Prisma-liiga tarjoaa liikunnan riemua


21.04.2018

Prisma-liiga liikuttaa vuosittain 800 iältään 4–13-vuotiasta tyttöä ja poikaa. Salon Palloilijoiden organisoimaa, jo odotetuksi perinteeksi muodostunutta korttelijalkapallotoimintaa tukee vahvasti SSO. 

Toukokuun 12. päivänä se jälleen starttaa.  Silloin Salon urheilupuistossa vietetään Prisma-liigan avajaisjuhlaa. Nuorten jalkapalloilijoiden lisäksi puiston täyttävät vanhemmat, sisarukset, mummot ja vaarit sekä tietysti pelienohjaajat  – kaikkiaan paikalle odotetaan lähes 2000 henkeä. 

– Prisma-liiga yhdistää koko Suur-Salon seutukunnan. Pelaajia on mukana monista urheiluseuroista, kaikista Salon kaupunginosista ja lähiseudulta, Salon Palloilijoiden puheenjohtaja Vesa Valkonen toteaa. 

Hän sanoo, että Prisma-liigan tarkoituksena ei ole kouluttaa huippujalkapalloilijoita, sillä tämä työ tehdään urheiluseuroissa. 

– Ideana on ennen muuta tarjota mahdollisuus harrastaa, mahdollisuus kokoontua yhteen, löytää uusia kavereita, pitää hauskaa sekä saada kipinä elämäntapaan, jossa liikunnalla on tärkeä osa, Vesa tiivistää. 

Osa SSO:n vastuullista toimintaa 

Avajaishumu huipentuu mehu- ja munkkitarjoiluun. Ne, samoin kuin pelipaidat sponsoroi osuuskauppa. Se tukee toimintaa myös rahallisesti, sillä näin mittavan, aina syyskuun puoliväliin jatkuvan liigan pyörittäminen vaatii monenlaisia resursseja. 

– Prisma-liigan tukeminen on osa osuuskaupan vastuullista toimintaa. Haluamme olla mukana luomassa yhteisöllisyyttä sekä tukea nuorten hyviä harrastuksia, SSO:n viestintä- ja markkinointipäällikkö Anu Karppinen sanoo. 

Jo ennen varsinaisen liigan käynnistymistä, jota pelataan keskiviikkoisin pääosin Salon urheilupuistossa, ovat alkaneet viikoittaiset treenit. Ne järjestetään kaupunginosissa ja Salonseudun kentillä. 

Nuorimmat pelaajat eli supermikrot ovat vasta  4–5-vuotiaita. Mikroilla on ikää 6–7 ja mineillä 8–9 vuotta. Nappulat ovat 10–11-vuotiaita ja nappula plus -pelaajat 12–13-vuotiaita. 

– Harjoituksia ohjaavat SalPan palkkaamat nuoret ja vanhemmat ja pelejä ohjaavat SalPan eri juniorijoukkueissa pelaavat nuoret jalkapalloilijat. Harjoitteet ja leikit on ohjattu ja organisoitu. Nuoret saavat työstään pienen korvauksen, samalla kun kasvavat ottamaan vastuuta, Vesa Valkonen kertoo. 

Vesan kuvan kuvateksti: Salon seudulla Prisma-liiga tunnetaan ja sitä todella odotetaan, SalPan puheenjohtaja Vesa Valkonen kertoo. Jalkapallo yhdistää eri-ikäisiä ja erilaisista taustoista tulevia lapsia.

kirjoittaja: Pälvi Salo / Viestintäsalot Oy