekee yhteistyötä eri lajien kanssa sekä Salon kaupungin kanssa mm. koululaisten liikuttamisessa ja lajiin tutustuttamisessa. Tavoitteenamme on mahdollistaa harrastaminen mahdollisimman monipuolisesti. Aloittelijoille olemme perustaneet pallokouluja, jotta integroituminen joukkueeseen olisi helpompaa kun alkeet on hallussa. Viime kesänä aloitimme uutena lajina Salon Viestissä beach volleyn. Beach volleyn harjoitusryhmien perustamiseen. Matalan kynnyksen harrastamista eri ikäisille pelaajille. Beach volley on mukava yhteisöllinen ulkolaji, jota on mahdollista pelata neljänkin osallistujan kanssa. Meillä on seurassamme beach volley valmentajia ja tavoitteena on aloittaa viikkoharjoituksia kesällä eri ikäisten ryhmille. Ideaali tilanne olisi saada ryhmät alakouluikäisille, yläkouluikäisille ja aikuisille. Viikkoharjoitukset on tarjoitettu kaikille kiinnostuneille, ei tarvitse harrastaa lentopalloa osallistuakseen. Toiminnalla vähennämme myös dropoutia kun sitoutamme harjoituksiin nuoria, jotka kesällä eivät välttämättä harrasta urheilua. Beach volleyta on helppoa harrastaa rannallakin ja fyysisesti rankkakin laji on mukavaa tekemistä yhdessä ystävien kanssa ulkona.

Tanssiurheiluseura Swivel ry

Tanssiurheiluseura Swivelin toiminnan tavoitteena on tarjota tanssiharrastus kaikenikäisille. Tarjonnastamme löytyy niin hiphopia, tenavatanssia kuin myös paritanssia sekä lapsille että aikuisille. Tanssia voi siis harrastaa yksin tai parin kanssa. Seuramme tarjoaa myös valmennusta vakio-ja latinalaistansseissa kilpaileville pareille. Seurassamme on tärkeää hyvän yhteishengen ja turvallisen ilmapiirin luominen. Jokainen on tervetullut tanssin pariin sellaisena kuin on. Tanssija saa itse päättää, haluaako tanssia vain omaksi huvikseen vai tavoitella hyviä tuloksia kilpailuissa. Tärkeintä on, että jokaista tanssijaa kannustetaan saavuttamaan omat tavoitteensa tanssin parissa, oli kyse sitten kilpailemisesta tai sitten vain kunnon kohottamisesta!
Tukisumman avulla järjestäisimme maksuttomia tanssillisia liikuntaleirejä lapsille ja nuorille kesän aikana. Rahasumman turvin voimme palkata leireille päteviä ohjaajia sekä tehdä mahdollisesti tehdä välinehankintoja, esimerkiksi jumppamattoja sekä jumppakuminauhoja. Olisi myös hyvä, jos voisimme tarjota leirin osallistujille välipalat, jotka seuramme kustantaa. Monet lapset eivät voi osallistua kesän leireille korkeiden hintojen takia, joten tanssilliset leirimme olisivat hieno mahdollisuus myös vähävaraisempien perheiden lapsille päästä kokemaan leiritunnelmaa sekä sen yhteisöllisyys.

Muut SSO:n alueen kunnat (Karkkila, Kemiönsaari, Koski Tl, Marttila, Somero ja Vihti)

 

Dragsfjärds Brandmannaförening rf (Kemiönsaari)

