Teatteri on sukupolvia yhdistävä tekijä – Kannustajat-tuella lavastus kuntoon


17.02.2023

SSO:n Kannustajat-ohjelman kautta jaettiin 15 000 euron tukipotti lokakuussa 2022 järjestetyn Kannustajat-äänestyksen avulla. Äänestyksessä SSO:n asiakasomistajat, eli alueen asukkaat, pääsivät äänestämään Kannustajissa mukana olevaa yhdistystä, jolle halusivat tuen kohdistuvan.

Vuonna 2022 tukea saaneista yhdistyksistä moni oli urheiluseuroja, jotka tarjoavat lapsille ja nuorille matalan kynnyksen harrastusmahdollisuuksia, mutta myös vapaaehtoiselle palokuntatoiminnalle osoitettiin tukea Salossa ja Vihdissä. Kaikkia tukea saaneita yhdistyksiä yhdistää se, että ne tarjoavat tukea, iloa ja turvaa jäsenilleen ja harrastajilleen. Tämä pätee myös Vihdin Teatteri ry:hyn. Yhdistys sai 150 ääntä ja 1000 euroa tukea äänestyksestä.

Teatteriharrastus ilahduttaa ikään katsomatta

Vihdin Teatteri ry:n lasten ja nuorten teatterin toiminnasta vastaa teatterituottaja Jenni Kanta-Oksa, joka tuntee teatterinsa ja sen harrastajat läpikotaisin.

“Itse olen tullut mukaan teatterin toimintaan äitini mukana jo ihan lapsena, eli yli kolme vuosikymmentä olen ollut mukana toiminnassa”, Kanta-Oksa naurahtaa.

Hänen mukaansa teatterin toiminnassa tärkeintä on se, että he voivat tarjota teatteriharrastusta ihan kaikille ikäluokkaan tai sukupuoleen katsomatta.

“Meillä tarjotaan teatterin harrastamisen mahdollisuutta kaikille. Meillä on paljon lapsia ja nuoria ihan 6-vuotiaista alkaen ja usein myös heidän vanhemmat ovat mukana toiminnassa. Joulukuussa kaksi meidän toimintaan aktiivisesti osallistuvaa täytti 80 vuotta, joten ikähaitarissa on laajuutta”, Kanta-Oksa iloitsee.

Paluu kulttuuritoiminnan pariin on riemukas

Korona kohteli urheilu- ja kulttuuritoimintaa kovalla kädellä. Isojen ryhmien harrastukset olivat pitkään mahdottomia toteuttaa. Jenni Kanta-Oksan mukaan Vihdin Teatterilla palataan nyt koronaa edeltävään tilanteeseen.

“Teatteriryhmissä väkeä on jälleen hyvin, mutta meillä oheistoiminnassa, kuten teatterin kahvion pyörittämisessä, näkyi väen vähentymistä. Se on toki ihan ymmärrettävää, koska moni siinä mukana olleista on ollut varsin iäkästä. Onneksi tilanne on nyt palaamassa taas normaaliin”, teatteriohjaaja Kanta-Oksa summaa.

Hänen oma toimenkuvansa koostuu muun muassa teatterin toiminnan organisoinnista, tuntien ohjauksesta, uusien näytelmien etsimisestä, erilaisten rahoitusten hakemisesta.

“Parasta on kuitenkin teatterituntien vetäminen. Se on mahtavaa, kun saa ryhmät innostumaan ja näkee niitä onnistumisia”, Kanta-Oksa kiteyttää.

Hän kertoo, että Kannustajat-tuella hankitaan teatteriin materiaalia lavastukseen ja puvustukseen.

“Suurin osa normaalista budjetista menee toiminnan pyörittämiseen, joten olemme olleet lavastuksen ja puvustuksen suhteen luovia. Toisaalta se on ollut myös hauskaa, koska erityisesti lapset pitävät lavasteiden askartelusta muun muassa pahvilaatikoista. Silti on ihanaa, että voimme panostaa hieman enemmän esimerkiksi puvustukseen”, Kanta-Oksa kertoo.

Hän sanoo olevansa aktiivisesti mukana Vihdin yhteisöllisessä toiminnassa ja sen vuoksi hän ilahtui erityisen paljon siitä, että Kannustajat-tuki tuli juurikin sieltä alueen asukkailta, eli SSO:n asiakasomistajilta, jotka heidän toimintaansa arvostivat antamalla äänensä teatterin toiminnalle.

“Se on hienoa, että olemme saaneet tällaista tunnustusta. Jollain tavalla olemme onnistuneet vaikuttamaan alueemme ihmisiin”, Jenni iloitsee.

 

Tutustu myös muihin Kannustajat-tukea saaneiden tarinoihin >>

SSO:n Kannustajat-tukea jaetaan myös vuonna 2023. Haku on nyt auki.

Ilmoita yhdistyksesi mukaan Kannustajat-ohjelmaan >>