Luontainen asiakaspalvelija


23.11.2021

”Erja pyörittää pientä asemaa kuin omaansa ja antaa kätensä jäljen näkyä. Se kädenjälki on kaunis, lempeä, aito ja herkkä.” Pakko siis tavata nainen, josta on annettu näin ihanaa palautetta.

Kohtaamme Erja Toivasen SSO:n liikennemyymälässä Tytyrissä, jossa hän työskentelee apulaispäällikkönä. Vastassa on välitön ja iloisesti hymyilevä alan ammatlainen, joten parhaan palvelun toteuttajan kunniamaininta on mennyt oikeaan osoitteeseen.

Monipuolinen urapolku

Erjalla on takanaan pitkä ja mielenkiintoinen ura. Se alkoi osuuskaupasta kaukaisessa Kainuussa, jossa hän aloit työelämässä 1980-luvulla. Osuuskauppa Maakunnan palveluksessa vierähti 15 vuotta, niistä viisi Rosson vetäjänä. Tämän jälkeen seurasi ravintolapäällikkyys yksityisellä puolella, jonka jälkeen vierähti vuosi Osuuskauppa Peeässän Prismassa Kuopiossa. Seuraava työnantaja oli Sodexho, jonka leivissä Erja toimi muun muassa ravintolapäällikkönä ja aluevastaavana 12 vuoden ajan. – Ihmisellä pitää olla rohkeutta toteuttaa muitakin kuin työhön liittyviä unelmia. Meillä sellainen oli sijaisperheeksi ryhtyminen. Tässä vaiheessa jäin kotiin kymmeneksi vuodeksi, Erja kertoo. Kun lapset olivat kasvaneet, veri veti takaisin työelämään. – Palasin sinne, missä olin alun perin aloittanut eli osuuskauppaan – Kainuun vaarat ovat nyt vain vaihtuneet lohjalaisiin järvimaisemiin. Erja toimi aluksi palveluvastaavana Lohjan ABC:llä ja aloit Tytyrissä vuosi sitten.

Hymyssä suin

– Ihana yksikkö, kodinomainen! Autamme toinen toisiamme ja asiakkaita. Tarvittaessa avustamme vaikkapa vanhuksia tankkaamisessa, Erja kertoo. Pienellä yksiköllä on paljon vakituisia asiakkaita. – Kerran joku kysyi minulta, tunnetko sä kaikki asiakkaat, kun juttelet heille kuin vanhoille tutuille. No en toki, mutta filosofiani on sellainen, että yritän aina palvella jokaisen asiakkaan niin kuin hän olisi ainoa sinä päivänä. – Sitä paitsi asiakkaat ovat mukavia! Toki asiakaskunta myös vaihtuu. Viime aikoina meillä on käynyt paljon tulevan asuntomessualueen rakennusmiehiä. Heidän kanssaan juttu luistaa. Erja toivoo, että jokainen Tytyrissä vieraillut lähtisi pois hymyssä suin. – Jaksamista auttaa, kun säilyttää pilkkeen silmäkulmassa, hän vinkkaa.

 

Teksti: Pälvi Salo ja Kimmo Salo Kuva: Petteri Kitti