kuvaus tuen käyttökohde lisätietoja
Vår verksamhet i Dragsfjärds Halvordinare Brandkårs ungdomsavdelning går ut på att ge ungdomar i olika åldrar möjlighet till en hobby där de lär sig kunskap som de kan dra nytta av i framtiden. Vi lär ut om både sekärhet i hemmet och hur vi agerar vid en olyckshändelse. Ungdomarna som nu finns med i vår ungdomsavdelning visar stort intresse för den här verksamheten där de både deltar i övningar vi har och evenemang som ordnas. Brandkåren som hobby är ett ställe där alla ungdomar accepteras och får vara sig själva. Under våra övningar rör vi mycket på oss där det främjer de ungas hälsa. Under en längre tid som en ungdom har varit med kan man se att det har utvecklats ett nytt ansvars tänkande hos ungdomen. Det är mycket som skall hållas i ordning och ungdomar lär sig att hålla reda och ta ansvar tilika de kan ha roligt. Vi har en övning per vecka där vi varierar mellan teori och praktik, i den här verksamheten finns det många evenemang som ordnas och tilfällen där brandkårs ungdomar kan slås samman och bekanta sej men undomar från andra ställen. Det finns både tävlings möjligheter där man visar upp sin kunskap och läger där man kan lära sig ennu mer. Det vi i vår ungdomsavdelning skulle använda pengarna till är att ge våra ungdomar en möjliget att delta i läger i sommar. Under läger får ungdomarna möjlighet att gå olika kurser och sammarbeta med andra ungdomar. Med lite extra pengar skulle vi ha möjlighet att inverka på våra ungdomars utrustning och välbefinnande med både lägerutrustning och möjlighet att kunna delta i läger och andra evenemang med hjälp av att brankåren kan stå för en del av summan som det kostar att delta. www.abolandsbrandkarer.fi/
Facebook

Gymnastik- och Idrottsföreningen Jäntevä ry (Kemiönsaari)

Urheiluseura Jäntevä on ja pyrkii olemaan myös jatkossa aktiivinen osa Kemiönsaaren nuorison ja aikuisten elämää saarella. Yritämme tuoda iloa ja matalan kynnyksen urheilua perheitten arkeen. Lövö Siltajuoksun kymmenenvuotisjuhlan kunniaksi järjestämme perheille erikoistapahtuman Juhlakävelyn. Kävely on noin 5 km pitkä ja sijoittuu luonnonkauniiseen maisemaan Kasnäsissa. Kävelyyn osallistutaan perheenä ja lastenvaunut sekä tasapainopyörät ovat sallittuja perheen pienimmille.Järjestämme juomista ja naposteltava osallistujille, jokainen saa myös diplomin.
Toivomme että saavutamme yhteyden perheille tapahtuman kautta ja saamme heitä osallistumaan Jäntevän muuhun toimintaan esim lapsi jumppaan, hiihtoon, frisbeegolfiin ja jalkapalloon.
Lövö Siltajuoksun kymmenenvuotisjuhlan kunniaksi järjestämme perheille erikoistapahtuman Juhlakävelyn. Kävely on noin 5 km pitkä ja sijoittuu luonnonkauniiseen maisemaan Kasnäsissa. Kävelyyn osallistutaan perheenä ja lastenvaunut sekä tasapainopyörät ovat sallittuja perheen pienimmille.Järjestämme juomista ja naposteltava osallistujille, jokainen saa myös diplomin.
Toivomme että saavutamme yhteyden perheille tapahtuman kautta ja saamme heitä osallistumaan Jäntevän muuhun toimintaan esim lapsi jumppaan, hiihtoon, frisbeegolfiin ja jalkapalloon. https://siltajuoksu.fi/

Haimoon Kisa ry (Vihti)

Toimintaamme kuuluu kylän lasten ja nuorten liikunnan mahdollistaminen erilaisin keinoin - ladut, jäät, liikuntasalivuorot jne. Tavoite on saada koko kylän nuoriso (noin 150 hlö) liikkumaan ja harrastamaan sekä saattaa heidät terveellisten elintapojen ääreen.
Olemme järjestäneet kyselyn mitä lapset ja nuoret haluavat. Tukisumma menisi suoraan toiveiden mukaisesti liikkumisen iloon, retkeilyyn ja urheiluun. Pyrimme tätä kautta myös yhteisöllisyyteen, koskettavin pienen lapsen palaute oli "haluaisin ystäviä 5" Olemme myös perustamassa nuorisojaostoa joka alkaa vaikuttamaan sosiaalisen median eri kanavilla kannustaen kaikkia mukaan liikkuvaan elämäntapaan. Seuraava askeleemme on esitellä nuorille vapaalaskua sekä maastopyöräilyä.

