Teatteri tarjoaa ihmisille elämyksiä – Kannustajat-tuki auttaa harrastamaan


31.07.2023

Salon Teatteri ry on perustettu vuonna 1961. Se on monipuolista ohjelmistoa tarjoava ammattijohtoinen harrastajateatteri. Teatteri tekee rohkeaa teatteritaidetta, tarjoaa alueen asukkaille elämyksiä sekä edistää teatteritaiteen saavutettavuutta.

Salon Teatteri on vuosien varrella tuottanut monia menestysnäytelmiä, kuten Sound of Music, Sylvi, Lumikit, Myrskyluodon Maija, Jekyll & Hyde, Maailman laidalla, Pesärikko, Päivänsäde, minä ja menninkäinen ja monia muita.

Teatterin toiminta on vuosien saatossa kehittynyt ja laajentunut, mikä on mahdollistanut eri taiteenalojen ammattilaisten työllistämisen produktioissa. Harrastajat ovat silti edelleen toiminnan sydän. Salon Teatterissa on noin 150 jäsentä, jotka vapaaehtoistyöllään mahdollistavat monipuolisten produktioiden toteutumisen.

Esiintyminen on harrastajalle paras palkinto

Salon Teatterin toiminnanjohtaja Mia Kuisma on ollut mukana teatterin toiminnassa jo 20 vuotta.

-Osallistuin toimintaan ensin harrastajanäyttelijänä ja aika pian liityin teatterin hallitukseen, jossa ehdin olla mukana melkein 16 vuotta, kahdeksan siitä puheenjohtajana. Nyt olen ollut teatterin toiminnanjohtajana viimeiset kolme vuotta, Kuisma muistelee.

Hänen mukaansa parasta teatteriharrastuksessa on se, että näkee ihmisiä, jotka nauttivat esiintymisestä tai löytävät itsestään esiintyjän uuden harrastuksen kautta.

-Lisäksi teatteriharrastus on heille ilmaista, monet harrastukset maksavat paljon, joten tämä on monelle henkireikä ja itseilmaisun keino, Kuisma tietää.

Kuka tahansa voi harrastaa teatteria

Salon Teatteri ry:n toiminnan mahdollistavat lipputulot, apurahat, kaupungin tarjoama tuki sekä varainhankinta. Kuisma kertoo kaikkien näiden varmistamisen kuuluvan hänen toimenkuvaansa.

-Teen kaikkia näitä, jotta teatteriproduktiot onnistuvat ja ovat mahdollisia toteuttaa. No ehkä myynti ja markkinointi on vähän vieraampaa. Ne ovat normaalisti meidän tuotantosihteerin töitä, joita olen nyt hänen perhevapaan aikana tehnyt, toiminnanjohtaja Kuisma naurahtaa. 

Kannustajat-tuki on hänelle ja yhdistykselle tärkeää, koska se tarkoittaa, että heidät ja heidän tekeminen on alueen asukkaiden toimesta noteerattu ja toimintaa alueen taidekasvattajana pidetään tärkeänä. Kuisman mukaan yhdistykselle osoitetulle 2500 euron suuruiselle Kannustajat-tuelle on jo kohdekin mietittynä.

-Salon Teatteri teki tiivistä yhteistyötä Salon kansalaisopiston kanssa lasten ja nuorten taiteen perusopetuksessa ja vuonna 2018 toiminta siirtyi kokonaisuudessaan Salon kansalaisopistolle. Olemme kuitenkin halunneet jatkaa tarjoamalla lapsille ja nuorille mahdollisuutta olla mukana produktioissa sekä toiminnassa. Joten Kannustajat-tuki käytetään kokonaisuudessaan lapsille ja nuorille suunnatun näyttelijäkurssin järjestämiseen, jotta he saavat parhaan mahdollisen tuen heille tärkeään harrastukseen, Kuisma iloitsee. 

Olisiko yhdistyksellänne käyttöä 500–3000 euron tukisummalle?

Kannustajat-ohjelman haku on käynnissä 1.8.–30.9.2023. Tutustu ohjelmaan sekä hakukriteereihin ja ilmoita yhdistyksesi mukaan täällä.

 

Tutustu Salon teatterin toimintaan >>