Oppimisen halu vie eteenpäin


17.05.2022

Maaliskuusta lähtien Mira Wiman on kiertänyt perehdyttämässä työntekijöitä SSO:n S-marketeissa ja Sale-myymälöissä Salon, Someron ja Kemiönsaaren suunnalla. Valtaosa 15 myymälän yli 140 valmennettavasta on kesätyöntekijöitä, joille osuuskauppa haluaa antaa mahdollisimman hyvät eväät uusista tehtävistä suoriutumiseen.

– Ketään emme todellakaan heitä suden suuhun, valmentajan roolistaan innostunut Mira toteaa.

Hänellä itsellään on kymmenen vuoden kokemus kaupan alalta. Ensimmäinen työpaikka SSO:ssa oli S-market Pusula, joka nykyisin toimii Sale-brändin alla.

Tuohon aikaan Mira kävi ammattikoulua ja suoritti siellä turvallisuusalan opintoja. Valmistuttuaan vuonna 2013 nuori nainen puki ylleen armeijan vihreät ja suuntasi kohti Vekarajärveä, jossa hän palveli Karjalan Prikaatissa. Sieltä hän kotiutui vuotta myöhemmin alikersanttina monta kokemusta rikkaampana.

Ryhmän vetäminen, johtajuus ja paineensietokyky. Niistä saadut opit ovat olleet suureksi hyödyksi myös työelämässä, poliisinkin ammatista joskus haaveillut Mira sanoo.

 

Tähtäimessä esimiestehtävät

Poliisia tai vartijaa Mirasta ei kuitenkaan tullut, vaan hän palasi takaisin kaupallisiin tehtäviin ja Nummelan S-markettiin, nykyiseen Saleen. Sen jälkeen oli vuorossa parin vuoden rupeama pääkaupunkiseudulla HOK-Elannossa.

– Sekin oli opettavaista aikaa. Työskentelin muun muassa ruokatorilla ja toimin vuoro- ja kassavastaavana, hän kertoo.

Vuonna 2018 oli tullut aika palata jälleen tuttuun osuuskauppaan, jossa Mira työskenteli ensin S-market Vihdissä saatavuusvastaavana ja aloitti sen jälkeen nykyisessä kotiyksikössään S-market Plazassa liha-maito-osaston saatavuusvastaavan tehtävissä.

Oma-aloitteista ja kilpailuhenkistä Miraa ajaa työelämässä eteenpäin halu oppia. Näin eteen on aina auennut uusia mahdollisuuksia. Nykyisin myös SSO:n varapääluottamusmiehenä toimivan naisen tähtäimessä ovat esimiestehtävät.

Vapaa-aikanaan hän ajaa jokamiesluokassa kilpaa. Autourheilu on yhteinen harrastus aviomiehen kanssa.