Härkätien 4H-yhdistys ry (Marttila)

Härkätien 4H-yhdistys on lasten ja nuorten vapaa-ajantoimintaa järjestävä taho, joka toimii Aurassa, Koskella, Liedon Tarvasjoella, Marttilassa ja Pöytyällä.4H-kerhotyö on se mistä järjestömme parhaiten tunnetaan. Kerhoryhmiä onkin tällä hetkellä 20. 4H-yhdistys työllistää vuosittain 50 nuorta järjestön työtehtäviin mm. kerhonohjaustehtäviin ja kesäleiritoimintaan sekä työnvälityspalvelu Helpin kautta tilauksien mukaan työpalvelutehtäviin mm. pihatöihin, siivousavuksi tai lemmikkejä hoitamaan. 4H järjestää koulutusta ja neuvontaa työtehtävien hoitamiseksi sekä nuorten omille projekteille mm. 4H-yrittäjyyteen. 4H-yrittäjänuoria onkin alueellamme tällä hetkellä 31. 4H-yhdistyksen toimintaa ohjaavat järjestön yhteinen päämäärä, toiminta-ajatus, arvot ja toimintaperiaatteet. 4H-yhdistyksen tarkoituksena on nuorisotyön avulla 1. voimistaa nuorten omatoimisuutta, yritteliäisyyttä ja käytännön taitojen hallintaa; 2. tukea nuorten terveitä elämäntapoja, kestävän kehityksen kunnioittamista sekä kansainvälistymistä; 3. edistää nuorten elämänhallintaa ja ehkäistä heidän syrjäytymistään; 4. edistää nuorten ja heidän perheidensä hyvinvointia.
Marttilalaisten 13–17 -vuotiaiden nuorten 4H-yrityskoulutuksiin ja yritysneuvontaan sekä työpalvelutoiminnassa mukana olevien nuorten ja ohjaajanuorten koulutuksiin nuorten osaamisen vahvistamiseksi ja työllistymisen edistämiseksi.
www.harkatie.4h.fi
Facebook

Jokikunnan Urheilijat ry (Vihti)

Jokikunnan Urheilijat ry:n päätavoitteena on järjestää ja ylläpitää aktiivista liikunta-, kuntoilu- ja urheilutoimintaa omalla kylällä sekä innostaa kaikenikäisiä terveellisten harrastusten pariin. Jokikunnan Urheilijat järjestäisi tuella Jokikunnalle ilmaisen liikuntatapahtuman lapsille. Tapahtuma on kaikille avoin hyvän mielen tapahtuma. Facebook

Karkkilan kuvataidekoulun kannatusyhdistys ry (Karkkila)

Tarjoamme kuvataiteen perusopetusta ja mainion, inspiroivan harrastuksen. Meillä on mahdollisuus suorittaa yleisen oppimäärän mukaiset kuvataiteen perusopinnot (7-16-vuotiaat) ja 4-6-vuotiaat pääsevät mukaan varhaisopetusryhmään. Haluamme osaltamme tarjota kulttuurin lähipalveluita ja lisätä näin paikallista hyvinvointia.
Kannustajat-tuki käytettäisiin lähiseudun lasten ja nuorten Avoimet ovet-päivän järjestämiseen, jotta he pääsisivät veloituksetta kokeilemaan kuvataideharrastusta opettajiemme ohjaamissa non-stop-työpajoissa. Tukisummalla katettaisiin tapahtuman materiaalikulut ja opettajien palkkakuluja.
karkkilankuvataidekoulu.fi
Facebook: kuvis.karkkila
Instagram: karkkilankuvataidekoulu

Kimito ungdomsförening r.f. / juniorfolkdansare (Kemiönsaari)

