SSO-liigassa pienetkin mukaan koripallon saloihin


15.08.2019

– On joka kerta yhtä mukava nähdä, kun lapset, vanhemmat ja isovanhemmat poistuvat salista hymyssä suin, kuvailee Salon Vilpas Koripallo ry:n toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi tunnelmia, jotka pienten koripalloilijoiden iloinen meno Salohallissa kerta toisensa jälkeen synnyttää.

Edustusjoukkueen peliareena toimii myös nuorimmille, lajiin vasta tuntumaa ottaville harrastajille suunnatun SSO-liigan näyttämönä. Liiga on ollut osa salonseutulaista koripallokulttuuria jo 15 vuoden ajan.

– Se on yhteinen juttumme, jollaista ei muualla Suomessa juuri järjestetä. Ideana on tarjota junnuille mahdollisuus pelata oikeita koripallo-otteluita, mutta matalalla kynnyksellä ja lähellä kotia, Marko kertoo.

SSO-liigassa järjestetään jälleen ensi syksynä starttaavalla pelikaudella viisi päivän mittaista tapahtumaa. Jokaisessa pelipäivässä on mukana 20–30 joukkuetta. Pääosa osallistujista on 5–7-vuotiaita.

ABC-sarjassa pelaavat pienimmät supermikrot ja mikrot, ja pelit pelataan kolme vastaan kolme peleinä. Kaikkien sääntöjen kanssa ei olla niin tarkkoina, vaan tärkeintä on peli-ilo ja pelin sujuvuus. SALE-sarjassa pelaajia on sitten neljä vastaan neljä, ja kaikki koriksen säännöt ovat käytössä.

– Kannattaa tulla rohkeasti mukaan. Oma 6-vuotias poikani on ollut jutusta tosi innoissaan, Marko kannustaa.

Vastuullista toimintaa

Salon Vilpas on Varsinais-Suomen suurin koripalloseura, jonka 500 aktiivisesta harrastajasta noin 425 on junioreita. Junioritoiminnan arvoihin kuuluvat niin liikunnallisuuden ja terveiden elämäntapojen edistäminen kuin muun muassa suvaitsevaisuuden ja yhteisöllisyyden lisääminen.

– Pääyhteistyökumppanimme junioritoiminnassa on jo vuosia ollut Suurseudun Osuuskauppa SSO. Näen, että arvomme kohtaavat hyvin, sillä haluamme molemmat olla vahvasti mukana paikallisten ihmisten arjessa välittävänä ja positiivisena toimijana. Yhteistyö on toiminut hienosti ja olemme siihen hyvin tyytyväisiä, Marko kiittelee.

SSO-liigan ohella toinen tärkeä yhteistyömuoto on ABC-koriskoulu, jota Vilpas ja SSO järjestävät Salon alakoulujen ja päiväkotien kanssa.

– Pidämme lajiesittelypäiviä, joissa edustusjoukkueen pelaajat vierailevat kouluilla ja opastavat lajin saloihin. Olemme myös lahjoittaneet kouluille lukuisia palloja, ja päivien päätteeksi annamme koululaisille liput Korisliigan otteluun.

Yhteistyötä on sekin, että noihin otteluihin saa S-Etukortilla alennusta lipun hinnasta.

 

kirjoittaja: Pälvi Salo / Viestintäsalot Oy