Osuuskauppavaalit ovat kotiseudun vaalijoiden vaalit


09.11.2023

Suur-Seudun Osuuskauppa SSO:n osuuskauppavaalit järjestetään neljän vuoden välein ja uudet edustajat valitaan jälleen alkuvuodesta 2024. Vaaleissa etsitään kotiseudun hyvinvoinnin eteen työskenteleviä ihmisiä. Niitä yhteisöään ja elinympäristöään arvostavia ihmisiä, jotka ovat kotiseutunsa hyvinvoinnin vaalijoita. 
 
Mutta mitä edustajiston tehtäviin kuuluu? SSO:n hallintoneuvoston puheenjohtaja Panu Ruoste tuntee edustajiston tehtävien merkityksellisyyden.
 

Teemme yhdessä paremman paikan elää 

SSO:n osuuskauppavaalissa valittavan edustajiston yksi tärkeimmistä tehtävistä on varmistaa, että osuuskaupan yritysjohto kuulee asiakasomistajien mielipiteitä – eli toimia äänitorvena johdon suuntaan. Edustajisto on viestinviejä, joka voi tuoda esiin uusia näkökulmia ja ideoita.

-Minulle edustajisto tarkoittaa sitä, että saadaan se vuorovaikutus asiakasomistajien ja yritysjohdon välillä mahdollisimman suoraksi ja selkeäksi. Toki edustajistossa tehdään hallinnollistakin työtä, edustajisto mm. vahvistaa tilin, päättää hallintoneuvoston esityksestä ylijäämän käytöstä ja valitsee edustajat hallintoneuvostoon, Ruoste kiteyttää.

Hän kannustaakin ihmisiä liittymään osuuskaupan asiakasomistajiksi, koska osuuskauppa saa voimansa käyttäjistään ja jäsenistään.

-Asiakasomistajana tuet oman alueesi hyvinvointia. Kaiken keskiössä on yhdessä tekeminen. Konkreettisesti se hyvinvointi näkyy sitten bonuksina, mutta myös toimialojen verkostojen toimivuutena, kiinteistöjen hyvässä kunnossa sekä yhteisön hyvinvointina ja elinvoimaisuutena, Ruoste listaa.

Myös nuoret mukaan edustajistoon ja kehitystyöhön 

Ruoste muistuttaa, että SSO:n osuuskauppavaaleissa ehdolle voi asettua kuka tahansa täysi-ikäinen, osuusmaksun täyteenmaksanut SSO:n asiakasomistaja, joka asuu SSO:n toimialueella. Hänen mukaansa yksi edustajiston tehtävistä on toimia kehitystoiminnan ajurina.

-Kaikkia ikäryhmiä tarvitaan, mutta kun toiminnassa katsotaan huomiseen, niin silloin toivoisin myös uusia ja nuoria kasvoja mukaan kertomaan omia kehitystoiveitaan, Ruoste linjaa.

Hän muistuttaa, että tälläkin hetkellä elämme ajassa, jossa digitalisaatio on vahvasti mukana kaikessa tekemisessä. Myös hallinnon monimuotoisuuden kasvattaminen lisäisi vaikuttavuutta yhteisten asioiden hoidossa.

-Omassa osuuskaupassamme otetaan koko ajan isoja harppauksia eteenpäin ja pyrimme palvelemaan monipuolisemmin, mutta se on työtä, johon tarvitaan aina tuoreita näkökulmia mukaan, Ruoste tietää ja kannustaa kotiseutunsa asioista kiinnostuneita asettumaan ehdolle tulevissa vaaleissa.

Ehdokasasettelu 8.–31.1.2024
Äänestysaika 18.3.–5.4.2024

Lue lisää vaaleista osoitteesta sso.fi/vaalit