Aina iloinen Marjo


26.09.2022

ABC Masuunissa on kovasti kiireinen tunnelma, mutta henkilöstö kuulee korvanapeistaan iloista lauleskelua. Keittiössä ahertava Marjo Kanerva se siellä hyräilee ja saa kaikki hyvälle tuulelle.

Vaikka olisi hieman stressaava päivä, tunnelmaa voi aina keventää. Tykkään höpistä radioon ja kertoa ”tyhmiä” juttuja, SSO:n Vuoden positiivisimman kunniamaininnan saanut Marjo nauraa. Työkaverit kiittelevät Marjoa siitä, että hän ei ole koskaan huonolla tuulella ja saa ilon tarttumaan myös muihin. Marjo on vaatimaton ja uskomattoman hyvä työssään, he sanovat.

Marjo valmistui kokiksi vuonna 2009 ja on tehnyt töitä monissa erilaisissa ravintoloissa. SSO:ssa ja ABC Masuunissa hän aloitti vuonna 2019. Korona-aikana iso työnantaja osoittautui luotettavaksi ja turvalliseksi.
–Kun ensimmäinen ravintolasulku tuli, pääsin töihin Sale Pusulaan. Vaihto kaupan puolelle jännitti aluksi, mutta minut otettiin tosi hyvin vastaan, neuvottiin ja sain oppia paljon.
Toisen sulun ajaksi Marjon oli tarkoitus mennä Karkkilan S-markettiin, mutta sitten kohtalo puuttui peliin. Marjolle sattui haveri ja jalka jouduttiin kipsaamaan. Positiivisesta luonteenlaadusta oli jalka paketissa maailman menoa seuratessa jälleen hyötyä.

Töissä Marjo pyrkii aina ottamaan kaikki, myös uudet työntekijät, mukaan porukkaan. Kunnollista perehdyttämistä hän pitää avainasiana.

–ABC:llä on tärkeää, että töitä osataan tehdä monipuolisesti niin kassalla, salissa kuin keittiössä. Tähän haluan kaikkia rohkaista ja annan itse aina apua, kun sitä tarvitaan. Se on mukavaa, että meillä on täällä joustava ja varsin saman henkinen porukka, Marjo kertoo.