Kokemuksia SSO:n edustajistosta

Halu kehittää ja vaalia oman kotiseudun asioita ovat ne tekijät, jotka yhdistävät SSO:n edustajiston jäseniä. Tutustu alta muutamiin nykyisen edustajistomme jäseniin ja heidän kokemuksiinsa edustajiston jäsenenä toimimisesta.

Klikkaamalla edustajan nimeä, pääset lukemaan tarkemmin hänen ajatuksiaan.

Somerolta kotoisin oleva IT-palvelupäällikkö Ella Kivisaari on ollut edustajistossa ensimmäistä kauttaan. Hän innostui edustajistossa toimimisesta, koska piti tärkeänä saada asiakasomistajien ääntä kuuluville.

”Asiakkailla on kokemusta ja näkemystä SSO:n palveluista ja se, jos mikä on tärkeää”, kertoo Ella ja jatkaa ”edustajistossa mukana olo on antanut minulle paljon kokemuksia, uusia tuttavuuksia ja yhdessä tekemistä”.

SSO:n vahvuudet ovat Ellan mukaan yhteisöllisyys ja mutkattomuus, jotka korostuvat myös osuuskaupan ja edustajiston yhteistyössä.

Wilhelmiina Kallio Kiskosta on ensimmäistä kauttaan SSO:n edustajistossa.

SSO:n edustajistossa on edustajia tasaisesti ympäri Suur-Seutua ja kokouksissa kuulee, miten eri alueilla halutaan kotiseutua kehittää. Kokouksissa käydään vapaata keskustelua ja mielipiteensä pääsee aina kertomaan. Edustajistossa on asiat hyvin esillä ja ne esitellään tarkasti. Lisäksi sitä kautta oppii hyvin ymmärtämään osuuskaupan toimintaa, Wilhemiina kertoo.

Mitä ensimmäinen kausi SSO:n edustajistossa on antanut Wilhelmiinalle? Lue koko haastattelu täältä >>

 

Lohjalainen luokanopettaja Jari Piirainen lähti edellisissä osuuskauppavaaleissa ehdokkaaksi ystäviensä houkuttelemana. Edustajistosta hän on saanut paljon tietoa osuuskaupan toiminnasta, sekä näkemystä sen strategiasta ja tulevaisuuden visioista. Jos edustajistossa mukana olo pitäisi tiivistää muutamaan lauseeseen, kuvailee Jari sitä näin:

”Edustajisto on yhtä kuin asiakkaiden ääni osuuskaupan johtoa kohti, ja se on oiva paikka tuoda esille ihan arkipäiväisiäkin asioita, jotka vaikuttavat asiakastyytyväisyyteen”.

Ehdokkaaksi lähtemistä hän suosittelee kaikille niille, ketkä omalta osaltaan haluavat olla vaikuttamassa oman alueensa asioihin ja hyvinvointiin.

”Mitä aktiivisempi edustajisto on, sen paremmin asiakkaiden ääni saadaan kuuluville”, Jari lisää.

Tiina Ali-Alha Karjalohjalta on ensimmäistä kauttaan SSO:n edustajistossa.

Hän pitää SSO:n edustajistoa hyvänä paikkana tuoda paikallisia kehitysehdotuksia mukaan osuuskaupan toimintaan. Edustajiston kokouksissa kuulee, miten eri alueilla halutaan kotiseutua kehittää ja keskustelu on vapaata. Mielipiteensä pääsee aina kertomaan, Tiina kertoo. 

Mitä kaikkea ensimmäinen kausi edustajistossa on antanut Tiinalle? Lue koko haastattelu täältä >>

Karkkilasta kotoisin oleva graafisen alan yrittäjä Henna Mitrunen, tuli aikanaan lähteneeksi ehdokkaaksi edustajistoon toisen edustajan houkuttelemana. Hän edustanut kotipaikkakuntaansa jo useamman kauden.

”Edustajana olen saanut mielenkiintoisen näköalapaikan osuuskaupan toimintaan ja olen saanut paljon uusia tuttavuuksia vuosien varrella. En asettuisi uudelleen ehdolle, jos en tuntisi olevani tärkeä osanen viemässä eteenpäin osuuskauppatoimintaa”, Henna kertoo.

Henna pitää myös tärkeänä sitä, että edustajistossa on jäseniä myös pienemmiltä paikkakunnilta, jolloin osuuskaupan koko toimialueen ääni pääsee kuuluville.

Salolainen Simo Vesa on SSO:n edustajiston konkari, joka on ollut mukana useamman kauden. Edustajistossa olo on antanut hänelle monipuolista kokemusta ja paljon ihmiskohtaamisia. Oman osuuskauppansa parhaiksi asioiksi Simo nostaa mm. paikallisuuden ja vetovoimaisuuden.

”Edustajistossa toimiminen on monipuolista ja siellä pääsee antamaan vinkkejä ja palautetta, sekä kehittämään oman alueensa asioita. Mukana olo antaa enemmän, kuin ottaa”, Simo kertoo.