Kannustajat-tuki madaltaa kynnystä aloittaa harrastus


20.01.2023

Suur-Seudun Osuuskauppa SSO on mukana tukemassa alueensa lasten ja nuorten harrastustoimintaa sekä alueen hyvinvointia edistävää toimintaa. Paikalliset seurat ja yhdistykset tekevät tärkeää työtä oman kotiseudun harrastusmahdollisuuksien, hyvinvoinnin sekä elinvoimaisuuden edistämiseksi. SSO haluaa tukea heidän työtään myöntämällä Kannustajat-tukea yhdistysten toiminnalle. Vuonna 2022 tukea jaettiin 15 000 euroa.

SSO:n asiakasomistajat saivat äänestämällä päättää Kannustajat-tukea saavat yhdistykset. Salon Vilpas ry sai äänestyksessä yli 250 ääntä ja 1000 euroa tukea.

“Sillä on erittäin suuri merkitys, että tämän tuen meille on äänestänyt alueen asukkaat. Se kertoo, että tekemäämme työ on huomattu ja sitä arvostetaan. Otamme tuen nöyränä vastaan, Salon Vilpas ry:n toiminnanjohtaja Hasse Robertsson kiittää.

Robertssonin mukaan tuki jaetaan kaikkien Salon Vilpas ry:n jaosten toimintaan. Salon Vilpas ry on yleisseura, joka on perustettu jo vuonna 1908. Se on myös Suomen Työväen Urheiluliiton (TUL) jäsenseura.

“Koko toiminnan tarkoitus on tarjota monipuolista ja kohtuuhintaista harrastamista jokaiselle salolaiselle. Meidän lajeina ovat muun muassa suunnistus, yleisurheilu, rytminen voimistelu, tanssiurheilu, jalkapallo, hiihto. Tuella hankitaan lajeihin uusia harrastusvälineitä sekä koulutamme uusia ohjaajia ja valmentajia mukaan toimintaamme”, Robertsson summaa.

Ujous karisee kokeilemalla

Robertssonin mukaan Vilppaan toiminnassa korostetaan matalan kynnyksen harrastamista, joka toteutuu selkeimmin heidän Vilpeli-kerhossa. Siellä lapset ja lapset vanhempineen saavat mahdollisuuden harrastaa liikuntaa monipuolisesti eri lajien parissa.

“Vilpelissä on pääosin 6-13 vuotiaita lapsia, jotka eivät välttämättä ole kiinnostuneita kilpailutoiminnasta, ainakaan aluksi. Myös lasten vanhemmat saavat olla mukana harrastamassa. Vilpelissä moni on saanut karistettua turhan ujouden pois ja sitä kautta löytynyt rohkeutta harrastaa ja löytänyt sen oma lajin”, Robertsson iloitsee.

Hän itse on ollut mukana seuran toiminnassa jo 7-vuotiaasta.

“Aloitin jalkapallon parissa. Laji vei minua välillä muualle, mutta kyllä tuttu seura ja harrastustoiminta toi minut aina takaisin. Myös omat lapset ovat mukana ja sen kautta osallistuin ensin paljon seuran talkootyöhön. Nyt olen ollut toiminnanjohtaja noin viisi vuotta. Melkein läpi elämän olen jollain tasolla ollut mukana toiminnassa”, Robertsson nauraa ja summaa vuosiaan seuran toiminnassa.

 

Lue lisää ja ilmoita yhdistyksesi mukaan täällä >>

Tutustu myös muihin Kannustajat-tukea saaneiden tarinoihin >>