Kimito ungdomsförenings juniorfolkdansare är en aktiv dansgrupp på Kimitoön som utövar Finlandssvensk folkdans. I gruppen dansar barn från åldern 6-17. Förutom dansövningarna varje vecka, brukar gruppen även uppträda på olika fester och tillställningar med olika traditionella folkdanser och sånglekar. Gruppen uppträder även på åldringshem eller andra boenden då det önskas. Gemensamt för gruppen är glädjen till folkdans och folkmusik.
Kimito ungdomsförenings juniorfolkdansare on aktiivinen tanssiryhmä Kemiönsaarella joka harjoittelee suomenruotsalaista kansantanssiperinnettä. Ryhmässä tanssii 6-17 vuotiaita lapsia. Viikkottasien harjoituksien lisäksi, ryhmä esiintyy erillaisissa juhlissa ja tapahtumissa kansantansseilla ja laululeikeillä. Ryhmä esiintyy myös pyynnöstä vanhainkodeissa ja muissa asuntoloissa. Yhteistä ryhmässä on ilo kansantanssiin ja kansanmusikkiin.
Bidraget som gruppen skulle få, skulle användas till att delta i en nordisk folkdansstämma i Göteborg. Att delta i denna stämma ger barnen möjlighet att dansa och sjunga tillsammans med andra likasinnade. Jos ryhmä saisi tuen sitä käytettäisiin osallistumiseen pohjoismaiseen kansantanssitapahtumaan Göteborgissa. Osallistuminen tähän antaa lapsille mahdollisuuden tanssia ja laulaa yhdessä muiden nuorien kanssa. Facebook
kimitouf.auf.webbhuset.fi

Liikuntaseura Vihti-Gym ry (Vihti)

Seura haluaa tarjota laadukasta liikuntaharrastusta kaiken ikäisille harrastajille. Lisäksi seurassa voi kilpailla kolmessa lajissa. Välinehankintoihin - lasten harrasteryhmiin voimisteluvälineitä (naruja, palloja, vanteita) ja turvamatto erityisesti cheerleadingin harrastajille ja kilpailijoille. www.vihti-gym.fi

Luoteis-Uusimaan tanssiyhdistys Vinha ry (Karkkila)

Tanssiopisto Vinha tarjoaa laadukasta ja ammattitaitoista tanssinopetusta lapsille, nuorille ja aikuisille. Opetuspaikat sijaitsevat Karkkilassa, Lohjalla, Vihdissä Nummelassa ja kirkonkylällä. Opetuksemme kuuluu tanssin taiteen perusopetuksen piiriin. Aina on oikea aika tanssia!
Mahdollisesta tukisummasta 1/3 on tarkoitus kohdentaa Vinhan vapaaoppilaspaikkoihin ja harrastustukeen, joita myönnetään oppilaille tarvittaessa ja erikseen anottaessa. Vapaaoppilaspaikkahakemusten määrä on kasvanut merkittävästi kuluvana lukuvuonna. Tukisummasta ⅔ kohdennetaan Vinhan koko toimialueen esitystoiminnasta tuleviin kustannuksiin mahdollistamaan esiintyville oppilaille mm. valot, musiikki, tanssimatot ja teatteritila, jossa esiintyä. Esiintyminen on osa Vinhan opetussuunnitelmaa ja haluamme mahdollistaa kaikille oppilaille esiintymismahdollisuuden vähintään kerran lukuvuodessa.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Vihdin paikallisyhdistys ry (Vihti)

