Ilmoita yhdistyksesi mukaan

Jaossa 30 000 euroa Kannustajat-tukea

Suur-Seudun Osuuskauppa jakaa vuonna 2023 Kannustajat-ohjelman kautta 60 000 euroa sponsorointitukea. Tukea jaetaan vuoden aikana kahdesti, 30 000 € keväällä ja syksyllä. Kannustajat-ohjelmaan voivat hakea mukaan kaikki hakukriteerit täyttävät, toimialueella lasten ja nuorten harrastustoiminnan sekä hyvinvointia edistävän toiminnan parissa työtä tekevät seurat, harrastusyhdistykset, kulttuuritoimijat sekä avustus- ja hyväntekeväisyysjärjestöt.

Syksyn Kannustajat-haku käynnistyy 1.8.2023.

Paikalliset, hakukriteerit täyttävät yhdistykset voivat hakea mukaan Kannustajat-ohjelmaan 1.8.–30.9.2023. Marraskuussa Suur-Seudun Osuuskauppa järjestää asiakasomistajilleen Kannustajat-äänestyksen, jonka kautta tukipotti jaetaan Kannustajissa mukana olevien yhdistysten kesken. SSO:n asiakasomistajat pääsevät äänestämään yhdistystä, jolle he haluaisivat tuen kohdistuvan.

Miten voi päästä mukaan kannustettavaksi?
 • Olette rekisteröity yhdistys.
 • Toimitte Suur-Seudun Osuuskaupan toimialueella.
 • Toimitte alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastustoiminnan tai lasten ja nuorten hyvinvointia edistävän toiminnan parissa.
 • Toimintanne on jatkuvaa, ei voittoa tavoittelevaa.
 • Ohjaatte tuen vähintään 50:lle.
 • Ohjaatte tuen harrastetoimintaan, ei liigatasolle.
 • Käytätte tuen vastuullisesti.
 • Ette ole saaneet Kannustajat-tukea kevään 2023 äänestyksessä tai muuta sponsorointitukea SSO:lta vuoden 2023 aikana. Jos yhdistyksen yksi joukkue tai jaosto on saanut Kannustajat-tukea/ sponsorointitukea, tämä ei estä muita hakemasta mukaan Kannustajiin.​
 

 

 • Keskitätte yhdistyksen hankinnat mahdollisuuksien mukaan SSO:n toimipaikkoihin.
 • Teette tukisummalla hyvää omassa yhteisössänne. Kerrotte näistä pienistä hyvistä teoista ennen äänestystä ja raportoitte niistä äänestyksen jälkeen Suur-Seudun Osuuskaupalle ja omissa kanavissanne esim. somepostauksin ja artikkelein.
  • Jokainen ohjelmaan mukaan hyväksytty seura tai yhdistys tekee 29.10.2023 mennessä valitsemassaan kanavassa ainakin yhden Kannustajat-äänestykseen liittyvän julkaisun ja lähettää siitä tiedon (linkki, kuva tms.) osoitteeseen sso.sponsorointi@sok.fi.
  • Tukipotista osalliseksi päässeet seurat ja yhdistykset tekevät 15.1.2024 mennessä julkaisun, jossa he kertovat, mitä hyvää potilla on saatu aikaan tai suunnitellaan tehtäväksi. Suur-Seudun Osuuskauppa voi käyttää näitä tarinoita Kannustajat-markkinoinnissa.

Ilmoittautumalla mukaan seura tai yhdistys hyväksyy nämä pelisäännöt.
Syksyn 2023 Kannustajat-haku päättyi 30.9.2023.
Kontaktoimme kaikki mukaan hakeneet yhdistykset viikolla 40 ja vahvistamme yhdistyksen mukanaolon ohjelmassa.

 

Miten tukipotti jaetaan?

Äänestystuloksen perusteella 30 000 euron tukipotti jaetaan korkeintaan 18:lle eniten ääniä saaneelle yhdistykselle ja lisäksi arvotaan yksi 1500 euron arvoinen tukisumma. Alueellisuutta pidetään silmällä Osuuskaupan asiakasomistajamäärän suhteessa: kolmannes tuetuista yhteisöistä on Lohjalta, kolmannes Salosta ja loput muualta SSO:n alueen kunnista: Karkkilasta, Kemiönsaaresta, Koski TL:stä, Marttilasta, Somerolta ja Vihdistä.

Tuki jakautuu kaikissa kolmessa sarjassa kuudelle eniten ääniä saaneelle salolaiselle, lohjalaiselle ja muualta SSO:n alueelta olevalle yhdistykselle äänimäärien mukaisesti. Kaikissa kolmessa sarjassa jaetaan tukea yhteensä 9500 €. Suurin sarjassa jaettava tukisumma on 3 000 € ja pienin 500 €. Mahdollisessa tasaäänitilanteessa sijoitus ratkaistaan arpomalla. Jaettavan tuen määrä äänimäärien mukaisen sijoituksen mukaan:

 1. 3000 €
 2. 2500 €
 3. 1500 €
 4. 1000 €
 5. 1000 €
 6. 500 €

Lisäksi kaikki äänestyksessä mukana olevat yhdistykset, jotka jäävät äänestyksessä tuen ulkopuolelle, osallistuvat yhden 1500 € arvoisen tukisumman arvontaan.

Kannustajat-ohjelmaan liittyvät tiedustelut: sso.sponsorointi@sok.fi

Sponsorointihakemusrekisterin tietosuojaseloste sso.fi/tietosuoja


Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin.