Ilmoita yhdistyksesi mukaan


Jaossa 30 000 euroa Kannustajat-tukea

Suur-Seudun Osuuskauppa jakaa vuonna 2024 Kannustajat-ohjelman kautta 60 000 euroa sponsorointitukea. Tukea jaetaan vuoden aikana kahdesti, 30 000 € keväällä ja syksyllä. Paikalliset, hakukriteerit täyttävät yhdistykset voivat hakea mukaan Kannustajat-ohjelmaan. Yhdistys voi saada ohjelman kautta tukea 500–3000 euroa.

Kannustajat-haku yhdistyksille

Kannustajat-ohjelmaan voivat hakea mukaan kaikki hakukriteerit täyttävät, toimialueella lasten ja nuorten harrastustoiminnan sekä hyvinvointia edistävän toiminnan parissa työtä tekevät seurat, harrastusyhdistykset, kulttuuritoimijat sekä avustus- ja hyväntekeväisyysjärjestöt - hakuaika kevään ohjelmaan päättyi 3.3.2024. Hakuaika syksyn ohjelmaan käynnistyy 1.8.2024.

Asiakasomistajat äänestävät tuen saajat huhtikuussa

Huhtikuussa 15.–30.4.2024 järjestämme SSO:n asiakasomistajille Kannustajat-äänestyksen, jonka kautta 30 000 euron tukipotti jaetaan Kannustajissa mukana olevien yhdistysten kesken. Asiakasomistajat pääsevät äänestämään yhdistystä, jolle he haluaisivat tuen kohdistuvan. Lue lisää äänestyksestä täältä >>

Miten voi päästä mukaan Kannustajat-ohjelmaan?
 • Olette rekisteröity yhdistys.
 • Toimitte Suur-Seudun Osuuskaupan toimialueella.
 • Toimitte alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastustoiminnan tai lasten ja nuorten hyvinvointia edistävän toiminnan parissa.
 • Toimintanne on jatkuvaa, ei voittoa tavoittelevaa.
 • Ohjaatte tuen vähintään 50:lle.
 • Ohjaatte tuen harrastetoimintaan, ei liigatasolle.
 • Käytätte tuen vastuullisesti.
 • Ette ole saaneet Kannustajat-tukea syksyn 2023 äänestyksessä tai muuta sponsorointitukea SSO:lta vuoden 2024 aikana. Jos yhdistyksen yksi joukkue tai jaosto on saanut Kannustajat-tukea/ sponsorointitukea, tämä ei estä muita hakemasta mukaan Kannustajiin.​
 

 

 • Keskitätte yhdistyksen hankinnat mahdollisuuksien mukaan SSO:n toimipaikkoihin.
 • Teette tukisummalla hyvää omassa yhteisössänne. Kerrotte näistä pienistä hyvistä teoista ennen äänestystä ja raportoitte niistä äänestyksen jälkeen Suur-Seudun Osuuskaupalle ja omissa kanavissanne esim. somepostauksin ja artikkelein.
  • Jokainen ohjelmaan mukaan hyväksytty seura tai yhdistys tekee 11.3.–24.3.2024 välisenä aikana valitsemassaan kanavassa ainakin yhden Kannustajat-äänestykseen liittyvän julkaisun ja lähettää siitä tiedon (linkki, kuva tms.) osoitteeseen sso.sponsorointi@sok.fi.
  • Tukipotista osalliseksi päässeet seurat ja yhdistykset tekevät 31.8.2024 mennessä julkaisun, jossa he kertovat, mitä hyvää potilla on saatu aikaan tai suunnitellaan tehtäväksi. Suur-Seudun Osuuskauppa voi käyttää näitä tarinoita Kannustajat-markkinoinnissa.

Ilmoittautumalla mukaan seura tai yhdistys hyväksyy nämä pelisäännöt.

Ilmoittautuminen mukaan kevään ohjelmaan on päättynyt 3.3.2024.
Seuraavan kerran haku alkaa elokuussa 2024.

Miten tukipotti jaetaan?

Äänestystuloksen perusteella 30 000 euron tukipotti jaetaan korkeintaan 18:lle eniten ääniä saaneelle yhdistykselle ja lisäksi arvotaan yksi 900 euron arvoinen tukisumma. Alueellisuutta pidetään silmällä Osuuskaupan asiakasomistajamäärän suhteessa: kolmannes tuetuista yhteisöistä on Lohjalta, kolmannes Salosta ja loput muualta SSO:n alueen kunnista: Karkkilasta, Kemiönsaaresta, Koski TL:stä, Marttilasta, Somerolta ja Vihdistä.

Tuki jakautuu kaikissa kolmessa sarjassa kuudelle eniten ääniä saaneelle salolaiselle, lohjalaiselle ja muualta SSO:n alueelta olevalle yhdistykselle äänimäärien mukaisesti. Kaikissa kolmessa sarjassa jaetaan tukea yhteensä 9700 €. Suurin sarjassa jaettava tukisumma on 3 000 € ja pienin 500 €. Mahdollisessa tasaäänitilanteessa sijoitus ratkaistaan arpomalla. Jaettavan tuen määrä äänimäärien mukaisen sijoituksen mukaan:

 1. 3000 €
 2. 2500 €
 3. 1500 €
 4. 1200 €
 5. 1000 €
 6. 500 €

Lisäksi kaikki äänestyksessä mukana olevat yhdistykset, jotka jäävät äänestyksessä tuen ulkopuolelle, osallistuvat yhden 900 € arvoisen tukisumman arvontaan.

Kannustajat-ohjelmaan liittyvät tiedustelut: sso.sponsorointi@sok.fi

Sponsorointihakemusrekisterin tietosuojaseloste sso.fi/tietosuoja


Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin.