Antin ja Henkan työpäivä Sale Karjalohjalla


04.05.2017

On keskiviikkoaamu, kun Karjalohjan Salen ovesta astuu sisään intoa puhkuva kaksikko. Henkka ja Antti ovat saapuneet tämän viikon työvuoroon Saleen.  Vuoro kestää reilun tunnin verran, ja sinä aikana ehtii mainiosti purkaa rullakollisen tai pari tavaraa.

Nuoret miehet tulevat Uudenmaan vammaispalvelusäätiön ylläpitämästä Karjalohjan toimintakeskuksesta, jonka kanssa Sale-myymälällä on meneillään työharjoitteluiden järjestämisen kokeilujakso. Tarkoituksena on tarjota toimintakeskuksen nuorille aikuisille mahdollisuuksia tutustua työelämään toimintakeskuksen ulkopuolellakin.

– Taas karkkia!, iloitsee Henkka. Karkkihylly on kummankin mieluisin hyllytyspaikka.

Pojat itse ovat työstään silminnähden innoissaan. Tyhjät pahvilaatikot siivotaan tarkasti pois ja hajallaan olevat tuotteet siistitään omalle paikalleen.

– Meidän tehtävänä on laittaa tavaroita hyllyyn. Sitten viedään roskat pois ja aloitetaan seuraava rullakko, kertoo Antti.

Poikien mukana on myös ohjaaja Ella Hansen-Haug. Ella on mukana lähinnä henkisenä tukena, joka auttaa poikia tarpeen vaatiessa. Hän kehuu poikien olevan hyvä työpari.

– Jos jollekin tuotteelle ei tahdo löytyä paikkaa, he pohtivat ratkaisua yhdessä. Tiimityöllä hommat sujuvat hyvin, Ella sanoo.

Myös Karjalohjan Salen päällikkö Janne Kavonius on tyytyväinen työntekijöihinsä. Salen ja Karjalohjan toimintakeskuksen yhteinen työkokeilu on ollut mukava kokemus kaikille.

– Pojat tulevat töihin aina iloisina ja hyvällä asenteella, kehuu Janne.

– Toivomme että yhteistyö voisi jatkua pidempäänkin.

Antista ja Henkasta on mukavaa hoitaa duuni itse alusta loppuun: hakea takatiloista sopiva rullakollinen tavaraa, purkaa tuotteet paikalleen ja viimeiseksi viedä muovit ja pahvit roskikseen. Loppuhuipennuksena seurataan, kun puristin litistää pahvit.

Työvuoro on lopussa, ja alkaa olla aika jatkaa matkaa. Antin ja Henkan päivä jatkuu Karjalohjan toimintakeskuksessa. Siellä he kuuluvat ulkotyöryhmään, jonka vastuulle kuuluu esimerkiksi erilaisia puutarhatöitä. Lisäksi toimintakeskuksen arkeen kuuluu monenlaista kerhotoimintaa, askareita ja yhdessä tekemistä.  Ovi käy, ja kolmikko huikkaa heipat ulos mennessään. Ensi viikkoon!

kirjoittaja: Netta Vuorinen