MLL tarjoaa monipuolisia tapahtumia Vihdin lapsille ja nuorille – Kannustajat-tuki yllätti 


02.08.2023

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Vihdin paikallisyhdistys on perustettu 6.12.1923 Nummelan kansakoulussa. Yksi Suomen vanhimmista MLL:n paikallisyhdistyksistä viettää tänä vuonna siis upeita 100-vuotisjuhlia.

Yhdistys järjestää Vihdin alueella erilaista toimintaa ja tapahtumia lapsille, nuorille ja heidän vanhemmilleen joka vuosi. Yhdistys työskentelee myös sukupolvien yhdistämisen hyväksi ja toiminnassa on mukana monia kylämummeja ja -vaareja.

Lasten onni on palkitsevinta

Johanna Fanaragiu on ollut MLL Vihdin hallituksessa rahastonhoitajana kolme vuotta. Hän vastaa myös yhdistyksen viestinnästä ja sosiaalisen median kanavien hallinnasta. Hän tietää, että yhdistyksen toiminta on alueella monille tuttua, mutta Kannustajat-äänestyksessä saatu äänimäärä yllätti silti.

– Olimme todella iloisesti yllättyneitä. On hieno huomata, että meidän toimintaa halutaan tukea ja sitä arvostetaan. Meidän toiminta on täysin vapaaehtoista, joten tämä tuki menee suoraan lapsille ja heille tehtäviin tapahtumiin. Toteutamme paljon ilmaista toimintaa, kuten perhekahviloita ja olemme mukana Leijat Nummelan Satumetsän yllä -tapahtumassa, Fanaragiu iloitsee. 

Hän kertoo itse lähteneensä mukaan toimintaan suojatiepäivystäjäksi. Parasta hänen mukaansa oli se, kun muutaman tunnin osallistumisesta sai palkkioksi hyvän mielen, kun näki lasten iloitsevan.

– Pidän erityisesti näistä lasten tapahtumista, joten olen niiden järjestämisessä mielelläni mukana. Osallistun tapahtumiin myös oman tyttäreni kanssa, Johanna kertoo.

Elokuvia, seikkailua ja kohtaamisia

Yhdistys täyttää sata vuotta joulukuussa, joten yhdistys on Fanaragiun mukaan järjestämässä hieman normaalia enemmän tapahtumia. Lapsille järjestetään oma 100-vuotisjuhla, mutta myös vapaaehtoisille on luvassa oma juhla, lisäksi kaikki ikäryhmät huomioidaan näissä tapahtumissa.

Fanaragiu kertoo, että he ovat hyödyntäneet Kannustajat-tukea jo muutamissa tapahtumissa, muun muassa elokuvailtojen järjestämisessä.

– Saimme 2500 euroa Kannustajat-tukea ja se on todella suuri raha meidän yhdistykselle ja toiminnalle. Olemme järjestäneet Kino Akselissa jo kaksi elokuvien ilmaisnäytöstä, joissa näytettiin Saapasjalkakissa ja Minions. Luvassa on vielä retki Somerniemen Sisumetsän puistoon, johon järjestetään kuljetus, sisäänpääsy ja pienet eväät. Tuella voimme korvata osan matkan kuluista, Fanaragiu iloitsee.

Kannustajat-tuki auttaa myös kiusaamisen kitkemisessä

Lasten yhdenvertaisuus on Mannerheimin Lastensuojeluliiton arvoissa ja toiminnassa mukana oleville ihmisille äärettömän tärkeää. Sen vuoksi yhdistys järjestää Duudsoneiden kanssa kaikille Vihdin alueen seiskaluokkalaisille “Meidän koulussa ei kiusata” -tapahtuman.

– Se on sellainen matalan kynnyksen tapahtuma. HP ja Jarppi tulevat puhumaan koululaisille, otetaan yhteiskuvat ja allekirjoitetaan “Meidän koulussa ei kiusata” -sopimus. Olemme järjestäneet tapahtuman aiemminkin Nummelanharjun koululla. Siitä on tullut todella paljon hyvää palautetta. Seiskaluokkalaiset kuuntelivat HP:n ja Jarpin tarinoita todella tarkkaan, Fanaragiu toteaa tyytyväisenä. 

Tutustu Mannerheimin Lastensuojeluliiton Vihdin paikallisyhdistyksen toimintaan täällä

Olisiko yhdistyksellänne käyttöä 500–3000 euron tukisummalle?

Kannustajat-ohjelman haku on käynnissä 1.8.–30.9.2023. Tutustu ohjelmaan sekä hakukriteereihin ja ilmoita yhdistyksesi mukaan täällä.