Alisan kesä Sale Perttelissä


07.10.2016

Aloitin työt Salessa toukokuussa, kun sain ylioppilaskirjoitukset hoidettua alta pois. Olen aikaisemmin ollut Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelussa S-market Plazassa, joten minulla oli jo hieman kokemusta kaupan alasta. Silloin en tosin ollut vielä täysi-ikäinen, joten työskentelin myymälän puolella lähinnä hyllyttämässä tuotteita.  

Tänä kesänä pääsin ensimmäistä kertaa työskentelemään myös kassalla. Alkuun pohdin, miten opin rahastamisen ja kassakoneen käytön, mutta hyvän perehdytyksen ansiosta kaikki sujui hienosti. Pienessä kaupassa työskentely on siinä mielessä haastavaa, että vastuuta ja erilaisia työtehtäviä on paljon. Minulle oli uutta esimerkiksi kaupan avaamiseen ja sulkemiseen liittyvät tehtävät, jotka myös jännittivät hieman. Pian kuitenkin huomasin, että jännitys oli turhaa ja pärjäsin ihan hyvin.   

Minulla on ollut todella mukava kesä. Täällä on pieni ja tiivis työporukka, johon tunsin alusta asti olevani tervetullut. Olen onnekas, että sain näin kivat työkaverit ja työpaikan, jossa on hyvä yhteishenki.   

Perttelissä asiakkaatkin ovat tosi mukavia. Koska kauppa on täällä hieman syrjemmällä, ympyrät ovat pienet ja monet asiakkaat ovat tulleet kesän aikana tutuksi. Heidän kanssaan on mukava jutustella. Eräs asiakas jopa tunnisti minut lehtijutun perusteella ja onnitteli minua voitostani.  

Minut nimittäin valittiin muutama viikko sitten Miss Saloksi. Kilpailuun osallistuminen oli tavallaan ihan sattumaa. Kauppakeskus Plazassa oli eräänlainen mallicasting, jonne olin menossa ja päädyinkin siinä samalla mukaan kilpailuun. Ajattelin että mikäs siinä, tämähän voi olla ihan kiva juttu. Minulla ei ole juurikaan kokemusta mallin töistä, joten ensimmäinen muotinäytös tuntui melko jännittävältä. Sitten kävi niin, että voitin kisan. Palkinnoksi sain muun muassa lahjakortteja.  

Vielä en tiedä, mitä kaikkea missivuosi tuo mukanaan. Viimeinen työvuoroni Perttelin Salessa on muutaman päivän päästä, ja sen jälkeen keskityn täysillä opiskeluun. Tällä hetkellä suoritan opintoja avoimen yliopiston puolella, ja keväällä haen uudelleen yliopistoon.  Tulevaisuudessa haaveilen luokanopettajan töistä.  

kirjoittaja: Netta Vuorinen