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Vihdin paikallisyhdistys on aktiivinen toimija Vihdissä. Lapset, perheet ja nuoret ovat lähellä sydäntämme. Toiminnassamme keskeisessä roolissa on lasten ja nuorten yhdenvertaisuus. Pyrimmekin tarjoamaan lapsille ja nuorille tapahtumia ja harrastustoimintaa, johon kaikilla on mahdollisuus osallistua perheen taloudellisesta tilanteesta huolimatta. Toimimme vapaaehtoisvoimin ja kaikki ovat tervetulleita mukaan toimintaamme. Me olemme pienten puolella! MLL Vihdin toiminnan tarkoituksena on edistää lasten, nuorten ja lapsiperheiden perusturvallisuutta ja hyvinvointia. Tavoitteenamme on tarjota vertaistukea vanhemmille ja turvallista sekä kehittävää toimintaa lapsille mahdollisimman edullisesti vapaaehtoistoiminnan avulla. Haluamme vahvistaa lasten ja vanhempien yhdessäoloa sekä mahdollistaa eri sukupolvien välisiä kohtaamisia. Erityisesti nykytilanteessa on entistä tärkeämpää, että lapsille ja nuorille on tarjolla toimintaa, jota ei perheiden taloudelliset resurssit rajoita. Pyrimme järjestämään monipuolista kerhotoimintaa ja haluamme lisätä tarjontaa samalla huomioiden Vihdin eri alueet ja ikäryhmät. Kerhotoiminnassa meille tärkeää on, että lapsilla on yhtäläiset mahdollisuudet osallistua perheen tilanteesta riippumatta. Olemme tehneet yhteistyötä Vihdin yläkoulujen kanssa kiusaamisen vastaisen työn merkeissä ja haluamme jatkaa tätä tärkeää työtä. Vuonna 2023 MLL Vihti haluaa erityisesti kehittää toimintaa nuorten parissa. Haluamme järjestää vihtiläisille nuorille mielekästä toimintaa ja tapahtumia nuoria itseään kuunnellen.

Marttilan Murto ry (Marttila)

Marttilan Murto on vuonna 1906 perustettu urheiluseura, jonka pääurheilumuodot ovat frisbeegolf, hiihto, harrasteliikunta, jalkapallo ja yleisurheilu. Seurassa on noin 350 jäsentä, joista lapsia ja nuoria lähes kaksisataa. Seuran tarkoituksena on edistää liikuntaa ja urheilua sekä niihin liittyvää kansalaistoimintaa seuran toiminta-alueella siten, että kaikilla on mahdollisuus harrastaa ja osallistua kunto- ja terveysliikuntaan, kilpa- ja huippu-urheiluun tai näihin liittyvään yhdistystoimintaan edellytystensä ja tarpeidensa mukaisesti. Marttilan Murto on saanut opetus- ja kulttuuriministeriöltä seuratukea vuosina 2021 ja 2022. Tuen avulla seura on palkannut 50 % seuratyöntekijän, joka on keskittynyt Matalan kynnyksen liikuntatoiminnan suunnitteluun ja toteutukseen seurassamme. Seura on osallistunut omalla osuudellaan hankkeen rahoitukseen. Toiminta on keskittynyt erityisesti alakoulun kerhotoimintaan ja yläkoululaisille toteutetun lajikokeilun toteuttamiseen. Toiminnan avulla seuraan on saatu noin 80 lasta ja nuorta, jotka eivät ole aiemmin osallistuneet seuramme toimintaan. Toiminta on ollut osallistujille maksutonta ja toiminnassa ei ole ollut kilpailullisia tai valmennuksellisia tavoitteita. Tämä tuki loppuu siis tulevana kesänä. Tavoitteenamme on jatkaa tätä toimintaa yhteistyössä koulun kanssa. Yritämme "myydä" palvelumme koulun käyttöön ja saada sitä kautta varoja seuratyöntekijän palkkaamiseen. Tämä nyt anottava raha auttaisi kovasti seuraamme jatkamaan toimintaamme, joka on saanut Marttilan kunnassa hyvän vastaanoton. Seura ei yksin pysty jatkamaan toimintaa ja emme yksin pysty jatkamaan seuratyöntekijän palkkausta. Kaikki yhteistyötahot ja -toiminta ovat nyt tärkeitä. www.marttilanmurto.fi/
fb Marttilan Murto
instagram #marttilanmurto

Nummelan Judo ry (Vihti)

Toiminnan tarkoituksena on ”kehittää jäsentensä judo- ja itsepuolustustaitoa sekä toimia judon tunnetuksi tekemiseksi ja harrastuksen levittämiseksi”. Seura tarjoaa kaikille judosta kiinnostuneille mahdollisuuden harrastaa lajia joko monipuolisena kuntoliikuntana tai kilpaurheilumuotona.
Tuella järjestäisimme nuorille suunnatun kesäleirin kesäkuussa 2023, sekä kauden aloitusleiriin elo-/syyskuussa 2023. Lisäksi tukea kohdistettaisiin harjoitus välineisiin ja ohjaajien kuluihin.
www.nummelanjudo.fi

