Kiitos äänestäjille!

SSO:n osuuskauppavaalien äänestys on päättynyt. Äänestysaika oli 18.3.–5.4.2024.

Julkaisemme äänestystuloksen tällä sivulla 16.4. 

Äänioikeus vaaleissa oli jokaisella 31.12.2023 mennessä Suur-Seudun Osuuskauppa SSO:n jäseneksi hyväksytyllä, 15 vuotta täyttäneellä jäsenellä. Äänioikeus oli vain talouden pääjäsenellä, eli asiakasomistajalla, joka on maksanut asiakasomistajaksi liittyessään osuusmaksun. Talouteen kuuluvilla eli rinnakkaiskorttien haltijoilla ei ollut äänioikeutta.

Ehdokkaisiin pääset tutustumaan vaalikoneessamme 30.4. saakka.

Ehdokaslista PDF-muodossa

SSO:n osuuskauppavaaleissa 2024 etsitään kotiseutunsa hyväksi työskenteleviä ihmisiä, kotiseudun vaalijoita SSO:n edustajistoon nelivuotiskaudelle 2024–2028. Kenet sinä haluat edistämään oman kotiseutusi asioita? Äänestämällä osuuskauppavaaleissa voit vaikuttaa! Vaali suoritetaan suoraa vaalitapaa noudattaen, eli antamasi ääni menee suoraan valitsemallesi ehdokkaalle ja valituksi tulevat 50 eniten ääniä saaneet ehdokkaat.

Äänestä ja voita vuoden ruoat!

Jokainen SSO:n osuuskauppavaaleissa äänestänyt SSO:n asiakasomistaja osallistuu automaattisesti arvontaan. Käytössä ei ole erillistä arvontalipuketta, vaan arvontaan osallistumiseksi pelkkä äänestäminen riittää. Palkintoina arvomme neljälle äänestäjälle vuoden ruoat (arvo à 4 200 €)* sekä lisäksi arvomme 20 kpl  50 € S-ryhmän lahjakorttia.

*) Vuoden ruuat ovat arvoltaan 4 200 € ja palkinto luovutetaan voittajalle S-ryhmän lahjakortteina. Arvo perustuu S-ryhmän myyntidataan ja asiakasomistajien keskimääräisiin vuosittaisiin elintarvikeostoihin.

Mikäli äänestäjä ei halua, että hänen tietojaan käytetään arvonnassa, hän voi ilmoittaa nimensä ja osuuskaupan jäsennumeronsa osoitteeseen sso.vaalit@sok.fi 5.4.2024 mennessä. Äänestäjä ei voi silloin osallistua arvontaan. 

Arvonnan säännöt

SSO:n edustajiston vaalien arvontarekisterin tietosuojaseloste

Miten voin äänestää?

SSO:n osuuskauppavaalien äänestys tapahtuu 18.3.–5.4.2024 postitse tai sähköisesti.
  • Äänestä kätevästi sähköisesti verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella tunnistautuneena: sähköinen äänestys alkaa 18.3. klo 9 ja päättyy 5.4. klo 23:59. Äänestysajan alkaessa löydät sähköisen äänestyslinkin tältä sivulta.
  • Postitse äänestäminen: postiäänestysaineisto lähetetään ennen äänestysajan alkua 12.–15.3. välisenä aikana vain niille äänioikeutetuille asiakasomistajille, joita emme tavoita sähköpostitse tai S-mobiili-sovelluksen kautta. Äänioikeutettu asiakasomistaja, jolla on asiakastiedoissaan vahvistettu sähköpostiosoite*, saa ohjeet äänestämiseen sähköisesti (sähköpostitse) ja äänestää ensisijaisesti sähköisesti. Mikäli et löydä viestiä, tarkista myös sähköpostin roskaposti-kansio.

    Äänestäessäsi postitse, tulee äänestyslippu postittaa palautuskuoressa viim. 26.3.2024.

Äänioikeutettu joka ei ole saanut postitse äänestysaineistoa ja haluaa äänestää postitse, voi halutessaan noutaa postiäänestysaineiston henkilökohtaisesti 18.–26.3.2024 välisenä aikana SSO:n Prisma Halikon, Lohjan ja Nummelan infopisteistä niiden aukioloaikoina. Mukaan tarvitaan voimassa oleva, kuvallinen henkilöllisyystodistus sekä henkilökohtainen S-Etukortti.

Jokainen äänioikeutettu voi äänestää vain kerran. Mikäli äänioikeutettu äänestäisi sekä sähköisesti että postitse, jää sähköisesti annettu ääni voimaan.

*) Vahvistettuun sähköpostiosoitteeseen voidaan lähettää asiakkuuteen liittyviä henkilökohtaisia viestejä. Asiakas on sähköpostin vahvistaessaan vahvistanut sähköpostiosoitteen olevan oikein ja kuuluvan hänen henkilökohtaiseen käyttöönsä.  

Kuka voi äänestää vaaleissa?

Voit äänestää vaaleissa mikäli...

  • olet liittynyt SSO:n jäseneksi 31.12.2023 mennessä ja
  • olet täyttänyt 15 vuotta 31.12.2023 mennessä

Äänioikeus on vain talouden pääjäsenellä, eli asiakasomistajalla, joka on maksanut asiakasomistajaksi liittyessään osuusmaksun. Talouteen kuuluvilla eli rinnakkaiskorttien haltijoilla ei ole äänioikeutta. Myös jäsenalueen ulkopuolella asuva SSO:n äänioikeutettu asiakasomistaja voi äänestää.

Mistä voin tarkistaa olenko äänioikeutettu?

Jäsenyyteen liittyvät tiedot (jäsenyysosuuskaupan ja jäseneksi liittymispäivän) voi tarkistaa kirjautumalla S-käyttäjätilille s-käyttäjätili.fi tai S-mobiili-sovelluksessa (Minä > Asetukset > Omat tiedot > Asiakasomistajataloutesi tiedot). Äänioikeuden voi tarkistaa myös asioimalla Asiakasomistaja- ja S-Pankkipisteessä.

Kysyttävää vaaleista? Ota yhteyttä

Vaalialue

Suur-Seudun Osuuskaupan vaaleissa on yksi jäsenalue, johon kuuluu kaikki SSO:n alueen kunnat. Käytännössä tämä tarkoittaa, että voit asettua ehdolle, mikäli asut SSO:n jäsenalueella ja olet lisäksi ehdokaskelpoinen. Jäsenalueen kuntarajoilla ei ole merkitystä ehdokasilmoitusta laadittaessa. Samalla ehdokasilmoituksella voi siis olla jäseniä SSO:n jäsenalueen eri kunnista, taajamista tai kylistä. Jäsenalueen ulkopuolella asuva SSO:n jäsen ei voi asettua ehdokkaaksi.

SSO:n äänioikeutettuna jäsenä voit äänestää ketä tahansa SSO:n jäsenalueen ehdokasta.

Jäsenalueen ehdokkaista valitaan edustajistoon 50 eniten ääniä saanutta ehdokasta äänimääräjärjestyksessä.