Nummelan Kisaajat ry. (Vihti)

Nummelankisaajat on lasten ja nuorten uintiseura. Toiminta on keskittynyt täysin Länsi-Uudenmaan nuorten toimintaan. Tavoitteena on tarjota mahdollisuudet monipuokiseen uinnin harrastamiseen alkaen alkeisuimakouluista ja mahdollistaen myös kansainvälisellä tasiolla kilpaisemisen. Painopiste on mielekkään uintaharrastamisen tarjoamisessa ja ylläpitämisessä mahdollisimman monelle alueen lapselle ja nuorelle.
Tuen avulla saamme tuotua uutta osaamista ja intoa uinnin harrastamiseen yhä useammalla Länsi-Uudenmaan lapselle ja nuorelle. Riippuen siitä milloin tuki tulee, niin rahat kohdentuvat joko nuorten uintiryhmien ohjaajien kouluttamiseen, jotta saamme varmistettua laadukkaan uintiopetuksen myös uusille uintiryhmille. Lisäksi tulemme hankkimaan varusteita, jotka hyödyntävät kaikkia junioriuimareita. kohdentuu joko nuorten uintiryhmien ohjaajien kouluttamiseen, jotta saamme varmistettua laadukkaan uintiopetuksen myös uusille uintiryhmille. Lisäksi tulemme hankkimaan varusteita, jotka hyödyntävät kaikkia junioriuimareita.
nummelankisaajat.fi

Someron Esa ry / uintijaosto (Somero)

Someron Esa on uimaseura, joka tuottaa laadukasta uimaopetusta kaiken ikäisille harrastajille. Seuramme tavoite on tuottaa laadukasta uimaopetusta aina alkeisuinnista kilpauintiin ja hengenpelastukseen asti. Uintijaoston toiminnan tarkoitus on taata lapsille ja nuorille laadukkaat puitteet uinnin harrastamiselle jokaisen harrastajan omien tarpeiden mukaan. Kykenemme järjestämään kaiken tasoisille harrastajille matalan kynnyksen mahdollisuuden osallistua seuran toimintaan ja sukeltamaan uinnin saloihin.
Tuen käyttäisimme lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemiseen esimerkiksi uusien opetusmateriaalien hankkimiseen. Lisäksi tuemme paikallisten ukrainalaisten harrastustoimintaa tarjoamalla heille edullisen mahdollisuuden harrastustoimintaan.
Instagram: some_uinti
Facebook: someronesauinti

Someron Pallo Lentopallo Ry (Somero)

Lentopalloseuramme tavoitteena on harjoittaa lentopallon kilpailu- ja harrastetoimintaa joka mahdollistaa pelaajien harrastamisen kaikissa nuorisoikäluokissa.
Seuran tavoitteenamme on myös taata nuorille, jotka tähtäävät kilpailullisesti huipulle korkealaatuiset harjoitus- ja peliolosuhteet niin että lahjakkaiden pelaajien kehitysedellytykset mahdollistavat omien tavoitteiden saavuttamisen.
Seurastamme on iso joukko, eli 76 henkilöä lähdössä junioreiden lentopallon suurtapahtumaan Power Cuppiin Imatralle. Tämä on suuri kustanne seuralle ja tuki ohjattaisiin kyseiseen matkaan, kuten seuran Power Cup paitoihin, joka jokaiselle Power Cuppiin lähtijälle tulisi. sopa.fi
Instagram: someronpallo
Facebook: Someron Pallo Lentopallo Ry

Someron Pallon juniorit ry (Somero)

Someron Pallon juniorit on juniori-ikäisten jääkiekkoilijoiden ja jääkiekosta kiinnostuneiden nuorten liikuntaseura. Someron Pallossa on mahdollistaa harrastaa jääkiekkoa sekä kilpatasolla sekä kevyemmin erilaisissa harrasteryhmissä. Tavoitteena on löytää kaikille kiinnostuneille mieluinen tapa harrastaa liikuntaa jääkiekon muodossa sekä tukea nuorten kasvua liikunnalliseen elämäntapaan.
Seuramme käyttäisi tuen tukemaan matalan kynnyksen harrastuksen aloittamista lapsille ja nuorille.

Someron Syke Ry (Somero)

Someron Syke ry on seura, joka tarjoaa 90 vuoden kokemuksella erilaisia aikuisten, nuorten ja lasten liikuntatunteja. Meillä on yli 400 jäsentä, n. 30 ohjaajaa 10-henkinen johtokunta. Liikutamme somerolaisia ja lähipaikkakuntalaisia vauvasta isovanhempiin! Aktiivisesti liikkumalla edistät terveyttä, hyvinvointia ja elämänlaatua. Arvomme ovat: Liikkumisen ilo: yhdessä hyvässä seurassa - #meollaansyke Monipuolisuus: jokaiselle sopivaa tarjontaa Tasapuolisuus: kannustamme ja innostamme kaikkia jumppaajia tasapuolisesti, taitotasosta riippumatta. Tarjoamme kaikille ohjaajille yhtäläiset mahdollisuudet kouluttautua.
Seurassamme koulutetaan innokkaasti nuoria ohjaajia ja tätä kautta tuotetaan laadukasta liikunnallista toimintaa. Tukisumma menisi nuorten ohjaajien ohjaaja- ja koulutuskulujen kattamiseen sekä uusien välineiden hankintaan.
www.someronsyke.fi Instagram ja Facebook @someronsyke

Tuorilan koulun vanhempainyhdistys ry (Karkkila)

Tuorilan koulun vanhempainyhdistys ry:n tarkoitus on kehittää ja ylläpitää koulun ja kodin välistä yhteistyötä. Yhdistys on tukena ja mukana koulun omien erilaisten tapahtumapäivien järjestelyissä sekä ostaa koululaisille lounaan jälkeen tarjottavat Xylitol pastillit. Vanhempainyhdistys kerää varoja, jotta se voi kustantaa keväisin retken kaikille koulun oppilaille.
Tukisumma käytetään koululaisten yhteiseen toimintaan esim. retkeen, joka ylläpitää ja edistää yhteisöllisyyttä, yhteistyötaitoja ja yhteishenkeä.
Instagram

Vesikansan Hevosystävät ry (Vihti)

Vesikansan Hevosystävät ry eli tuttavallisemmin Vensyt on perustettu vuonna 2010 hevosystäville. Tavoitteenamme on yhdistää alueella toimivia hevosihmisiä lajista tai harrastuksen vakavuudesta riippumatta. Järjestämme matalan kynnyksen hevostapahtumia kaiken ikäisille, minne myös pienimmät osallistujat ovat tervetulleita tutustumaan ja harjoittelemaan turvallisesti heidän taitotasonsa huomioiden. Tapahtumissamme on iloisia koko perheen tapahtumia kuten esimerkiksi urheilu- ja ulkoilutapahtuma Pääsiäisriemut ja kesäinen leikkimielinen kouluratsastuskarnevaalit.
Kannustuksen käyttäisimme tapahtumien järjestämisen kuluihin kuten
tapahtumakaluston kunnostamiseen, uusien keppariesteiden hankintaan,
äänentoistolaitteiden päivittämiseen sekä osallistujille annettaviin
pieniin palkintoihin.

Vihdin taitoluistelijat ry (Vihti)

Vihdin taitoluistelijat opettaa alueen lapsille ja nuorille taitoluistelua (yksinluistelu) harrasteluistelun ja kilpaluistelun muodossa. Harrasteryhmiä on 3-7v lapsille sekä 7-15v lapsille ja nuorille. Seurassa toimii myös erityisryhmä Myllyt ja aikuisten harrasteryhmä. Kilpaluistelijat ovat iältään 6-20 vuotiaita ja heitä valmennetaan viidessä kilparyhmässä sekä kehitysryhmässä. Luisteluopetuksen lisäksi järjestämme erilaisia tapahtumia kuten joulu- ja kevätnäytökset sekä ilmaistapahtumia kuten luistelukilpailut (katsojille ei pääsymaksua), ohjelmakatselmukset sekä koulujen loma-aikoina järjestettävät jäädiscot. Haluamme kehittää toimintaamme ja missiomme on opettaa luistelua jokaiselle vihtiläiselle (toiminnassamme on mukana harrastajia myös Lohjalta, Karkkilasta ja Veikkolasta). Tulevalle kaudelle suunnittelemmekin mm. perheminiluistelukoulua ja yhteistyöpäiviä päiväkotien tai koulujen kanssa.
Perheminiluistelukoulu (jäämaksut ja ohjaajien palkat)

Vihtijärven vapaaehtoinen palokunta ry (Vihti)

Vihtijärven VPK on aktiivinen yhdistys, joka toimii Vihtijärvellä pohjois-Vihdissä. Palokunnassa on neljä aktiivista osastoa: hälytys- tuki-, nuoriso- ja veteraaniosasto. Nuoriso-osasto on tarkoitettu 7-17 vuotiaille nuorille. Nuoriso-osasto järjestää viikkoharjoituksia, sekä osallistuu pelstusliittojen leireille, kilpailuihin ja muihin tapahtumiin. Osastomme on toiminut aktiivisesti vuodesta 1992 lähtien. Osastomme vahvuus on tällä hetkellä 25 aktiivista nuorta ja noin 10 kouluttajaa. Nuoriso-osaston tavoite ja tarkoitus on opettaa nuorille turvallisuus- ja palokuntataitoja, sekä ensiapuvalmiuksia. Tämän lisäksi nuoret oppivat myös yleishyödyllisiä taitoja, sosiaalisia taitoja, ryhmässä toimimista ja erilaisuuden hyväksymistä. Liikunta on myös osana toimintaamme. Tärkeä tavoitteemme nuorten opettamisen lisäksi on turvallisuustietoisuuden ja opittujen taitojen eteenpäin levittäminen nuorten ja perheiden keskuudessa.
Palokunta on ilmainen harrastus jäsenilleen, jonka vuoksi toiminta rahoitetaan avustuksilla, tuilla ja varainhankinnalla. Tukisumman käyttäisimme nuorten henkilökohtaisten palokuntavarusteiden (mm. harjoitushaalarit, kypärät ja hanskat) päivittämiseen, sekä leiritoiminnassa käytettävän välineistön (mm. teltat ja retkisängyt) hankintaan sekä käytettyjen korjaamiseen. www.nummitupa.fi
Instagram
Facebook

Yöjalka ry (Vihti)

Yöjalka ry toimii lasten ja nuorten parissa. Yhdistyksen pääasiallinen toiminta on katupartiointi. Yöjalka ry:n vapaaehtoiset turvalliset aikuiset jalkautuvat iltaisin kaduille Vihdin alueella ollakseen lasten ja nuorten tukena ja apuna, sekä kuuntelevina aikuisina. Katupartion puhelimeen käyttäisimme mahdollisesti saatavan avustuksen. Puhelimella katupartiolaiset tavoittavat viranomaiset sekä yhteistyökumppanit tarvittaessa nopeasti ja saadaan oikeaa apua paikalle. Yöjalka ry:n katupartiolla ei ole valtuuksia puuttua esim. tappeluihin vaan paikalle on soitettava virkavallan apua, siinä tilanteessa toimiva puhelin on ehdoton. Lisäksi koulujen päätösviikonloppuna 2023 on tarkoitus tarjota nuorille lettuja sekä grillimakkaraa. Tuona viikonloppuna on paljon lapsia ja nuoria liikkeellä. Makkaranpaistolla on jo perinteet ja sen yhteydessä tavoitetaan paljon nuoria ja keskusteluyhteys syntyy helposti.

 

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin.